Voorbeeldscriptie geschiedenis

Deze scriptie is geschreven door Iris Dracht. Iris heeft de opleiding geschiedenis gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor haar masterscriptie heeft zij een een 9 ontvangen.

Haar hoofdvraag is:

Om welke redenen is het nieuwe examenprogramma van de commissie De Rooij voor het schoolvak geschiedenis in 2007 ingevoerd en hoe beoordelen de huidige docenten van de Nijmeegse middelbare, hogere en wetenschappelijke onderwijsinstituten dit examenprogramma?

De scriptie is opgedeeld in een literatuuronderzoek en in een enquête gehouden onder 24 docenten. Wil je zelf ook een literatuuronderzoek en/of enquête doen? Deze scriptie is hiervoor een perfect voorbeeld.

Voorbeeldscriptie master geschiedenis


Download: Voorbeeld geschiedenis masterscriptie

Wie helpt jou met nakijken?

Betrouwbare hulptroepen vinden is niet makkelijk...

  • Familie
  • Vrienden
  • Studiegenoten
  • Scribbr

We staan altijd voor je klaar

Veelgestelde vragen

Wat is een scriptiebank?

Een scriptiebank wordt vaak beheerd door een universiteit of hogeschool, en bevat (bijna) alle scripties en proefschriften die geschreven zijn door studenten. Scriptiebanken kunnen over het algemeen gratis worden gebruikt, waardoor onderwijsinstellingen bijdragen aan gratis, online toegang tot wetenschappelijke kennis.

Waar kan ik voorbeelden van scripties vinden?

Je kunt veel voorbeelden van scripties vinden in gratis toegankelijke, online scriptiebanken (scriptie-databases). Deze worden meestal beheerd door een universiteit of hogeschool en bevatten (bijna) alle scripties en proefschriften die studenten hebben geschreven.

Raadpleeg ook ons artikel met scripties die prijzen hebben gewonnen voor scripties van bijzonder goede kwaliteit.

Citeer dit Scribbr-artikel

Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

Swaen, B. (2021, 29 oktober). Voorbeeldscriptie geschiedenis. Scribbr. Geraadpleegd op 26 mei 2024, van https://www.scribbr.nl/scriptie-voorbeelden/voorbeeld-scriptie-geschiedenis/

Wat vind jij van dit artikel?
Bas Swaen

Bas is mede-oprichter van Scribbr. Bas komt uit een echt onderwijsgezin en is een ervaren scriptieschrijver. Met heldere uitleg over moeilijke materie probeert Bas studenten op weg te helpen.