Scribbr Bronnengenerator

Genereer gemakkelijk en snel je literatuurlijst

Genereer razendsnel bronvermeldingen

Zoek je bron op aan de hand van de titel, URL, ISBN of DOI, en laat Scribbr de rest doen! De bronnengenerator vindt automatisch alle benodigde informatie om een perfecte bronvermelding te genereren, inclusief de auteur(s), publicatiedatum en uitgever.

⚙️ StijlenAPA & MLA
📚 BrontypesWebsites, boeken, artikelen en meer
🔎 AutociteZoek op titel, URL, DOI of ISBN

Accurate bronvermelding volgens de officiële regels

Incorrecte bronvermeldingen kunnen leiden tot puntenaftrek. Daarom investeren onze ervaren bronvermeldingexperts ontelbare uren in het perfectioneren van onze algoritmen. We zijn er trots op dat veel hogescholen en universiteiten de Scribbr Bronnengenerator aanbevelen.

Werk aan je literatuurlijst zonder afleiding

Je concentratie vasthouden is al lastig genoeg dus je zult in de Scribbr bronnengenerator geen knipperende banner advertenties zien die je afleiden. Wel zo fijn, toch?

Genereer een bronvermelding

Populaire features

Autocite

Zoek je bron op aan de hand van de titel, URL, ISBN of DOI, en laat Scribbr automatisch alle broninformatie zoeken en invullen.

APA- en MLA-stijl

Genereer foutloze bronvermeldingen volgens de officiële APA- of MLA-stijlregels. Binnenkort zijn er nog meer stijlen beschikbaar!

Exporteer naar Word

Exporteer je complete literatuurlijst eenvoudig naar Word. Wij passen automatisch de officiële opmaakrichtlijnen toe.

Lijsten en mappen

Maak aparte literatuurlijsten voor elk van je opdrachten. Je kunt ook gerelateerde lijsten in mappen groeperen.

Exporterer naar Bib(La)TeX

Gebruik je een LaTex-editor zoals Overleaf? Dan kun je je bronnen met één enkele klik exporteren in Bib(La)TeX-indeling.

Lettertypes

Wijzig het lettertype van je literatuurlijst naar Times New Roman, Arial of Calibri zodat het aansluit bij de rest van je document.

Bewezen technologie

Scribbr is gebouwd met dezelfde bronvermeldingsoftware als Mendeley en Zotero, maar met een extra laag voor accuratere bronvermeldingen.

Annotaties

Beschrijf of evalueer je bronnen in annotaties. Scribbr genereert vervolgens een perfect opgemaakte geannoteerde bibliografie.

Handleiding voor bronvermeldingen

De populaire artikelen en video's van Scribbr helpen je alles te begrijpen over het vinden, evalueren en citeren van bronnen.

Veilige back-up

Je werk wordt na elke wijziging automatisch opgeslagen en veilig bewaard in je Scribbr-account.