Hoe groot (MB’s) mag mijn document maximaal zijn?

Grotere documenten zijn voor editor helaas niet na te kijken. Dit komt doordat we het document niet meer beveiligd via onze server naar de editor kunnen sturen. Daarnaast is vanwege de grootte, het document moeilijk te openen en te bewerken voor de editor.

Grotere documenten kunnen helaas door Ephorus niet worden gecontroleerd.

Het document kleiner maken

Als je document groter is dan bovenstaande maxima, dan komt dat waarschijnlijk door grote afbeeldingen in je document. Er zijn verschillende manieren om de bestandsgrootte kleiner te maken.

1) Afbeeldingen comprimeren

Word heeft een functie om zonder zichtbaar kwaliteitsverlies je afbeeldingen te verkleinen.

In Word 2016 doe je dit door een afbeelding te selecteren en daarna op het tabblad Opmaak te klikken. Er verschijnt een nieuw venster waar Word vraagt wat je precies wilt doen. Stel dit in zoals op de screenshot en klik op OK.

afbeelding-comprimeren

In de meeste gevallen is het document nu klein genoeg.

2) Plaatjes verwijderen

Mocht na het comprimeren van de plaatjes je document nog steeds te groot zijn, dan kun je het beste de grootste plaatjes verwijderen totdat je onder het maximum zit.

Wanneer je het gevoel hebt dat hierdoor de editor soms het overzicht kwijt kan raken dan kun je een pdf-versie van je Word-document toevoegen in stap 4 van het uploadproces. Wij zorgen er dan voor dat de pdf-versie bij de editor terechtkomt, zodat de editor altijd de pdf kan bekijken wanneer dit nodig is.