Overzicht en vergelijking plagiaatcheckers 2023

De beste plagiaatchecker is de tool die:

 • Zo veel mogelijk plagiaat detecteert.
 • Alle vormen van plagiaat kan vinden, zelfs als de oorspronkelijke tekst is aangepast.
 • Een duidelijk, volledig plagiaatrapport geeft zonder false positives (algemene zinnen die ten onrechte als plagiaat worden gemarkeerd).

Om te bepalen welke plagiaatchecker de beste is, hebben we een diepgaand onderzoek uitgevoerd waarbij we de prestaties van 9 checkers hebben vergeleken. We hebben geplagieerde teksten geüpload die ofwel direct gekopieerd en geplakt waren, ofwel in verschillende mate bewerkt waren. In totaal hebben we 140 bronnen gebruikt voor de testdocumenten.

Conclusie
Ons onderzoek toont aan dat de Scribbr Plagiaat Checker de beste checker op de markt is in 2023. De tool is in staat om plagiaat te detecteren in zowel onbewerkte als sterk bewerkte teksten. Het plagiaatrapport is uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken en false positives worden tot een minimum beperkt.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de totaalscore per plagiaatchecker, gebaseerd op de hoeveelheid gedetecteerd plagiaat.

Plagiaatchecker Totaalscore
1. Scribbr (partner van Turnitin) 4.2 
2. Duplichecker 2.2
3. Small SEO Tools 2.2 
4. PrePostSEO 2.1 
5. Grammarly 2.0 
6. PlagiarismDetector 2.0 
7. Check-plagiarism.com 2.0
8. Search Engine Reports 1.9
9. PlagiarismChecker.co 1.5

De vergelijking van plagiaatcheckers

Om de beste plagiaat checker voor studenten te vinden, hebben we verschillende aspecten van de tools geanalyseerd:

 • Omvang en inhoud van de database
 • Vermogen om het meeste plagiaat te detecteren voor de meeste soorten bronnen
 • Vermogen om plagiaat te detecteren wanneer de geplagieerde teksten geparafraseerd zijn
 • Kwaliteit van de gevonden overeenkomsten
 • Gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid

We hebben voor iedere tool dezelfde testdocumenten, testdatum (april/mei 2023), evaluatiecriteria en data-analyse gebruikt om de resultaten zo objectief mogelijk te kunnen vergelijken.

Ons onderzoek bevatte 4 testdocumenten, variërend van onbewerkt plagiaat (rechtstreeks gekopieerd en geplakt uit bronnen) tot zwaar bewerkte teksten (parafraseerplagiaat). Elk testdocument bestond uit geplagieerde secties van 140 bronnen, zoals Wikipedia-artikelen, nieuwsartikelen, open-access tijdschriftartikelen, websites, scripties en proefschriften en PDF’s.

Ondanks hun bekendheid hebben we de tools Editpad, Rewriteguru en Appypie niet meegenomen in het onderzoek omdat deze drie tools niet in staat waren een plagiaatrapport te genereren en de tools dus niet beoordeeld konden worden.

Om ons onderzoek zo transparant mogelijk te houden, hebben we een artikel geschreven waarin het onderzoeksproces gedetailleerder wordt beschreven.

Lees hier meer over onze onderzoeksmethoden

Wat is jouw plagiaatscore?

Check binnen 10 minuten hoeveel plagiaat je scriptie bevat.

 • Plagiaatpercentage + uitgebreid rapport
 • Lijst met alle gevonden bronnen
 • Jouw scriptie komt niet in de database

Doe de check

1. Review Scribbr 

“Detecteert plagiaat nauwkeurig dan elke andere checker”

Scribbr Plagiarism Checker

Voordelen

 • Vindt het meeste plagiaat, ook als de tekst bewerkt is
 • Slaat documenten niet op en verkoopt geen documenten door
 • Biedt een tevredenheidsgarantie en live support
 • Biedt een Zelfplagiaat Checker om op zelfplagiaat te controleren
 • Biedt een beperkte gratis versie

Nadelen

 • Kwaliteit heeft een prijs
 • Je kunt niet direct in de tool werken

Gratis?

Scribbr biedt een beperkte gratis versie die perfect is om te controleren of je document mogelijk plagiaat bevat. Om het volledige plagiaatrapport te bekijken, moet je de premium versie kopen, die tussen €14,95 – €34,95 kost (per check), afhankelijk van het aantal woorden. Er is geen woordlimiet.

