Voorbeeld masterthesis proposal

Een proposal is de Engelse term voor plan van aanpak. De richtlijnen en procedures voor het schrijven van een proposal verschillen veelal per opleiding en instelling.

Vraag dus altijd aan je scriptiebegeleider naar de voorwaarden en instructies die voor jou gelden. Het voorbeeld is afkomstig van de master Finance.

Instructies master proposal Finance


Download: Instructies master thesis proposal Finance

Hoeveel fouten bevat jouw scriptie?

De taalexperts van Scribbr verbeteren gemiddeld 150 fouten per 1000 woorden. Benieuwd wat er precies wordt verbeterd? Verschuif de cursor van links naar rechts!

Scriptie nakijken op taal

Voorbeeld master thesis proposal Finance


Download voorbeeld master thesis proposal Finance

De structuur van het proposal staat niet vast. Je kunt hierin verschillende keuzes maken. Vraag daarom altijd je begeleider naar zijn/haar voorkeuren. We hebben daarnaast een veelgebruikte structuur op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik een proposal?

Veelgestelde vragen

Wat is een onderzoeksopzet of onderzoeksplan?

Een onderzoeksplan is een strategie om je onderzoeksvraag te beantwoorden met behulp van empirische data. Als je een onderzoeksdesign maakt, moet je beslissingen nemen met betrekking tot:

Wat is het doel van een onderzoeksplan of onderzoeksopzet?

Met een goed opgesteld onderzoeksplan, bestaande uit je onderzoeksopzet en probleemanalyse, kun je ervoor zorgen dat je onderzoeks- en analysemethoden passen bij je onderzoeksdoelen. Zo kan een begeleider beoordelen of je onderzoek goed in elkaar zit voordat je begint met het daadwerkelijke onderzoek.

Ook vormt het plan een leidraad tijdens je onderzoek.

Een onderzoeksplan kan een onderzoeksvoorstel (research proposal) of plan van aanpak (PvA) zijn.

Is het hoofdstuk ‘Aanpak’ hetzelfde als de onderzoeksopzet?

Ja. In je aanpak geef je aan hoe je onderzoek gaat doen, net als in je onderzoeksopzet. Het hoofdstuk heeft dan alleen een andere naam.

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Driessen, K. (2023, 21 februari). Voorbeeld masterthesis proposal. Scribbr. Geraadpleegd op 26 mei 2024, van https://www.scribbr.nl/scriptie-voorbeelden/voorbeeld-master-thesis-proposal/

Wat vind jij van dit artikel?
Koen Driessen

Koen heeft zelf meerdere scripties geschreven en is in 2012 samen met Bas en Richard Scribbr gestart. Hier kun je je scriptie laten nakijken door professionele taalkundigen.