Voorbeelden e-mails naar je scriptiebegeleider

Het kan soms lastig zijn om een goede mail naar je scriptiebegeleider te sturen. Daarom hebben we voor verschillende situaties voorbeelden van e-mails opgesteld. Deze mails – voor het maken van een afspraak, het stellen van vragen en het vragen om bevestiging van de gemaakte afspraken – kun je gebruiken in jouw mails aan je scriptiebegeleider.

Afspraak maken

Beste meneer Janssen,

Via de universiteit heb ik vernomen dat u mijn scriptiebegeleider zult zijn. Ik zou daarom graag een eerste afspraak met u maken om mijn scriptie-idee door te spreken.

Ik hoop snel van u te mogen horen wanneer dit voor u uit zou komen.

Met vriendelijke groet,

Bas Swaen

Vragen stellen

Beste mevrouw Janssen,

Tijdens het werken aan mijn scriptie ben ik op enkele moeilijkheden gestuit. Zou u mij antwoord kunnen geven op de volgende vragen?

  • Ik heb nu beperkte literatuur gevonden over het begrip ‘social enforcement’. Bent u bekend met auteurs die over ‘social enforcement’ schrijven?
  • Het meten van ‘social enforcement’ wordt in de literatuur vrijwel onmogelijk geacht. Nu wil ik als uitgangspunt ‘social control’ nemen voor het meten van ‘social enforcement’. Wat is uw idee hierover? 

Ik zou graag een afspraak met u maken om deze vragen te bespreken. Wanneer zou dit voor u uitkomen?

Met vriendelijke groet,

Bas Swaen

Hoeveel fouten bevat jouw scriptie?

De taalexperts van Scribbr verbeteren gemiddeld 150 fouten per 1000 woorden. Benieuwd wat er precies wordt verbeterd? Verschuif de cursor van links naar rechts!

Scriptie nakijken op taal

Bevestiging vragen voor gemaakte afspraken

Beste meneer Janssen,

Ik mail u naar aanleiding van onze afspraak afgelopen maandag. Ik heb de afspraken die wij toen hebben gemaakt op een rij gezet. Zou u deze kunnen controleren en bevestigen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Bas Swaen

Wat vind jij van dit artikel?
Kirsten Dingemanse

Kirsten is editor bij Scribbr. Ze heeft ervaring met het schrijven van scripties en het uitvoeren van onderzoeken en wil graag haar kennis hierover met studenten delen om ze verder te kunnen helpen.

Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie?

Schakel snel een professionele editor van Scribbr in.
Meer info & prijzen »
Trustpilot score van 4.9

1 reactie

Kirsten Dingemanse
Kirsten Dingemanse (Scribbr Team)
10 september 2015 om 16:38

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Is er nog iets onduidelijk of ontbreekt er iets aan het artikel? Laat een opmerking achter, dan zal ik proberen je te antwoorden.

Is er iets nog niet helemaal duidelijk of ontbreekt er wat? Laat een opmerking achter.

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.