Kwaliteit van de overeenkomsten 

De checker van Scribbr, ontwikkeld in samenwerking met Turnitin, presteerde veel beter dan alle gratis en betaalde tools wat betreft de hoeveelheid gedetecteerd plagiaat: 83% versus een gemiddelde van 42% voor alle gratis tools.

Scribbr presteert vooral goed voor alle soorten bronnen die relevant zijn voor studenten, zoals wetenschappelijke tijdschriftartikelen en scripties.

Het is ook belangrijk om te noemen dat Scribbr veel succesvoller was dan andere tools bij het detecteren van plagiaat in sterk geredigeerde teksten (om onbedoeld plagiaat na te bootsen), waaruit blijkt dat de tool geen moeite heeft met parafraseerplagiaat.

Scribbr is ook in staat om volledige overeenkomsten te vinden. Dit betekent dat het gehele geplagieerde gedeelte correct wordt toegeschreven aan slechts één bron en niet aan meerdere onjuiste bronnen.

Gebruiksvriendelijkheid 

De resultaten worden gepresenteerd in een duidelijk, downloadbaar rapport. Er worden verschillende kleuren gebruikt voor verschillende bronnen, waardoor het voor gebruikers makkelijk is om iedere overeenkomst afzonderlijk te beoordelen.

Problemen kunnen worden opgelost met de gratis Bronnengenerator van Scribbr, die de juiste bronvermelding kan genereren voor alle gemiste of onjuiste verwijzingen.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de Plagiaat Checker te combineren met Scribbrs unieke Zelfplagiaat Checker. Met deze tool kunnen gebruikers hun eigen ongepubliceerde documenten uploaden in aanvulling op de openbare database.

Gebruikers kunnen echter niet rechtstreeks in de tool werken en het is niet mogelijk om je document gratis opnieuw te controleren.

Betrouwbaarheid 

Scribbr slaat de geüploade documenten niet op, verkoopt ze niet aan derden en deelt ze niet met academische instellingen. Gegevens worden automatisch verwijderd na 30 dagen, maar studenten kunnen er ook voor kiezen hun document handmatig te verwijderen na de check.

Scribbr biedt live support in meerdere talen om studenten te helpen. Ook hebben gebruikers toegang tot een handleiding voor de Plagiaat Checker en kunnen ze andere gratis bronnen over plagiaat raadplegen.

Verder is bij Scribbr sprake van een 100% tevredenheidsgarantie, waarbij studenten een nieuwe check krijgen of hun geld terugkrijgen als ze om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn.

Ontdek Scribbrs Plagiaat Checker

2. Review DupliChecker 

Duplichecker_Screenshot

Voordelen

 • Gratis (1,000 woorden per scan)
 • Slaat documenten niet op
 • Relatief gebruiksvriendelijke rapporten

Nadelen

 • Afleidende advertenties voor andere diensten
 • Laag niveau van plagiaat gedetecteerd
 • Presteert slecht bij bewerkte teksten
 • Geen kleurcodering voor verschillende bronnen

  Gratis?

  De service van DupliChecker is gratis, maar je kunt maar 1000 woorden per keer uploaden. Als je voor een van hun premium abonnementen gaat, kun je tot 25.000 woorden uploaden.

  Als je wilt upgraden, wordt een groot aantal premium abonnementen aangeboden op de site, wat enigszins verwarrend kan zijn. Het goedkoopste abonnement is $10 per maand.

  Kwaliteit van de overeenkomsten 

  Het niveau van plagiaat dat werd gedetecteerd door DupliChecker was relatief laag (44%).

  Hoewel de tool in staat was om plagiaat te vinden, was DupliChecker niet in staat om volledige overeenkomsten te vinden. Over het algemeen presteerde de checker ongeveer net zo goed als andere checkers, zoals Small SEO Tools.

  Gebruiksvriendelijkheid 

  De website van DupliChecker staat helaas vol met advertenties voor hun andere diensten en voor vergelijkbare sites. Er verschijnt een afleidende geanimeerde knop met “Maak het uniek” in het rapport, waarmee ze reclame maken voor hun herschrijfprogramma (rewriting tool).

  In het online rapport wordt alle geplagieerde tekst in één kleur gemarkeerd en het is moeilijk om te bepalen met welke bron elke paragraaf is gematcht.

  Betrouwbaarheid 

  De site beweert dat geüploade documenten niet worden opgeslagen en verwijdert de inhoud nadat de controle is voltooid om een datalek te voorkomen. Er is geen live ondersteuning beschikbaar, maar er is een contactformulier op de website.

