Foutloze en goed leesbare zinnen

Onze editors corrigeren alle taalfouten in je scriptie, van spelling, typfouten, grammaticale fouten, interpunctie en zinsopbouw tot woordkeuze!

Voorkom slordigheden en verzeker jezelf ervan dat je scriptie door de taalkeuring komt.

Scriptie na laten kijken op academisch taalgebruik

Moeite met werkwoordstijden, afkortingen, actief schrijven, wel of niet getallen uitschrijven en verboden woorden?

Je Scribbr-editor weet hier alles vanaf en zorgt ervoor dat jouw tekst aan alle eisen van academisch taalgebruik voldoet!

Persoonlijke feedback met nuttige suggesties

Verbeter je schrijfvaardigheid met onze feedback. Je editor geeft bovendien concrete verbeterpunten waar je direct mee aan de slag kunt.

Deze suggesties helpen jou om je scriptie verder te verbeteren.

Scriptie laten nakijken door de beste editors

Laat je scriptie nakijken door scriptie-experts

Een ervaren Scribbr-editor kijkt je scriptie na op taal (redigeren), spelling, rode draad of structuur. Al onze editors hebben met succes onze Scribbr Academy afgerond. Zo verzekeren we jou ervan dat je editor bekend is met alle eisen omtrent academisch taalgebruik.

Op basis van je vakgebied kiezen wij de meest geschikte editor voor je uit. Na afloop controleren wij het werk altijd en kun je zoveel vragen stellen als je wilt.

scriptie redigeren uploaden

Altijd beschikbaar en op tijd

Wij weten dat deadlines superbelangrijk zijn. Goed nieuws, wij houden ons altijd aan de deadline. Kies je deadline: 24 uur, 72 uur of een week. Beschikbaar in het weekend en tijdens feestdagen.

Naast het nakijken op taalfouten en spelling kun je ook kiezen voor de Structuur Check en de Rode Draad Check.

Moet je editor ergens speciaal op focussen? Geef het aan tijdens het uploaden! Zo krijg je altijd feedback op wat voor jou belangrijk is.

Pagina's selecteren scriptie nakijken

Makkelijk uploaden

Het uploaden van je document is een fluitje van een cent.

Je kunt de pagina’s selecteren die je wilt laten nakijken en betaalt alleen voor de pagina’s die je wilt laten nakijken. Ook kun je zelf aangeven of je de voetnoten wilt laten corrigeren.

Wel zo eerlijk.

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

9.7
Esther 19 november 2018

Ben erg tevreden

Ben erg tevreden! Ik twijfelde eerst wat ivm de prijs, maar uiteindelijk is het meer dan waard. Er wordt heel nauwkeurig nagekeken, de service is snel en zeker een aanrader als je nog wat onzeker over je scriptie/verslag bent. Heb niks er op aan te merken dus

Lees deze review op TrustPilot
Lisanne van Doeland 19 november 2018

Een goed cijfer voor mijn scriptie

Mede door de editor een voldoende gehaald voor mijn scriptie! Door de taalkundige aanpassingen stond er een veel professioneler document en raad ik iedereen aan het na te laten kijken

Lees deze review op TrustPilot
nicole 14 november 2018

Heel fijne en bruikbare feedback!

Heel fijne en bruikbare feedback!

Lees deze review op TrustPilot
Esther 14 november 2018

Zo fijn dat er echt met je mee wordt gedacht

De tips die ik krijg zijn heel concreet en helpen mij om mijn scriptie te verbeteren. De aanwijzingen die ik krijg zijn heel positief geformuleerd en geven me meer moed om mijn scriptie af te maken.

