Gratis kant-en-klare collegeslides voor docenten

Ben jij een docent of professor en wil je je studenten onderwijzen over APA-richtlijnen, plagiaat of over het schrijven van een scriptie of literatuurstudie? Gebruik dan deze kant-en-klare collegeslides, zodat je direct aan de slag kunt!

De collegeslides zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar voor zowel Google Slides als Microsoft PowerPoint. De slides mogen gratis worden gebruikt, bewerkt en verspreid voor onderwijsdoeleinden.

Collegeslides APA 7de editie: de wijzigingen

De American Psychological Association (APA) heeft eind 2019 de 7de editie van het APA-stijlhandboek geïntroduceerd. Deze slides behandelen de belangrijkste wijzigingen tussen de 6de en 7de editie.

Engels

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Nederlands

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Collegeslides plagiaat

Het is niet altijd even duidelijk voor studenten wat onder plagiaat valt en hoe ze het kunnen voorkomen. Deze slides gaan in op de definitie en consequenties van plagiaat en op manieren om plagiaat te ontdekken en voorkomen.

Engels

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Nederlands

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Wie helpt jou met nakijken?

Betrouwbare hulptroepen vinden is niet makkelijk...

  • Familie
  • Vrienden
  • Studiegenoten
  • Scribbr

We staan altijd voor je klaar

Collegeslides scriptie of dissertatie

Studenten schrijven vaak een of meerdere scripties tijdens hun studies. Deze collegeslides richten zich op de definitie en het doel van een scriptie en op de losse onderdelen en hun structuur, zoals de inleiding, methodologie, discussie en conclusie.

Engels

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Nederlands

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Collegeslides literatuurstudie of literatuuronderzoek

Studenten voeren gedurende hun bachelor en master vaak meerdere literatuurstudies uit. Met behulp van deze slides kan worden uitgelegd wat een literatuuronderzoek is, welk doel dit type onderzoek heeft, en hoe studenten stapsgewijs zelf een literatuurstudie kunnen uitvoeren.

Engels

Open Google Slides Download PowerPoint

Nederlands

Open Google SlidesDownload PowerPoint

Ideeën voor andere onderwerpen

Op zoek naar slides over een ander onderwerp? Laat het ons vooral weten door je suggesties te mailen naar [email protected]. Wie weet kunnen wij je idee omzetten in behulpzame slides!

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Merkus, J. (2023, 04 januari). Gratis kant-en-klare collegeslides voor docenten. Scribbr. Geraadpleegd op 26 januari 2023, van https://www.scribbr.nl/scriptie-tips/gratis-collegeslides-docenten/

Wat vind jij van dit artikel?
Julia Merkus

Julia heeft onder andere een bachelor in Nederlandse Taal en Cultuur en twee masters in Linguistics en Taal- en Spraakpathologie, waardoor ze heel wat scripties heeft geschreven. Na enkele jaren als editor schrijft ze nu artikelen over alles wat bij een scriptie komt kijken om zo studenten met succes te laten afstuderen.