  Probeer DupliChecker

  Voorkom plagiaat en doe de gratis plagiaatcheck.

  Start gratis check

  3. Review Small SEO Tools 

  SmallSEOTools

  Voordelen

  • Gratis (1,000 woorden per scan)
  • Verschillende opties voor het uploaden van documenten
  • Document wordt niet opgeslagen in de database

  Nadelen

  • Laag niveau van plagiaat gedetecteerd
  • Pagina is traag, enigszins verwarrend en staat vol met advertenties
  • Scant afzonderlijke zinnen in plaats van volledige teksten

   Gratis?

   Small SEO Tools is gratis te gebruiken, hoewel je maar 1000 woorden per keer kunt controleren zonder te betalen.

   Je kunt meerdere controles uitvoeren als je meer wilt scannen, maar de site vereist wel dat je CAPTCHAs invult als je meerdere documenten wilt uploaden.

   Kwaliteit van de overeenkomsten 

   Small SEO Tools was niet goed in staat plagiaat in onze testdocumenten te identificeren, met een gemiddelde van slechts 44%. Omdat de tool afzonderlijke zinnen scant, kon Small SEO Tools slechts gedeeltelijke overeenkomsten produceren.

   Geplagieerde tekst wordt gemarkeerd (hoewel allemaal in één kleur) en je kunt erop klikken om de bron te zien waarmee het is gematcht.

   Gebruiksvriendelijkheid 

   De pagina is onoverzichtelijk met veel advertenties die je gemakkelijk kunt verwarren met de knoppen waarop je moet drukken.

   Het rapport zelf is relatief duidelijk. Terwijl geplagieerde tekst in één kleur wordt gemarkeerd, koppelt de tool duidelijk de gematchte tekst aan de bron die ervoor is geïdentificeerd.

   Betrouwbaarheid 

   Small SEO Tools beweert dat je inhoud niet wordt opgeslagen nadat deze is gecontroleerd. Je hoeft je niet te registreren om de tool te gebruiken. Gebruikers kunnen ook contact opnemen via de e-mail om hun persoonlijke gegevens te laten verwijderen.

   Ontdekt Small SEO Tools

   4. Review PrePostSEO 

   prepost

   Voordelen

   • Gratis (maximaal 1.000 woorden per keer)
   • Verschillende kleuren voor verschillende soorten plagiaat
   • Enkele volledige overeenkomsten
   • Bronvermeldingsassistent
   • Live supportmogelijkheid

   Nadelen

   • Vindt de meeste gevallen van plagiaat niet
   • Rapport is moeilijk te lezen
   • Rommelige tool door advertenties
   • Kleurcodering maakt geen onderscheid tussen verschillende bronnen

   Gratis?

   Het is onduidelijk of PrePostSEO daadwerkelijk een gratis tool is. Hoewel de website beweert dat er een zoekopdrachtlimiet is voor bezoekers, is de limiet niet duidelijk gespecificeerd en leek deze niet van toepassing toen we onze documenten testten.

   Je kunt maximaal 1.000 woorden per zoekopdracht scannen en je kunt geen volledige lijst met gematchte bronnen zien (in plaats daarvan moet je ze handmatig controleren). Deze beperkingen worden opgeheven als je je aanmeldt voor hun premium abonnement dat $10 tot $45 per maand kost.

   Kwaliteit van de overeenkomsten 

   PrePostSEO vond af en toe een volledige overeenkomst, maar in de meeste gevallen kon de tool alleen gedeeltelijke overeenkomsten vinden, net zoals de meeste gratis checkers. Over het algemeen presteerde de checker net zo goed als tools als DupliChecker en Small SEO Tools.

   Gebruiksvriendelijkheid 

   De pagina waar de checker wordt gehost staat vol met afleidende en irrelevante advertenties, waardoor de gebruikerservaring frustrerend is.

   Er werd een andere kleur gebruikt voor verbatim plagiaat en parafraseerplagiaat, maar het oordeel van de tool was vaak verkeerd. Bovendien werd dezelfde kleur gebruikt voor verschillende bronnen, waardoor het rapport moeilijk leesbaar was.

   Betrouwbaarheid 

   Pre Post SEO geeft aan dat de tool je documenten niet opslaat of verkoopt. Er is een live ondersteuningsoptie op de site en een formulier dat je kunt gebruiken om ondersteuning te vragen.

