Scriptie laten schrijven tegen betaling – goed idee of niet?

Iemand anders je scriptie laten schrijven heeft meer nadelen dan voordelen. Het is fraude, je hebt geen garanties voor de kwaliteit van de tekst en de schrijver kent de eisen van de opleiding niet.

Daarnaast is het niet nodig. Scribbr kan je helpen bij de taal en de opbouw van je tekst, we bieden gratis hulp bij APA-stijl en in onze artikelen vind je alle informatie die je nodig hebt bij het schrijven van je scriptie.

Waarom een externe schrijver?

Je ziet het helemaal niet zitten, die scriptie schrijven, of hebt er echt geen zin in. Je kunt moeilijk beginnen, hebt last van scriptiestress of je scriptie is afgekeurd. Zwaar balen!

Via het internet vind je verschillende aanbieders die je scriptie voor je willen schrijven. Zo’n schrijver kan het volledige onderzoek uitvoeren of met jouw informatie het onderzoeksverslag (her)schrijven, volledig of in delen.

Het is alleen maar de vraag of je met zo’n scriptie kunt afstuderen. Deze schrijver is vaak niet op de hoogte van de specifieke eisen van je opleiding of de ideeën van je begeleider over je onderzoek. Ook heb je geen garanties dat de tekst die zo’n schrijver aanlevert van voldoende kwaliteit is.

Scribbr kijkt daarom nooit de inhoud van je tekst na (en dit is waarom).

Tegen betaling je scriptie laten schrijven is verboden

Het wordt als fraude gezien als iemand anders (delen van) je scriptie schrijft. Studenten die betrapt worden, mogen vaak hun opleiding niet meer afmaken of moeten opnieuw beginnen. Daarnaast is het niet nodig: met hulp van Scribbr studeer je snel af.

Hoeveel fouten bevat jouw scriptie?

De taalexperts van Scribbr verbeteren gemiddeld 150 fouten per 1000 woorden. Benieuwd wat er precies wordt verbeterd? Verschuif de cursor van links naar rechts!

Scriptie nakijken op taal

Hulp bij een goede start van je scriptie

De start is het eerste moeilijke moment als je een scriptie gaat schrijven. Met dit stappenplan weet je precies wat je moet doen om aan je scriptie te beginnen. Kijk ook eens naar de voorbeelden van scripties om te zien wat andere studenten hebben geschreven.

Daarnaast is het slim om precies te weten welke onderdelen in je scriptie thuishoren.

Laat de taal in je scriptie nakijken

Als je moeite hebt met wetenschappelijk schrijven, bijvoorbeeld in het Engels, dan kan Scribbr je daar goed bij helpen. Onze professionele editors helpen je de taal van je tekst op wetenschappelijk niveau te brengen. Laat daarom je scriptie nakijken op taal.

Twijfel je of je een logisch verhaal hebt opgeschreven? Laat dan je tekst nakijken op structuur door onze editor.

Hulpmiddelen tegen scriptiestress

Zit je zwaar in de stress? Geen nood! Scriptiestress pak je aan met deze tips. Daarnaast kun je gebruikmaken van deze hulpmiddelen om je werk gemakkelijk te maken:

  1. Gratis APA Generator voor automatische bronnen in APA-stijl.
  2. De Plagiaatcheck om plagiaat tegen te gaan.
  3. Persoonlijke begeleiding bij het schrijven van scriptiebureaus.

Hulp bij een afgekeurde scriptie

Ben je eindelijk zover dat je klaar bent, wordt je scriptie afgekeurd. Dat kan echt een zware domper zijn. Wat nu? Als je scriptie is afgekeurd op taal, dan helpen de editors van Scribbr je graag. Heb je inhoudelijke begeleiding nodig, dan verwijzen we je graag naar deze scriptiebegeleiders.

Wat vind jij van dit artikel?
Anna Hoogterp

Anna werkt als editor voor Scribbr en schrijft artikelen over taal en scripties. Daarnaast werkt zij aan haar eigen scriptie om de master Schrijven af te ronden.

2 reacties

Barbara
25 april 2021 om 15:36

Hoeveel kost nazicht scriptie

Beantwoorden

Julia Merkus
Julia Merkus (Scribbr Team)
26 april 2021 om 11:32

Hoi Barbara,

Als je op deze link klikt, dan kom je uit bij de pagina over scripties laten nakijken. Als je naar beneden scrolt, kun je je woordenaantal en deadline invullen. Dan wordt de prijs voor het nakijken automatisch berekend! :) Als je meer vragen hebt over het nakijkproces, kun je ons ook altijd bellen op +31 20 261 6040 of mailen naar info@scribbr.com.

Beantwoorden

Is er iets nog niet helemaal duidelijk of ontbreekt er wat? Laat een opmerking achter.

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.