editor-worden

Over Scribbr

Sinds de oprichting in 2012 werkt het team keihard aan Scribbrs missie: studenten helpen afstuderen.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten 100% tevreden zijn met onze nakijkdienst. We zijn dan ook erg trots op onze Trustpilotscore.

Deze goede beoordeling hebben we te danken aan ons betrokken, internationale team dat bestaat uit honderden freelance editors met een liefde voor taal. Onze editors zien zichzelf als coaches die studenten helpen met constructieve feedback en correcties.

Wat onderscheidt ons?

 • 24/7 technische ondersteuning
 • Hulp van kwaliteitsmanagers
 • Gratis cursussen speciaal voor editors
Over werken als editor

Over werken als editor

Als Scribbr-editor help je vanuit huis Nederlandstalige studenten over de hele wereld.

Hoe werkt het?

 1. Geef je actuele beschikbaarheid door
 2. Ontvang een uitnodiging voor een opdracht
 3. Verbeter de tekst met de functie “Wijzigingen bijhouden” en voeg behulpzame opmerkingen toe
 4. Schrijf een persoonlijke feedbackbrief

Als je tijdens het nakijken vragen hebt, staan onze editor-community en het supportteam iedere dag voor je klaar.

Onze 100% tevredenheidsgarantie geldt niet alleen voor studenten. We werken er ook hard aan om ervoor te zorgen dat editors 100% tevreden zijn.

Individuele ontwikkelingsmogelijkheden

Je Scribbr-carrière begint bij de Scribbr Academy. Na het sollicitatieproces ontvang je persoonlijke feedback van een kwaliteitsmanager, terwijl je opdrachten maakt. Tijdens de Academy oefen je met nakijken volgens de Scribbr-stijl en met zo efficiënt mogelijk redigeren. Voor de Academy staat maximaal een maand, zodat je niet lang hoeft te wachten om met echte opdrachten aan de slag te gaan..

Na de succesvolle afronding van de Scribbr Academy word je uitgenodigd om opdrachten van studenten na te kijken. Je krijgt per woord betaald volgens een transparant systeem. Bij Scribbr word je per woord betaald; hoe sneller je nakijkt, hoe meer je verdient.

We bieden je verschillende bijscholingen aan, zodat je je kunt blijven ontwikkelen:

 • Cursussen voor editors over je beste werkwijze, automatiseren met macro’s en productiviteit
 • Tweewekelijkse nieuwsbrieven met waardevolle tips
 • Persoonlijke feedback van ervaren kwaliteitmanagers

Het redigeren van een scriptie van 10.000 woorden levert je gemiddeld € 140,- op. Kortere deadlines, extra diensten of teksten met meer woorden leveren meer op.

Al in het eerste jaar van hun Scribbr-loopbaan kunnen veel editors in de drukke periodes meer dan € 2000,- per maand verdienen.

Betrouwbare-freelance-baan

Betrouwbare freelance baan

Bij Scribbr bieden we je een betrouwbare freelance baan.

De vraag naar onze diensten is zo groot dat we je frequent een nieuwe opdracht kunnen aanbieden. In de drukke periodes kun je vaak fulltime werken.

Ook bespaar je tijd op het gebied van acquisitie en administratie, omdat ons team in Amsterdam je dit werk uit handen neemt:

 • Ons supportteam communiceert met de klant en handelt eventuele klachten af
 • Ons finance-team stelt je facturen op en zorgt iedere 2 weken voor de uitbetaling
 • Ons operationele team beantwoordt je vragen en verbetert en vernieuwt de Scribbr-diensten

Bij Scribbr kun je je richten op het nakijken en je passie voor taal!

Erkenning en waardering

Het mooiste van dit werk!

Wij weten dat ons succes mogelijk wordt gemaakt door het harde werk van onze editors. Daarom bieden we studenten de mogelijkheid om onze editors te bedanken. We ontvangen dagelijks berichten van studenten die editors bedanken voor hun hulp. In je profiel heb je toegang tot je ‘Dankjewels’.

Ondersteuning & de Scribbr-community

Word onderdeel van onze community en leer van andere editors.