   Ontdek PrePostSEO’s plagiariaatchecker

   5. Review Grammarly 

   grammarly

   Voordelen

   • Biedt een taal- en bronvermeldingsassistent
   • Verkoopt of deelt de geüploade documenten niet

   Nadelen

   • Niet gratis
   • Vind een relatief laag percentage plagiaat
   • Dezelfde kleur wordt gebruikt voor verschillende bronnen

   Gratis?

   Hoewel Grammarly wordt geadverteerd als gratis, klopt dit niet. De tool toont alleen dat er plagiaat is, maar je krijgt geen details over de hoeveelheid plagiaat, de locatie in de tekst en de bronnen die je geplagieerd zou hebben.

   Hierna word je doorverwezen om de Grammarly app te downloaden en je te abonneren op hun premium service ($30 per maand). Er is een limiet van 100.000 tekens (ongeveer 20.000 woorden), zelfs na betaling.

   Kwaliteit van de overeenkomsten 

   Grammarly was in staat om meer volledige overeenkomsten te vinden dan de meeste gratis hulpmiddelen. De tool presteerde echter bijzonder slecht bij academische bronnen en kreeg een laag algemeen percentage, met een totale score van 40%.

   Gebruiksvriendelijkheid 

   Als premium dienst heeft Grammarly een duidelijkere en visueel aantrekkelijkere stijl dan de meeste gratis checkers. De originele opmaak van het document blijft grotendeels intact, maar het programma gebruikt dezelfde kleur voor alle bronnen, waardoor de resultaten moeilijk te ontleden zijn.

   Het abonnement wordt geleverd met een taal- en stijltool en biedt een bronvermeldingsassistent die helpt om ontbrekende verwijzingen te genereren.

   Betrouwbaarheid 

   De tool slaat geen documenten op, verkoopt ze niet en deelt ze niet met andere partijen.

   Er is een ondersteuningspagina met tips, tutorials en veelgestelde vragen, en het is mogelijk om een vraag te stellen via een formulier. Er is geen live support.

   Ontdek Grammarly’s plagiaatchecker

   6. Review Plagiarism Detector 

   plag detector

   Voordelen

   • Gratis te gebruiken (limiet van 1,000 woorden)
   • Bewaart en verkoopt het document niet

   Nadelen

   • Technische problemen met lange documenten
   • Moeilijk om tekst te matchen met bron in het rapport
   • Verschillende bronnen worden gemarkeerd in dezelfde kleur

   Gratis?

   Plagiarism Detector is gratis te gebruiken en gebruikers hoeven zich niet te registreren. Er is echter een limiet van 1.000 woorden per document. Door te betalen kun je deze limiet verhogen tot 25.000 woorden per document.

   Kwaliteit van de overeenkomsten 

   Plagiarism Detector presteerde ongeveer net zo goed als andere 100% gratis tools (40%).

   De tool was meestal alleen in staat om gedeeltelijke overeenkomsten te vinden, waarbij individuele zinnen aan één of meer bronnen werden toegeschreven.

   Gebruiksvriendelijkheid 

   Het rapport is onduidelijk en moeilijk te lezen, omdat dezelfde kleur wordt gebruikt voor verschillende bronnen. Als je met de muis over een geplagieerd gedeelte gaat, krijg je de bron niet te zien. In plaats daarvan moet je de bron opzoeken in een lange lijst.

   Betrouwbaarheid 

   PlagiarismDetector bewaart en verkoopt de documenten niet. Er is geen live support, maar je kunt een contactformulier invullen.

   Ontdek PlagiarismDetectors plagiaatchecker

   7. Review Check-plagiarism.com 

   Check Plagiarism

   Voordelen

   • Gratis te gebruiken (limiet van 1,000 woorden)
   • Komt met een bronnengenerator

   Nadelen

   • Moeilijk om tekst te matchen met bron in het downloadbare rapport
   • Verschillende bronnen gemarkeerd in dezelfde kleur
   • Scant zin voor zin – krijgt zelden een volledige match

    Gratis?

    Het is onduidelijk of Check-plagiarism.com echt gratis is. De site beschrijft de gratis uploadlimiet op een verwarrende manier, waarbij je een bepaald aantal “queries” (zinnen) per maand krijgt. Deze limieten zijn echter niet duidelijk aangegeven en leken niet van toepassing toen we onze documenten testten.

    Kwaliteit van de overeenkomsten 

    Check-plagiarism.com presteerde iets slechter dan de meeste 100% gratis tools, met een score van 39%.