Lees deze review op TrustPilot
Karina 13 november 2018

masterproef

Beste stribblr team en Monique,Ik was zéér content over het werk van Monique, ik had eigenlijk niet verwacht dat verbeterniveau van zo'n hoge kwaliteit zou zijn! Mijn scriptie werd heel nauwkeurig en mooi verbeterd, er werd zelfs aan kleine dingen aandacht besteed! En feedback die ze gaf was ook heel nuttig! Ik had me beter niet kunnen voorstellen! Ik ben nu bezig met de tweede deel van mijn scriptie en zal hiervoor zeker en vast weer jullie hulp gebruiken. Ik zou heel graag weer Monique als editor willen krijgen omdat zij haar werk schitterend doet! Heel blij dat ik geluk heb gehad om haar als editor te krijgen :)Erg bedankt voor jullie service en bijzonder dank aan Monique!

Lees deze review op TrustPilot
Mustafa 13 november 2018

Zeer snelle service

Zeer snelle service, eerder klaar dan aangegeven. Absolute aanrader voor alle studenten die twijfelen over de taalfouten in hun onderzoek.

Lees deze review op TrustPilot
Mert 11 november 2018

Echt toppers,

Begin twijfelde ik een beetje maar als je verslag terug krijgt met alle feedback. Is je geld zeker waard voor de service en je leert er behoorlijk veel van.

Lees deze review op TrustPilot
Tom Bakker 9 november 2018

Erg snel terug en duidelijke feedback!

Erg snel terug en duidelijke feedback!

Lees deze review op TrustPilot
Maartje 7 november 2018

Hele fijne manier van feedback krijgen!

Hele fijne manier van feedback krijgen!

Lees deze review op TrustPilot
Hatice Yilmaz 6 november 2018

Uitstekend

Persoonlijk aandacht

Lees deze review op TrustPilot
Reinout 5 november 2018

Erg tevreden, leerzaam en een aanrader

Erg tevreden over de nakijkservice van Scribbr. Binnen 24 uur waren de teksten nagekeken, terwijl ik 72 uur had opgegeven. Ramon heeft mijn scriptie nagekeken. Hij gaf motiverende en uitgebreide feedback. Erg waardevol bij het afronden van mijn scriptie. Mijn teksten zien er, door het verbeterde taalgebruik, professioneler uit. Daarbij kan ik mijn spellingsfouten zien en daar beter van worden. Ik kan het iedereen aanraden. Dank je wel Ramon!

Lees deze review op TrustPilot
desiree Kroon 5 november 2018

persoonlijke aandacht en intresse

Heel fijn! een aanrader. De editors kijken verder dan alleen een spel of typefout. Ze denken met je mee hoe je,je verslag naar een hoger niveau kunt tillen. Zeer fijne samenwerking.

Lees deze review op TrustPilot
Jana armstrong 2 november 2018

Zeker tevreden met deze service!

Zeker tevreden met deze service!

Lees deze review op TrustPilot
Anil Rambharos 2 november 2018

Waardevolle hulp bij het afronden van…

Waardevolle hulp bij het afronden van mijn scriptie! Na maanden zwoegen zie je verschillende fouten zelf niet meer. Het nakijken levert een sterk verbeterd resultaat.

Lees deze review op TrustPilot
Chris 31 oktober 2018

Erg goed gedaan en ook erg leerzaam

Erg goed gedaan en ook erg leerzaam. Er zijn fouten uit het document gehaald die ik nooit had kunnen vinden of waarvan ik zelfs niet eens wist dat dit fout was. Ik ben erg blij met het resultaat en de aanpassingen. Ook aan de extra uitleg in de kantlijn heb ik erg veel gehad en veel van geleerd. Ik kan iedereen deze editor aanbevelen en uiteraard bedankt Marianne!!!

Lees deze review op TrustPilot
M. De Bruin 30 oktober 2018

Het werkt eenvoudig en goed en snel antwoord!

Het werkt eenvoudig en goed en eenvoudig om de opdracht te uploaden. Ik was verbaasd over de snelheid waarmee de opdracht terug kwam. Heel fijn!! Goede feedback met nuttige en leerzame tips.