Onze editor-community geeft je de mogelijkheid om:

 • Vragen en ervaringen te delen
 • Andere editors te leren kennen en een netwerk op te bouwen
 • Deel te nemen aan online evenementen
 • Andere editors te helpen

Onze verwachtingen

Hoor je bij de beste 2% van de aanmeldingen? Dan willen we je na het afgeronde sollicitatieproces graag welkom heten in ons team.

Hiervoor heb je het volgende nodig:

 • Minimaal een universitair bachelordiploma
 • Ervaring met wetenschappelijk schrijven
 • Een passie voor taal en academisch schrijven
 • Interesse in verschillende onderwerpen
 • Kennis van Microsoft Word
 • Een beschikbaarheid van 10 of meer uur per week

Ook zou het fijn zijn als:

 • Je al ervaring als freelancer hebt
 • Je geïnteresseerd bent in een langdurige samenwerking

Waarom de beste 2%?

Om onze belofte dat we het beste nakijkwerk bieden na te komen, hebben we een leuk en uitdagend aanmeldproces voor editors opgesteld. Van de 100 quizaanmeldingen worden uiteindelijk gemiddeld 2 mensen Scribbr-editor. Wel is de taalquiz de grootste hindernis: als je die gehaald hebt, is de kans dat je het aanmeldproces kunt afronden groot.

language-quiz

Taalquiz

30 minuten

In de taalquiz leggen we je lastige spelling- en grammaticakwesties voor. Daarbij ligt de nadruk op zaken die je in teksten van echte studenten geregeld tegenkomt.

proefopdracht

Proefopdracht

2 dagen

In de proefopdracht vragen we je 3 korte teksten na te kijken en je redigeerkunsten te laten zien.

telefoontje-editor

Kennismakingsgesprek

15 minuten

Maak kennis met onze kwaliteitsmanagers en stel alle vragen die je hebt.

Scribbr-academy

Scribbr Academy

2 4 weken

Welkom in de Academy! Hier leer je nakijken volgens de Scribbr-stijlgids en leer je hoe je de Structuur Check en Rode Draad Check uitvoert.

Bedankt voor je interesse in de editorvacature! Helaas zijn we op dit moment niet aan het werven, maar we zullen deze pagina bijwerken zodra we weer nieuwe editors aannemen.

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Waarom moet ik de Academy doorlopen?

Scribbr is gespecialiseerd in het nakijken van allerlei soorten studiegerelateerde documenten. In de Academy fris je je kennis over taalregels op en leer je academische conventies (beter) kennen. Ook trainen we je in de Scribbr Academy hoe je nakijkt in de Scribbr-stijl en oefen je met de Structuur Check en Rode Draad Check.

Zo zorgen wij ervoor dat editors hetzelfde niveau en dezelfde nakijkstijl hebben. Dat is belangrijk om de kwaliteit van onze nakijkdienst hoog te houden en klachten te voorkomen.

Waarom heb ik een universitair diploma nodig als Scribbr-editor?

Omdat Scribbr gespecialiseerd is in het nakijken van academische teksten voor studenten, is het belangrijk dat onze editors bekend zijn met de regels voor academisch schrijven en met de opbouw van scripties en andere studiegerelateerde teksten.

De meeste teksten die we ontvangen zijn scripties en onderzoeksverslagen. Onze voorkeur gaat daarom uit naar editors die zelf een academische scriptie hebben geschreven. Zij kunnen studenten van constructieve feedback en relevante adviezen voorzien.

Daarom behandelen we alleen aanmeldingen van sollicitanten met een universitair diploma.

Daarnaast verwachten we dat onze sollicitanten uitgebreide kennis hebben over grammatica, bekend zijn met de belangrijkste taalregels en over fundamentele redigeervaardigheden beschikken. Tot slot moeten alle sollicitanten de Scribbr Academy doorlopen voordat ze onderdeel kunnen worden van het team van Scribbr-editors.

Hoeveel verdien ik als Scribbr-editor?

Gemiddeld verdien je als Scribbr-editor ongeveer €20 tot €25 per uur.

De verdiensten worden berekend op basis van een vast woordtarief per opdracht. De exacte woordtarieven worden met je gecommuniceerd zodra je in de Scribbr Academy zit.