    Hoewel de tool in staat was om enkele volledige overeenkomsten te vinden, vond Check-plagiarism meestal gedeeltelijke overeenkomsten.

    Dezelfde kleur werd gebruikt voor verschillende bronnen, wat het rapport moeilijk leesbaar maakte. Er werd een andere kleur gebruikt voor verbatim plagiaat en parafraseerplagiaat, maar de tool zat er vaak naast.

    Gebruiksvriendelijkheid 

    Je kunt gratis tot 1000 woorden in één keer controleren.

    In het downloadbare rapport is de opmaak van de tekst grotendeels behouden. Het rapport geeft een lange lijst met bronnen die moeilijk te vergelijken zijn met de tekst erboven.

    De versie van het rapport op de site zelf is iets beter, omdat je in een vakje naast de geplagieerde tekst de tekst kunt zien die als bron is geïdentificeerd. Er is een “herschrijf”-functie, samen met een (handmatig) hulpmiddel voor bronvermelding.

    Betrouwbaarheid 

    Check-plagiarism.com beweert dat de rapporten die op hun site worden gegenereerd “streng beveiligd en ontoegankelijk” zijn.

    Er staan enkele veelgestelde vragen op de site, maar de antwoorden zijn niet erg duidelijk. Ze bieden ondersteuning via live berichten en een contactformulier.

    Probeer Check-plagiarism.com

    8. Review Search Engine Reports 

    SearchEngineReports

    Voordelen

    • Daadwerkelijk gratis voor meeste doeleinden (uploadlimiet van 1,000 woorden)
    • Documenten worden niet opgeslagen in de database

    Nadelen

    • Veel afleidende advertenties
    • Kan het meeste plagiaat niet vinden
    • Deze markeringskleuren voor verschillende bronnen

      Gratis?

      Search Engine Reports is gratis te gebruiken en gebruikers hoeven zich niet te registreren. Er is echter een limiet van 1.000 woorden per scan. Door te betalen kun je deze limiet verhogen tot 30.000 woorden per scan.

      Kwaliteit van de overeenkomsten 

      De methodologie die deze tool gebruikt om matches te vinden lijkt zeer onbetrouwbaar. Het lijkt erop dat Search Engine Reports simpelweg Google afzoekt naar elke zin in je document en iedere overeenkomst als plagiaat wordt aangemerkt.

      De tool identificeerde slechts een klein deel van het plagiaat (38%) in onze testdocumenten. Door de werking van de tool (zin voor zin) was Search Engine Reports meestal niet in staat om volledige overeenkomsten te vinden. Ook presteerde de tool niet goed bij wetenschappelijke bronnen, zoals proefschriften en tijdschriftartikelen.

      Gebruiksvriendelijkheid 

      Het rapport op de site geeft een lijst van individuele zinnen die zijn gemarkeerd als plagiaat of origineel. Je kunt op een link klikken naast elke bron, maar het enige wat dit doet is de zin in kwestie googelen. Het downloadbare rapport benadrukt plagiaat binnen de tekst en toont een lijst met bronnen, maar de tool koppelt niet duidelijk elke zin aan een bron.

      Er is ook een functie voor taalstatistieken waarmee je woorden kunt zien die vaak in de tekst voorkomen om herhaling te beperken.

      Betrouwbaarheid 

      Search Engine Reports beweert geen geüploade inhoud in hun database op te slaan. Er is geen live ondersteuning, maar wel een contactformulier.

      Ontdek Search Engine Reports

      9. Review Plagiarismchecker.co 

      Screenshot_plagiarismcheckerco

      Voordelen

      • Geüploade documenten worden niet opgeslagen/verkocht

      Nadelen

      • Detecteert een erg lage hoeveelheid plagiaat
      • Misleidend over kosten – alleen gratis voor vijf documenten
      • Lage woordlimiet van 800
      • Veel afleidende advertenties en pop-ups

         Gratis?

         De tool claimt dat de checks gratis zijn, maar je kunt eigenlijk maar vijf documenten uploaden voordat je je moet aanmelden voor een van hun vele premium abonnementen. Deze documenten hebben een ongebruikelijk lage woordenlimiet van 800 woorden.

         De premium abonnementen bieden opties om deze woordenlimiet te verhogen (maar niet te verwijderen). De goedkoopste is $15 per maand, waarbij de limiet wordt verhoogd naar slechts 1.000 woorden – een limiet die veel andere tools gratis aanbieden.

