Voorbeeld conclusie scriptie

Dit voorbeeld laat precies zien welke belangrijke punten je altijd in de conclusie van je scriptie moet verwerken.

Je geeft antwoord op de onderzoeksvragen en hoofdvraag/probleemstelling zonder eigen interpretaties, schrijft in de juiste werkwoordstijden en geeft geen voorbeelden of nieuwe informatie.

Wat hoort er in de conclusie?

Voorbeeld conclusie scriptie

In dit onderzoek is gezocht naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe kan een succesvolle marketingcampagne voor online fotoprintbedrijven worden ingericht op social media?’ Hiervoor is een kwantitatief onderzoek uitgevoerd naar huidige printbedrijfadvertenties en hun effecten.

Uit de resultaten naar de huidige advertenties is gebleken dat printbedrijven het meeste succes boeken met advertenties op Twitter die gericht zijn op personen die de hashtag ‘foto’ hebben toegevoegd aan een bericht. Echter, deze advertenties zijn alleen succesvol onder personen in de leeftijdscategorie van 30 tot 45. Hierbij hebben vooral de foto’s met baby’s en kleine kinderen (tot 4 jaar) een hoge successcore. Wanneer een printbedrijf zich richt op Twitter, kan het zich het beste richten op deze groep mensen met advertenties met foto’s met baby’s en jongere kinderen.

Jongeren zijn minder ontvankelijk voor dergelijke Twitteradvertenties. Zo is gebleken dat Instagram het beste socialmediakanaal is om jongeren te bereiken en aan te sporen om de websites van fotoprintbedrijven te bezoeken. Deze bezoeken leiden alleen in 82% van de gevallen niet tot aankopen. Daarnaast is een Instagramaccount bijhouden tijdsintensief. Om deze reden is het geen goede strategie voor printbedrijven om zich te richten op jongeren met een Instagramaccount.

De resultaten hebben tot slot uitgewezen dat personen in de leeftijdscategorie 45+ het beste reageren op Facebookadvertenties met foto’s van gezinnen (een klikrespons van 54%) en verre reizen (een klikrespons van 33%). Deze personen nemen bovendien de meeste producten af bij de online fotoprintbedrijven.

Uit dit kwantitatieve onderzoek is gebleken dat een succesvolle marketingcampagne voor online fotoprintbedrijven op social media opgezet dient te worden op Twitter en Facebook. Hierbij kunnen het beste advertenties met baby’s en jongere kinderen worden ingezet op Twitter, gericht op berichten met de hashtag ‘foto’ en op de leeftijdscategorie 30 tot 45. Voor Facebook dienen de advertenties foto’s te tonen van gezinnen en verre reizen, die direct gericht moeten worden op personen in de leeftijdscategorie 45+.

Dit voorbeeld downloaden
Wat vind jij van dit artikel?
Lou Benders

Lou was Scribbrs Product- en Kwaliteitsmanager tot ze naar Italië verhuisde voor de liefde en het lekkere weer. Nu werkt ze op afstand aan Scribbrs diensten en aan handige artikelen over academische teksten.

Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie?

Schakel snel een professionele editor van Scribbr in.
Meer info & prijzen »
Trustpilot score van 9.8

4 reacties

Claire
25 mei 2019 om 13:05

Hi,

Ik ben nu bezig met het schrijven van mijn conclusies en mag je hier ook de bevindingen uit het literatuuronderzoek benoemen? Of lijkt het dan te veel op het advies en aanbevelingen?

Beantwoorden

Jimi
Jimi (Scribbr-team)
11 augustus 2018 om 16:29

Hoi Leonie, bedankt voor je vraag! Het is wel de bedoeling om je bronnen te citeren in de conclusie (je wilt namelijk niet per ongeluk plagiaat plegen!). Echter is het wel belangrijk om te weten dat je geen nieuwe bronnen mag toevoegen in de conclusie! Hopelijk hielp dit en succes!

Beantwoorden

Rineke
24 mei 2017 om 11:45

Hoi,

Wij zijn bezig met de conclusie, maar krijgen geen goede overgangen tussen de conclusies van de verschillende deelvragen.
Nu hebben we stukjes hoofdvraag als kopjes gebruikt om de samenhang duidelijker te laten zijn.
Kan dit in de conclusie of moet het echt één lopend verhaal zijn?

Beantwoorden

Bas Swaen
Bas Swaen (Scribbr-team)
26 mei 2017 om 17:23

Hoi Rineke, je ziet het niet vaak, maar het kan wel. Dus als je het fijn vindt om nu te gebruiken dan zou ik dit gewoon doen.

Beantwoorden

Stel een vraag of reageer.