Het woordtarief wordt bepaald op basis van:

In onze Scribbr Academy trainen wij je om zo efficiënt mogelijk na te kijken, zodat je jouw nakijksnelheid eenvoudig kunt opschroeven.

Kan ik de antwoorden van de Scribbr-taalquiz inzien?

Het is helaas niet mogelijk om de antwoorden van de Scribbr-taalquiz in te zien.

Als je benieuwd bent naar de antwoorden van de quiz, spit dan eens onze artikelen over taal en de website beterspellen.nl en onzetaal.nl door.

Hoelang duurt de aanmeldprocedure?

De aanmeldprocedure bestaat uit drie stappen die je moet doorlopen om als actieve editor aan ons bestand te worden toegevoegd.

 1. Scribbr-taalquiz: 30 minuten.
 2. Scribbr-proefopdracht: 2,5 uur.
 3. Scribbr Academy: tussen de 6 en 16 uur, afhankelijk van je ervaring.

Afhankelijk van je niveau zal je de aanmeldprocedure sneller of langzamer doorlopen. Voor ons is het belangrijk dat je volgens onze richtlijnen nakijkt en je zelf het gevoel hebt over genoeg Scribbr-ervaring te beschikken om als actieve Scribbr-editor aan de slag te gaan.

Gedurende het hele proces ontvang je feedback van Academy coaches in deze gratis training.

Hoe en wanneer ontvang ik een opdracht?

Op het moment dat we een nieuwe opdracht ontvangen kiezen wij de meest geschikte Scribbr-editor uit.

Wij kiezen de meeste geschikte editor uit op basis van de volgende factoren:

 • Je beschikbaarheid. Als je graag veel opdrachten ontvangt, kun je aangeven dat je direct beschikbaar bent. Wij zullen een opdracht dan eerder aan jou koppelen.
 • Je interesse in het onderwerp. Opdrachten met onderwerpen waar je minder interesse in hebt, zullen wij minder snel aan je koppelen dan opdrachten over onderwerpen die je leuker vindt om na te kijken.
 • Terugkerende student. Wij zullen een opdracht van een terugkerende student altijd eerst sturen naar de editor die zijn opdrachten eerder heeft nagekeken, tenzij de student nadrukkelijk aangeeft dit niet te willen.

Op het moment dat we je polsen voor een nieuwe opdracht, krijg je een e-mail, een sms en een notificatie in je Scribbr-account op onze website. Je kunt direct aangeven of je de opdracht aan kunt nemen of dat je de opdracht weigert. Je mag altijd zelf bepalen of je een bepaalde opdracht aanneemt.

Kan ik zelf kiezen welke onderwerpen ik wil nakijken?

Alle opdrachten worden ingedeeld in een negental vakgebieden:

 • Bedrijfskunde en Management: Bedrijfskunde, Hotel management, Accountancy, Marketing
 • Economie: Commerciële economie, Econometrie, Finance
 • IT en Techniek: ICT, Informatica, Kunstmatige intelligentie, Toegepaste wiskunde, Civiele techniek, Industrial design, Elektrotechniek
 • Natuur- en Levenswetenschappen: Biomedische wetenschappen, Biologie, Scheikunde, Psychobiologie
 • Geografie, Aarde en Milieu: Ecologie, Aardwetenschappen, Milieu, Urban planning
 • Medische Studies en Gezondheid: Geneeskunde, Verloskunde, Farmacie, Bewegingswetenschappen, Voeding en Tandheelkunde
 • Geesteswetenschappen: Filosofie, Geschiedenis, Kunst, Talen, Religie
 • Kunst en Cultuur: Filosofie, Theologie, Geschiedenis, Cultuurwetenschappen, Archeologie
 • Rechten en Beleid: Criminologie, Rechtsgeleerdheid, Politicologie, Human rights
 • Gedrag en Maatschappij: Communicatiewetenschappen, Journalistiek, Antropologie, Psychologie, Sociologie
 • Overig

Je kunt vooraf aangeven naar welke vakgebieden je interesse uitgaat. Bij het sturen van een opdracht houden we altijd rekening met je voorkeuren.

Meer informatie over de vakgebieden