Hoe groot (MB’s) mag mijn document maximaal zijn?

De nakijkdienst

Voor de nakijkdienst is de maximale documentgrootte 40MB.

Grotere documenten kan de editor helaas niet nakijken. Dit komt doordat we het document dan niet meer beveiligd via onze server naar de editor kunnen sturen. Daarnaast is het document vanwege de grootte lastig te openen en te bewerken voor de editor.

De plagiaatcheck

De maximale documentgrootte om de Plagiaat Checker te kunnen uitvoeren, is 400 pagina’s per order. Als je bestand groter is, kun je je document in meerdere delen uploaden. Je kunt dan het best meerdere orders plaatsen. De extra orders zijn niet gratis, daar betaal je voor.

Het document kleiner maken voor de nakijkdienst

Als je document groter is dan 40MB, dan komt dat waarschijnlijk door grote afbeeldingen in je document. Er zijn verschillende manieren om de bestandsgrootte kleiner te maken.

1) Afbeeldingen comprimeren

Word heeft een functie om zonder zichtbaar kwaliteitsverlies je afbeeldingen te verkleinen.

In Word 2016 doe je dit door een afbeelding te selecteren en daarna op het tabblad Opmaak te klikken. Er verschijnt een nieuw venster waar Word vraagt wat je precies wilt doen. Stel dit in zoals op het screenshot en klik op OK.

afbeelding-comprimeren

In de meeste gevallen is het document nu klein genoeg.

2) Plaatjes verwijderen

Mocht je document na het comprimeren van de plaatjes nog steeds te groot zijn, dan kun je het beste de grootste plaatjes verwijderen totdat je onder het maximum zit.

Wanneer je het gevoel hebt dat de editor hierdoor soms het overzicht kwijt kan raken dan kun je een pdf-versie van je Word-document toevoegen in stap 4 van het uploadproces. Wij zorgen er dan voor dat de pdf-versie bij de editor terechtkomt, zodat de editor altijd de pdf kan bekijken als dit nodig is.