Legaal SPSS downloaden voor maar € 10,-

Als je aan de slag gaat met SPSS, is het handig om het programma ook op je eigen computer te installeren. En nee, dit hoeft helemaal niet duur te zijn! SPSS kun je al kopen voor € 10,-.

Download de demo

SPSS verschaft gratis een 30-daagse demo aan van de nieuwste versie. Download deze demo. Nu kun je SPSS sowieso 30 dagen lang gratis gebruiken, maar je wilt natuurlijk dat je SPSS kunt blijven gebruiken.

Wie helpt jou met nakijken?

Betrouwbare hulptroepen vinden is niet makkelijk...

  • Familie
  • Vrienden
  • Studiegenoten
  • Scribbr

We staan altijd voor je klaar

Koop een autorisatiecode

Na de demo zal je over moeten gaan op de normale versie van SPSS. Als student kun je versie 24, 25 en 26 voor € 10,- aanschaffen via SURFspot.

Je krijgt van SURFspot een e-mail met je activatiecode en een installatiehandleiding. De code is één jaar geldig, maar kan na het eerste jaar voor € 2,75 verlengd worden.

Aan de slag met SPSS

Als je voor het eerst met SPSS gaat werken kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Scribbr heeft de volgende informatie voor je:

Veelgestelde vragen

Wat is SPSS?

SPSS staat oorspronkelijk voor Statistical Package for the Social Sciences. Het is een statistisch computerprogramma ontwikkeld voor de sociale wetenschappen, maar wordt tegenwoordig ook veel gebruikt binnen andere sectoren zoals de economische wetenschappen.

SPSS helpt je bij het verzamelen, invoeren, lezen, bewerken en/of analyseren van gegevens, maar ook bij het verspreiden van de resultaten en het nemen van beslissingen.

Waarvoor gebruik je SPSS?

Je gebruikt SPSS om data inzichtelijk te maken en te analyseren. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je zult SPSS meestal gebruiken om:

  • Je data te visualiseren
  • Je data samen te vatten met descriptieve statistiek
  • Hypothesen te toetsen met inferentiële statistiek
  • De verdeling van je data te controleren (normaal verdeeld of scheef verdeeld)
  • Correlaties te berekenen
  • Andere statistische analyses uit te voeren

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Swaen, B. (2023, 20 juli). Legaal SPSS downloaden voor maar € 10,-. Scribbr. Geraadpleegd op 18 juni 2024, van https://www.scribbr.nl/statistiek/spss-downloaden/

Wat vind jij van dit artikel?
Bas Swaen

Bas is mede-oprichter van Scribbr. Bas komt uit een echt onderwijsgezin en is een ervaren scriptieschrijver. Met heldere uitleg over moeilijke materie probeert Bas studenten op weg te helpen.