Lees deze review op TrustPilot
Bernadet Hendriksen 29 oktober 2018

Zonder jullie controle wordt het…

Zonder jullie controle wordt het verslag afgekeurd op Nederlands

Lees deze review op TrustPilot
Can Mimaroglu 29 oktober 2018

gewoon meer dan na kijken en tips en…

gewoon meer dan na kijken en tips en tops heel erg top

Lees deze review op TrustPilot
**** 28 oktober 2018

Engelstalige scriptie nakijken? - aanrader bij Scribbr!

Ik wilde graag dat een Engelstalige mijn Engelstalige scriptie zou nalezen, voordat ik het zou inleveren. Ik heb hier geen moment spijt van gehad. Ik wilde mijn scriptie binnen 24 uur nagekeken hebben en ik kreeg het al binnen 16 uur terug! Daarnaast kan de lezer nu vlot door mijn stuk heen, doordat de zinnen een stuk begrijpelijker zijn geformuleerd. Ik raad andere studenten de nakijkservice van Scribbr zeker aan.

Lees deze review op TrustPilot
.. 26 oktober 2018

Ik ben zeer tevreden

Ik ben zeer tevreden over de service en snelheid waarmee Scribbr Documenten zorgvuldig en professioneel nakijkt en met advies tav verbeteringen terugkoppeld.

Lees deze review op TrustPilot

Vanaf € 0,009 per woord

Bereken de prijs

Meer dan alleen je scriptie nakijken op taal

Structuur Check

Je editor checkt met 8 handige checklists of alle benodigde onderdelen wel in een hoofdstuk voorkomen en op de juiste plek staan. We helpen je direct herhaling te voorkomen en zorgen dat je titels en kopjes goed zijn. Een superservice om je structuur te optimaliseren.

Ontdek de Structuur Check »

Rode Draad Check

De editor helpt jou een duidelijk verhaal te schrijven. We kijken of je scriptie logisch en duidelijk is. Spreek je jezelf niet tegen? Zijn je argumenten logisch opgebouwd? Je editor geeft je concrete feedback in je document en met 2 checklists.

Ontdek de Rode Draad Check »

Lay-out en Bronvermelding

We voegen een automatische inhoudsopgave, lijst van figuren en tabellen en paginanummering toe. Daarnaast checken we de algehele layout.

Moeite met bronvermelding? We checken je bronvermelding zowel in de literatuurlijst als in de tekst.

Wat maakt Scribbr zo goed?

100% te vertrouwen

We zijn altijd bereikbaar en je weet altijd met wie je contact hebt.

Al 25.000+ scripties nagekeken

Hierdoor weten we precies waar jouw begeleiders op letten en waar een scriptie aan moet voldoen.

Goedgekeurd door docenten

Onze nakijkstijl en focus op academisch schrijven voldoet aan de vereisten van docenten. Zo weet jij zeker dat je geen fraude pleegt.

Niet goed, geld terug

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze nakijkservice. Gaat er onverhoopt iets mis, dan krijg jij je geld terug of kijken wij je document gratis opnieuw na.

Altijd native speakers

Wij vinden dat je Engelse scripties enkel door native speakers moet laten nakijken. Bij ons werken Britse, Amerikaanse, Canadese en Australische editors.

Autoriteit op het gebied van academisch schrijven

Of het nu de ik-vorm, de werkwoordstijden of actief schrijven betreft. Wij weten hoe het moet en onze richtlijnen zijn leidinggevend in de academische wereld.

Deadlines zijn heilig

Je deadline is bij ons altijd gegarandeerd. Zodra je editor klaar is, ontvang je een sms en kun je direct je tekst verbeteren.

Leren van je fouten

Editors controleren niet alleen op taalfouten en spelling, maar geven ook opbouwende feedback om je te helpen een betere schrijver te worden. Superhandig bij de start van je carrière.

