Voorbeeld APA-stijl: Persoonlijke communicatie | Format

Dit artikel beschrijft de Nederlandse 6de editie APA-stijl richtlijnen. De richtlijnen voor APA 7 vind je elders

Gesprekken die je voert, vallen volgens de APA-stijl onder persoonlijke communicatie. Hierbij kun je denken aan e-mails, privébrieven, telefoongesprekken, privégesprekken, interviews, enquêtes, et cetera. Als je gebruikmaakt van persoonlijke communicatie, dan vermeld je deze bronnen niet in de literatuurlijst. De lezer kan de bron immers niet controleren of terugvinden.

Dit betekent dat je de persoonlijke communicatie wel in tekst noemt, maar niet in de literatuurlijst opneemt. Je kunt in een bijlage een lijst met namen en data van de gehouden interviews of enquêtes opnemen. Ook kun je interviewtranscripten toevoegen.

Als je liever geen gebruik maakt van persoonlijke communicatie, dan kun je ervoor kiezen om de bronnen in de bijlagen van je scriptie te plaatsen. In plaats van de APA-stijl kun je dan simpelweg verwijzen naar de bijlagen.

Persoonlijke communicatie
APA-format Niet opnemen in literatuurlijst
In literatuurlijst Niet opnemen in literatuurlijst
In de tekst
  • Uit een gesprek met de afdelingsleider bleek dat … (P. Bankers, persoonlijke communicatie, 3 maart 2015).
  • Volgens P. Bankers (persoonlijke communicatie, 3 maart 2015) kan het probleem worden opgelost door ….
Persoonlijke communicatie
APA-format Niet opnemen in literatuurlijst
In literatuurlijst Niet opnemen in literatuurlijst
In de tekst
  • In a conversation with the floor manager … (P. Bankers, personal communication, March 3, 2015).
  • P. Bankers (personal communication, March 3, 2015) suggested that the problem could be solved by ….

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Driessen, K. (2021, 08 april). Voorbeeld APA-stijl: Persoonlijke communicatie | Format. Scribbr. Geraadpleegd op 14 mei 2024, van https://www.scribbr.nl/apa-stijl/6de-editie/gearchiveerd-persoonlijke-communicatie/

Wat vind jij van dit artikel?
Koen Driessen

Koen heeft zelf meerdere scripties geschreven en is in 2012 samen met Bas en Richard Scribbr gestart. Hier kun je je scriptie laten nakijken door professionele taalkundigen.