Voorbeeld nawoord van een scriptie

Dit voorbeeld voldoet aan alle eisen uit de checklist voor het schrijven van een nawoord.

Wat hoort er in het nawoord?

Voorbeeld nawoord

Het schrijven van deze scriptie heb ik als erg interessant en leerzaam ervaren. Ik ben erg trots op het resultaat en blij dat ik deze periode kan afronden.

Het plan dat ik in januari had bedacht is gedurende het proces gewijzigd. In plaats van een kwantitatief onderzoek heb ik een kwalitatief onderzoek uitgevoerd. Door de interviews die tijdens het onderzoek zijn gehouden, weet P&S nu precies wat de respondenten belangrijk vinden. De resultaten die uit de interviews zijn gekomen zijn erg interessant voor P&S en kunnen nu geïmplementeerd worden in het bedrijf.

Het was voor mij lastig om de oorspronkelijke plannen los te laten, omdat kwalitatief onderzoek voor mij onbekend terrein was. Mijn stagebegeleider, de heer Spector, heeft mij ervan overtuigd dat we deze richting moesten kiezen voor het onderzoek. Gelukkig heb ik dat van hem aangenomen. Ik heb erg veel geleerd van het uitvoeren en verwerken van het kwalitatief onderzoek. Daarnaast heb ik geleerd om niet bang te zijn voor onbekend terrein, hiervan leer je juist het meest.

Het implementeren van de resultaten is de volgende stap bij P&S en mij is gevraagd om hierbij mee te helpen. Vanaf september ga ik hiermee aan de slag bij P&S.

Mike Ross

Tilburg, juli 2014

Wat vind jij van dit artikel?
Michelle Mertens

Michelle verzorgt de support bij Scribbr. Ze krijgt veel vragen van studenten; zo weet ze wat er speelt en waar studenten tegenaan lopen. Met duidelijke uitleg probeert ze de studenten verder te helpen.

Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie?

Schakel snel een professionele editor van Scribbr in.
Meer info & prijzen »
Trustpilot score van 4.9

1 reactie

Michelle Mertens
Michelle Mertens (Scribbr Team)
2 oktober 2014 om 16:14

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen. Is er nog iets onduidelijk? Ik doe mijn best om vragen en opmerkingen te beantwoorden. :)

Is er iets nog niet helemaal duidelijk of ontbreekt er wat? Laat een opmerking achter.

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.