Scribbr Academy-editors

Wij werken alleen samen met editors met een universitair diploma die onze eigen Scribbr Academy hebben voltooid. Zo ben je verzekerd van een editor van hoge kwaliteit.

Altijd twee paar ogen

Al het nakijkwerk wordt door ons kwaliteitsmanagement extra gecontroleerd. Hiermee garanderen wij 100% kwaliteit.

Onbeperkt vragen stellen over het nakijkwerk

Je editor staat na afloop voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Klaar voor een perfecte scriptie?

Upload je document Bereken de prijs

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Wat is Nakijken op taal?

Bij het Nakijken op taal maakt je editor je scriptie beter leesbaar door je taalfouten en zinsopbouw te verbeteren. Bovendien ontvang je persoonlijke feedback om jou te helpen een betere schrijver te worden.

Taalfouten worden verbeterd

Je editor verbetert:

  • Taal- en spelfouten
  • Grammatica
  • Stijlfouten
  • Interpunctie
  • Haperende en onduidelijke zinnen

Persoonlijke feedback met tips en suggesties

Je editor geeft feedback over:

  • Werkwoordstijden
  • Overtuigend schrijven
  • Getallen uitschrijven
  • Verboden woorden
  • En nog veel meer!

Je editor redigeert je document in Word met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Na afloop kun je eenvoudig alle wijzigingen accepteren.

Lees meer over Nakijken op taal

Is de nakijkservice van Scribbr beter dan die van andere bedrijven?

Wanneer je je document wilt laten nakijken, is het belangrijk om te letten op wie je document nakijkt en wat er precies wordt nagekeken. Scribbr heeft daarom de nakijkdiensten van andere aanbieders getest en de verschillen op een rij gezet.

 

Wie kijkt je document na?

Scripties nakijken is echt mensenwerk. Hierdoor kan de kwaliteit van het nakijkwerk per editor verschillen.

Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, moeten editors vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen voor iedere nakijkservice. Enkele voorwaarden op een rijtje:

Scribbr-nakijkserviceDe meeste andere nakijkservices
DiplomaMinimaal een afgeronde universitaire bachelorGeen voorwaarden
Streng geselecteerdScribbr Academy doorlopen (slagingspercentage van 4%)Een enkel testdocument
Native speakers voor Engelse documentenJaNee

Wat wordt er nagekeken?

Scribbr-editors kijken je scriptie na met behulp van het Scribbr-Verbetermodel©. Je kunt per onderdeel precies zien waar op wordt gelet. Dit hebben we vergeleken met andere nakijkservices in de onderstaande tabel.

Scribbr-nakijkserviceAndere nakijkservice 1Andere nakijkservice 2
Taalfouten
Editors verbeteren spelfouten, typfouten, dubbele spaties en andere slordigheidsfoutjes. Spelfouten20/2311/2320/23
Onder andere D/t-fouten, congruentiefouten, incomplete en overcomplete zinnen, samenstellingen en lidwoorden. Grammatica8/102/105/10
Het gebruik van punten, komma’s, puntkomma’s of opsommingen. Interpunctie17/188/1817/18
Academische schrijfstijl
Verbeteren van spreektaalverboden woorden, subjectief en vaag taalgebruik en persoonlijke voornaamwoorden. Academisch taalgebruik12/136/135/13
Regels voor afkortingen, werkwoordstijdengetallen en citaten in academische teksten worden toegepast. Academische conventies3/41/43/4
Het verbeteren van omslachtige en lange zinnen, passief taalgebruik omzetten naar actief taalgebruik. Zinsbouw3/42/43/4
Feedback
Editors schrijven opmerkingen bij zinnen die niet helemaal duidelijk zijn of waar je zelf een keuze moet maken voor een bepaalde schrijfwijze. Tips en opmerkingen18 opmerkingen30 opmerkingen3 opmerkingen
In een persoonlijk verbetervoorstel geven editors aan welke fouten je structureel maakt. Dit helpt je om in de toekomst beter te schrijven. Persoonlijk verbetervoorstelJaJaNee

