Voorbeeld masterthesis proposal

Een proposal is de Engelse term voor plan van aanpak. De richtlijnen en procedures voor het schrijven van een proposal verschillen veelal per opleiding en instelling.

Vraag dus altijd aan je scriptiebegeleider naar de voorwaarden en instructies die voor jou gelden. Het voorbeeld is afkomstig van de master Finance.

Instructies master proposal Finance


Download: Instructies master thesis proposal Finance

Voorbeeld master thesis proposal Finance


Download voorbeeld master thesis proposal Finance

De structuur van het proposal staat niet vast. Je kunt hierin verschillende keuzes maken. Vraag daarom altijd je begeleider naar zijn/haar voorkeuren. We hebben daarnaast een veelgebruikte structuur op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik een proposal?

Kijk jij ook zo uit naar afstuderen?

We helpen je graag een handje!

  • Minder stress
  • Hulp binnen handbereik
  • 100% tevredenheidsgarantie

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Veelgestelde vragen

Wat is een onderzoeksopzet of onderzoeksplan?

Een onderzoeksplan is een strategie om je onderzoeksvraag te beantwoorden met behulp van empirische data. Als je een onderzoeksdesign maakt, moet je beslissingen nemen met betrekking tot:

Wat is het doel van een onderzoeksplan of onderzoeksopzet?

Met een goed opgesteld onderzoeksplan kun je ervoor zorgen dat je onderzoeks- en analysemethoden passen bij je onderzoeksdoelen. Zo kan een begeleider beoordelen of je onderzoek goed in elkaar zit voordat je begint met het daadwerkelijke onderzoek.

Ook vormt het plan een leidraad tijdens je onderzoek.

Is het hoofdstuk ‘Aanpak’ hetzelfde als de onderzoeksopzet?

Ja. In je aanpak geef je aan hoe je onderzoek gaat doen, net als in je onderzoeksopzet. Het hoofdstuk heeft dan alleen een andere naam.

Wat vind jij van dit artikel?
Koen Driessen

Koen heeft zelf meerdere scripties geschreven en is in 2012 samen met Bas en Richard Scribbr gestart. Hier kun je je scriptie laten nakijken door professionele taalkundigen.

1