Voorbeeld nawoord van een scriptie

Dit voorbeeld voldoet aan alle eisen uit de checklist voor het schrijven van een nawoord.

Wat hoort er in het nawoord?

Voorbeeld nawoord

Het schrijven van deze scriptie heb ik als erg interessant en leerzaam ervaren. Ik ben erg trots op het resultaat en blij dat ik deze periode kan afronden.

Het plan dat ik in januari had bedacht is gedurende het proces gewijzigd. In plaats van een kwantitatief onderzoek heb ik een kwalitatief onderzoek uitgevoerd. Door de interviews die tijdens het onderzoek zijn gehouden, weet P&S nu precies wat de respondenten belangrijk vinden. De resultaten die uit de interviews zijn gekomen zijn erg interessant voor P&S en kunnen nu geïmplementeerd worden in het bedrijf.

Het was voor mij lastig om de oorspronkelijke plannen los te laten, omdat kwalitatief onderzoek voor mij onbekend terrein was. Mijn stagebegeleider, de heer Spector, heeft mij ervan overtuigd dat we deze richting moesten kiezen voor het onderzoek. Gelukkig heb ik dat van hem aangenomen. Ik heb erg veel geleerd van het uitvoeren en verwerken van het kwalitatief onderzoek. Daarnaast heb ik geleerd om niet bang te zijn voor onbekend terrein, hiervan leer je juist het meest.

Het implementeren van de resultaten is de volgende stap bij P&S en mij is gevraagd om hierbij mee te helpen. Vanaf september ga ik hiermee aan de slag bij P&S.

Mike Ross

Tilburg, juli 2014

Veelgestelde vragen

Waarvoor wordt een nawoord gebruikt?

Een nawoord is een terugblik op de periode van het schrijven van je scriptie of onderzoek. Je vertelt over je ervaringen en wat je hebt geleerd. In je nawoord kun je tevens mensen bedanken als je dit nog niet hebt gedaan in een voorwoord of dankwoord.

Waar in de scriptie plaats je het nawoord?

Als je ervoor kiest een nawoord toe te voegen aan je scriptie, plaats je dit hoofdstuk vlak voor de literatuurlijst.

Wanneer kies je voor een dankwoord?

In de meeste gevallen kies je alleen voor een los dankwoord als je heel veel mensen wilt bedanken. Bij een scriptie is dit meestal niet het geval, waardoor je het dankwoord beter kunt opnemen in je voorwoord.

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Mertens, M. (2021, 31 oktober). Voorbeeld nawoord van een scriptie. Scribbr. Geraadpleegd op 28 november 2022, van https://www.scribbr.nl/scriptie-structuur/voorbeeld-nawoord-van-een-scriptie/

Wat vind jij van dit artikel?
Michelle Mertens

Michelle verzorgt de support bij Scribbr. Ze krijgt veel vragen van studenten; zo weet ze wat er speelt en waar studenten tegenaan lopen. Met duidelijke uitleg probeert ze de studenten verder te helpen.