Structuur Check

Scribbr-nakijkserviceAndere nakijkservice 1Andere nakijkservice 2
Met deze checklists wordt bekeken of alle onderdelen zijn behandeld en of het op de juiste plek staat. Checklists8 handige checklists
Ieder hoofdstuk en elke alinea bevat de juiste informatie. Hoofdstuk- en paragraafindeling
Dekt de titel de lading van de hele alinea? Zijn de koppen consistent? Titels en koppen
De editor geeft het aan als je jezelf herhaalt. Herhaling

 

Lees de reviews van 2.045 Scribbr-klanten

Wie kan je beter vragen naar de service en kwaliteit van Scribbr dan studenten die hun scriptie al door ons hebben laten nakijken?

Lees de reviews

Wat is de Rode Draad Check?

De Rode Draad Check is een aanvullende dienst die je kunt kiezen als je je scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Rode Draad Check geeft de editor concrete feedback over de logica en duidelijkheid van jouw verhaal in opmerkingen bij de tekst.

Ook controleert de editor met twee checklists of je verhaal wel begrijpelijk is, of je jezelf niet tegenspreekt en of je redenaties logisch zijn. Daarnaast kijkt de editor of de informatie die je presenteert ook logisch onderbouwd is.

Lees meer over de Rode Draad Check

Wat is de Structuur Check?

De Structuur Check is een aanvullende dienst die je kunt afnemen als je jouw scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Structuur Check geeft de editor concrete feedback op de opbouw en structuur van je document.

De editor checkt met onze checklists of alle benodigde onderdelen wel in een hoofdstuk voorkomen en of deze wel op de juiste plek staan.

Lees meer over de Structuur Check

Hoelang duurt het nakijken van mijn scriptie?

Je kunt bij Scribbr kiezen uit drie nakijktermijnen. De editor kan jouw scriptie controleren binnen 24 uur, 72 uur of één week. Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Heb je een deadline die over vier dagen afloopt? Kies dan voor de 72 uur of 24 uur nakijktermijn. De nakijktermijn is inclusief het weekend en feestdagen.

Zodra de editor klaar is met het nakijken van je scriptie sturen we je een e-mail en een sms om aan te geven dat je aan de slag kunt met het resultaat.

Bekijk voor meer informatie de Hoe-werkt-het-pagina.

Wat voor soort teksten kan ik laten controleren door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). Naast scripties kijken wij dus ook na:

Prijs berekenen

Kan ik mijn scriptie in meerdere delen uploaden?

Ja, je kunt je scriptie in meerdere delen uploaden. Wij proberen er dan ook voor te zorgen dat dezelfde editor alle delen nakijkt.

Op het moment dat je voor de tweede keer uploadt herkennen wij in ons systeem dat je een terugkerende student bent en polsen wij meteen dezelfde editor die jou eerder ook heeft geholpen.

We kunnen niet 100% garanderen dat dezelfde editor voor ieder deel beschikbaar is. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de editor. Hoe korter de nakijktermijn hoe groter het risico is dat de editor niet beschikbaar is.

Als dezelfde editor niet beschikbaar is dan selecteren wij een andere editor. Hierover stellen we je van tevoren op de hoogte. Iedere editor die bij Scribbr is aangesloten kijkt op dezelfde wijze na volgens de SCRiBBR-richtlijnen en voldoet aan dezelfde strenge kwaliteitseisen.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja de editors van Scribbr werken in het weekend en tijdens de feestdagen door.

Doordat we een grote groep editors beschikbaar hebben kunnen wij je scriptie 24 uur per dag en zeven dagen per week controleren. De nakijktermijn is inclusief het weekend en feestdagen.

Kies jij voor de 72 uur nakijktermijn en upload jij je scriptie op donderdagavond? Dan krijg je uiterlijk zondagavond je scriptie nagekeken terug.