         Kwaliteit van de overeenkomsten 

         Plagiarismchecker.co gaf enkele van de slechtste resultaten van alle checkers die we hebben getest, met een gemiddelde van 30%. De tool was nooit in staat om een volledige overeenkomst te geven voor een brontekst, alleen gedeeltelijke overeenkomsten.

         Gebruiksvriendelijkheid 

         De tool is frustrerend om te gebruiken vanwege het grote aantal advertenties dat wordt weergegeven en de lage woordlimiet.

         Het downloadbare rapport bevatte soms niet het plagiaatpercentage, waardoor het onmogelijk was om te weten hoeveel van de tekst geplagieerd/origineel was.

         Het rapport zelf is moeilijk te lezen. Alle geplagieerde tekst is gemarkeerd in één kleur en is niet duidelijk gekoppeld aan de bron die eraan gekoppeld is.

         Betrouwbaarheid 

         De site beweert dat geüploade inhoud niet wordt opgeslagen in een database of gedeeld  wordt met anderen. Er wordt ook beweerd dat “ons geavanceerde AI-algoritme ervoor zorgt dat uw inhoud moet worden beschermd onder de wetten op het auteursrecht”. Het is niet duidelijk wat dit betekent.

         Hoewel de site beweert 24 uur per dag ondersteuning te bieden, is er geen live ondersteuning. Er is wel een contactformulier op de site.

         Probeer Plagiarismchecker.co

         Ga terug naar de beste plagiaat checker

         Veelgestelde vragen

         Wat is plagiaat?

         Plagiaat is het bedoeld of onbedoeld presenteren van andermans werk of ideeën als je eigen werk of ideeën. Plagiaat is daarmee een schending van het intellectuele eigendom van een ander en kan ernstige gevolgen hebben.

         Het is belangrijk dat je je bronnen goed bijhoudt en dat je de juiste bronvermeldingen toevoegt om plagiaat te voorkomen. Maak gebruik van onze APA Generator om automatisch foutloze bronvermeldingen te genereren.

         Wordt mijn document opgeslagen in een (publieke) database?

         Nee, de Zelfplagiaat Checker zal je document nergens publiceren.

         Daarnaast kun je al je persoonlijke informatie van de Zelfplagiaat Checker-server verwijderen zodra je je plagiaatrapport ontvangen hebt.

         Wanneer gebruik ik de Zelfplagiaat Checker in plaats van de Scribbr Plagiaat Checker?

         Scribbrs gratis Plagiaat Checker vergelijkt je document met de grootste plagiaatdatabase ter wereld. Maar misschien heb je bronnen gebruikt waarvan je niet zeker weet of ze in die database zijn opgenomen.

         Met de Zelfplagiaat Checker kun je deze bronnen zelf uploaden, zodat je zeker weet dat je document ook vergeleken wordt met de bronnen die je gebruikt hebt.

         Ga naar de gratis Plagiaat Checker Ga naar Zelfplagiaat Checker

         Is een gratis plagiaatcheck net zo goed als de plagiaatcheck van mijn opleiding?

         Een gratis plagiaat checker kan net zo goed zijn als de plagiaatcheck die opleidingen gebruiken. Dit ligt aan de software en database die de plagiaatcheck gebruikt.

         Scribbrs gratis Plagiaat Checker werkt met de plagiaatcontrolesoftware van Turnitin en heeft toegang tot meer dan 99 miljard webpagina’s en 8 miljoen publicaties. De gratis tool detecteert nauwkeuriger plagiaat dan andere tools en kan als net zo goed worden beschouwd als de plagiaatcheck van je opleiding.

         Citeer dit Scribbr-artikel

         Als je naar deze bron wilt verwijzen, kun je de bronvermelding kopiëren of op “Citeer dit Scribbr-artikel” klikken om de bronvermelding automatisch toe te voegen aan onze gratis Bronnengenerator.

         Scharwächter, V. (2023, 14 juni). Overzicht en vergelijking plagiaatcheckers 2023. Scribbr. Geraadpleegd op 18 juni 2024, van https://www.scribbr.nl/plagiaat/vergelijking-plagiaatcheckers/

         Wat vind jij van dit artikel?
         Veronique Scharwächter

         Veronique heeft twee bachelors: één in Taal- en Cultuurstudies en één in Philosophy, Politics and Economics. Daarnaast heeft zij een boek geschreven over hoe filosofie je kan helpen in je studentenleven. Ze hoopt haar brede, interdisciplinaire kennis in te kunnen zetten om zo veel mogelijk studenten te helpen met het schrijven van hun scriptie.