Scriptie laten schrijven tegen betaling – goed idee of niet?

Iemand anders je scriptie laten schrijven heeft meer nadelen dan voordelen. Het is fraude, je hebt geen garanties voor de kwaliteit van de tekst en de schrijver kent de eisen van de opleiding niet.

Daarnaast is het niet nodig. Scribbr kan je helpen bij de taal en de opbouw van je tekst, we bieden gratis hulp bij APA-stijl en in onze artikelen vind je alle informatie die je nodig hebt bij het schrijven van je scriptie.

Waarom een externe schrijver?

Je ziet het helemaal niet zitten, die scriptie schrijven, of hebt er echt geen zin in. Je kunt moeilijk beginnen, hebt last van scriptiestress of je scriptie is afgekeurd. Zwaar balen!

Via het internet vind je verschillende aanbieders die je scriptie voor je willen schrijven. Zo’n schrijver kan het volledige onderzoek uitvoeren of met jouw informatie het onderzoeksverslag (her)schrijven, volledig of in delen.

Het is alleen maar de vraag of je met zo’n scriptie kunt afstuderen. Deze schrijver is vaak niet op de hoogte van de specifieke eisen van je opleiding of de ideeën van je begeleider over je onderzoek. Ook heb je geen garanties dat de tekst die zo’n schrijver aanlevert van voldoende kwaliteit is.

Scribbr kijkt daarom nooit de inhoud van je tekst na (en dit is waarom).

Tegen betaling je scriptie laten schrijven is verboden

Het wordt als fraude gezien als iemand anders (delen van) je scriptie schrijft. Studenten die betrapt worden, mogen vaak hun opleiding niet meer afmaken of moeten opnieuw beginnen. Daarnaast is het niet nodig: met hulp van Scribbr studeer je snel af.

Wie helpt jou met nakijken?

Betrouwbare hulptroepen vinden is niet makkelijk...

  • Familie
  • Vrienden
  • Studiegenoten
  • Scribbr

We staan altijd voor je klaar

Hulp bij een goede start van je scriptie

De start is het eerste moeilijke moment als je een scriptie gaat schrijven. Met dit stappenplan weet je precies wat je moet doen om aan je scriptie te beginnen. Kijk ook eens naar de voorbeelden van scripties om te zien wat andere studenten hebben geschreven.

Daarnaast is het slim om precies te weten welke onderdelen in je scriptie thuishoren.

Laat de taal in je scriptie nakijken

Als je moeite hebt met wetenschappelijk schrijven, bijvoorbeeld in het Engels, dan kan Scribbr je daar goed bij helpen. Onze professionele editors helpen je de taal van je tekst op wetenschappelijk niveau te brengen. Laat daarom je scriptie nakijken op taal.

Twijfel je of je een logisch verhaal hebt opgeschreven? Laat dan je tekst nakijken op structuur door onze editor.

Hulpmiddelen tegen scriptiestress

Zit je zwaar in de stress? Geen nood! Scriptiestress pak je aan met deze tips. Daarnaast kun je gebruikmaken van deze hulpmiddelen om je werk gemakkelijk te maken:

  1. Gratis APA Generator voor automatische bronnen in APA-stijl.
  2. De Plagiaatcheck om plagiaat tegen te gaan.
  3. Persoonlijke begeleiding bij het schrijven van scriptiebureaus.

Hulp bij een afgekeurde scriptie

Ben je eindelijk zover dat je klaar bent, wordt je scriptie afgekeurd. Dat kan echt een zware domper zijn. Wat nu? Als je scriptie is afgekeurd op taal, dan helpen de editors van Scribbr je graag. Heb je inhoudelijke begeleiding nodig, dan verwijzen we je graag naar deze scriptiebegeleiders.

Wat vind jij van dit artikel?
Anna Hoogterp

Anna werkt als editor voor Scribbr en schrijft artikelen over taal en scripties. Daarnaast werkt zij aan haar eigen scriptie om de master Schrijven af te ronden.

2 reacties

Tobias Knibbeler
22 februari 2017 om 10:44

Dag Anna,

''De nadelen van iemand anders je scriptie laten schrijven wegen niet op tegen de voordelen.'' Uit de rest van je tekst maak ik op dat de voordelen juist niet opwegen tegen de nadelen?

Mvg,

Tobias

Beantwoorden

Anna Hoogterp
Anna Hoogterp (Scribbr-team)
22 februari 2017 om 18:23

Hallo Tobias,

Daar heb je helemaal gelijk in. Bedankt voor je reactie! Ik zal de formulering aanpassen.

Groetjes, Anna

Beantwoorden

Stel een vraag of reageer.

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.