Heb je vragen over het schrijven van een scriptie? In deze knowledge base proberen we op deze vragen antwoord te geven, zodat jij precies weet wat je in je scriptie moet zetten.

Daarnaast kunnen wij je helpen bij het nakijken van je scriptie op taal. Onze taalkundigen zitten voor je klaar om taalfouten uit je scriptie te halen en feedback op je structuur te geven.

Scriptie nakijken

Laatste artikelen

Voorbeeld APA-stijl: Hoofdstuk uit geredigeerd boek

Gepubliceerd op 6 juli 2017 door Anna Hoogterp Laatste update op: 24 juli 2017

Bij een hoofdstuk uit een geredigeerd boek schrijven verschillende auteurs bijdragen aan het boek, onder redactie van een of meerdere redacteurs. In de literatuurlijst is het belangrijk dat je aangeeft welk hoofdstuk uit het geredigeerde boek je precies hebt gebruikt. Bij een bronvermelding in de tekst verwijs je alleen naar de auteur(s) van het hoofdstuk.

Verder lezen: Voorbeeld APA-stijl: Hoofdstuk uit geredigeerd boek



Focusgroep – wat is het precies?

Gepubliceerd op 2 mei 2017 door Bas Swaen

Een focusgroep (ook wel focusgroep-interview genoemd) is een kwalitatieve onderzoeksmethode waarbij een groep mensen wordt samengebracht om te discussiëren over een vooraf bepaald onderwerp.

Een focusgroep is dus een soort interview waaraan meerdere respondenten tegelijkertijd deelnemen. De onderzoeker (soms ook onderzoeksassistent) stelt vragen aan de groep en faciliteert discussie.

Het doel van een focusgroep is om data te verzamelen.

Verder lezen: Focusgroep – wat is het precies?