Scriptie herkansen, wat nu?

Wanneer je het nieuws krijgt dat je je scriptie moet herkansen, kan dit een grote klap in het gezicht zijn. Misschien had je het niet verwacht en komt het hierdoor extra hard aan. Je scriptie herkansen betekent studievertraging en weer een hoop werk. Probeer rustig te blijven en ga aan de slag met onze tips.

Vragen om feedback

Schiet niet direct in de verdediging maar probeer proactief in overleg te gaan met je begeleider. Stel je begeleider de volgende vragen:

  • Waarom moet ik mijn scriptie herkansen?
  • Kunt u mij aangeven wat de verbeterpunten zijn?
  • Kunnen we een nieuwe deadline plannen voor het inleveren van mijn scriptie?

Bevestigen van afspraken

Nu je van je begeleider te horen hebt gekregen waarom je je scriptie moet herkansen is het goed om de afspraken die je met je begeleider hebt gemaakt schriftelijk te bevestigen. Je kunt een mailtje sturen naar je begeleider waarin je de gemaakt afspraken op een rijtje zet. In het mailtje vraag je aan je begeleider om de afspraken via de mail te bevestigen.

Bekijk voorbeelden van professionele mails

Scribbr Scriptie Academy

Ontvang gratis exclusieve tips in je mailbox met voorbeelden, checklists en meer!

Aan de slag

Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Probeer ervoor te zorgen dat je geen afleiding hebt en plan bijvoorbeeld meerdere dagen in om in de bibliotheek te gaan zitten. Het beste kun je een klein plan van aanpak maken voor jezelf, zodat je gestructureerd volgens dit plan van aanpak kunt werken.

Scriptiehulp

Er zijn gelukkig heel veel partijen die je kunnen helpen bij het herkansen van je scriptie. Scribbr kan je helpen met de taal en structuur. Een editor verbetert direct je taalfouten en geeft feedback over de structuur. Zo kun je in een kort tijdsbestek snel het niveau van je scriptie omhoog halen. En dit is volkomen legaal.

SCRiBBR nakijkservice

Wil je meer inhoudelijke ondersteuning? Je kunt dan contact opnemen met een scriptiebegeleider.

Wat vind jij van dit artikel?
Bas Swaen

Bas is mede-oprichter van Scribbr. Bas komt uit een echt onderwijsgezin en is een ervaren scriptieschrijver. Met heldere uitleg over moeilijke materie probeert Bas studenten op weg te helpen.

Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie?

Schakel snel een professionele editor van Scribbr in.
Meer info & prijzen »
Trustpilot score van 9.8

Nog geen reacties

Reageer