Voorbeeld APA-stijl: Enquête, survey, vragenlijst | Format

Dit artikel beschrijft de Nederlandse 6de editie APA-stijl richtlijnen. De richtlijnen voor APA 7 vind je elders

De APA-stijl gebruik je normaal gesproken niet bij het verwijzen naar je enquête. De enquête voeg je meestal toe aan de bijlagen.

Als je de enquête niet toevoegt aan de bijlagen, dan moet je gebruikmaken van de term “persoonlijke communicatie” als je ernaar verwijst.

De twee opties:

De enquêtes staan in de bijlagen

Als je naar de enquête wilt verwijzen, verwijs je naar de bijlagen waarin de enquête staat.

Voorbeeld: Verwijzen naar enquête in de bijlagen

Uit de enquête blijkt dat de meeste respondenten … (Bijlage 1).

Zo bleek uit de enquête dat de mannen vaker … (Bijlage 1).

De enquêtes staan niet in de bijlagen

Door “persoonlijke communicatie” te vermelden, geef je aan dat de enquête niet voor derden beschikbaar is. De lezer van je scriptie kan de enquête namelijk niet bekijken.

Persoonlijke communicatie
APA-format Niet opnemen in literatuurlijst
In literatuurlijst Niet opnemen in literatuurlijst
In de tekst
  • Uit de enquête bleek dat … (B. Swaen, persoonlijke communicatie, 3 maart 2016).

We raden het aan om  de resultaten van de enquête altijd op te nemen in de bijlagen. Als dat niet mogelijk is, dan kun je de oplossing met behulp van de verwijzing “persoonlijke communicatie” vermijden door te kiezen voor de intranetoplossing.

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Swaen, B. (2021, 08 april). Voorbeeld APA-stijl: Enquête, survey, vragenlijst | Format. Scribbr. Geraadpleegd op 26 mei 2024, van https://www.scribbr.nl/apa-stijl/6de-editie/gearchiveerd-enquete/

Wat vind jij van dit artikel?
Bas Swaen

Bas is mede-oprichter van Scribbr. Bas komt uit een echt onderwijsgezin en is een ervaren scriptieschrijver. Met heldere uitleg over moeilijke materie probeert Bas studenten op weg te helpen.