Voorbeeld APA-stijl: Powerpoints of hand-outs (6de editie)

Dit artikel beschrijft de Nederlandse 6de editie APA-stijl richtlijnen. De richtlijnen voor APA 7 vind je elders

Voor een powerpoint of de hand-outs van een college hangt de manier van noteren in de bronnenlijst volgens de APA-stijl af van de toegankelijkheid van de bron. Zijn de powerpointslides wel of niet toegankelijk voor de lezer?

Je kunt verwijzen naar dit brontype met ‘powerpoint’, ook als de presentatie met Keynote, Prezi of Google Slides is gemaakt.

Slides enkel beschikbaar via Blackboard, N@tschool, Moodle, Magister, etc.

Wanneer de slides in je digitale leeromgeving staan, wordt de bron hetzelfde behandeld als een intranetbron. Naast de bronvermelding zoals je die bij een internetbron doet, voeg je ook nog een voetnoot toe met de mededeling dat de bron enkel via de digitale leeromgeving beschikbaar is.

Powerpoint (niet publiekelijk toegankelijk)
APA-format AuteurAchternaam, EersteInitiaal. (Jaar, dag maand). Titel van document [Type document]. Geraadpleegd van http://Webpagina
In literatuurlijst Ribbers, P. (2015, 4 augustus). Introductie in ethiek [Powerpoints]. Geraadpleegd van http://blackboard.uvt.nl/ethiek/week1/class1
In de tekst
  • Uit onderzoek blijkt dat … (Ribbers, 2015)1.
  • Uit onderzoek van Ribbers (2015)1 blijkt dat …
In de voetnoot 1 Bron afkomstig van Blackboard Uvt (niet publiekelijk toegankelijk).

Slides publiekelijk toegankelijk

Wanneer de bron wel publiekelijk toegankelijk is, kun je de bronvermelding weergeven zoals bij een normale internetbron.

 Powerpoint (publiekelijk toegankelijk)
APA-format AuteurAchternaam, EersteInitiaal. (Jaar, dag maand). Titel van document [Type document]. Geraadpleegd van http://Webpagina
In literatuurlijst Ribbers, P. (2015, 4 augustus). Introductie in ethiek [Powerpoint]. Geraadpleegd van http://public-sheets.uvt.nl/ethiek/week1/class1
In de tekst
  • Uit onderzoek blijkt dat … (Ribbers, 2015).
  • Uit onderzoek van Ribbers (2015) blijkt dat …
Wat vind jij van dit artikel?
Koen Driessen

Koen heeft zelf meerdere scripties geschreven en is in 2012 samen met Bas en Richard Scribbr gestart. Hier kun je je scriptie laten nakijken door professionele taalkundigen.

1 reactie

Koen Driessen
Koen Driessen (Scribbr Team)
8 april 2021 om 16:30

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Is er nog iets onduidelijk of ontbreekt er iets aan het artikel? Laat een opmerking achter, dan zal ik proberen je te antwoorden.

Is er iets nog niet helemaal duidelijk of ontbreekt er wat? Laat een opmerking achter.

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.