Waar kun je je scriptie op laten checken?

Check op taal

Bij Scribbr zijn meer dan 400 taalkundigen aangesloten die zijn gespecialiseerd in het checken van scripties op taal. Je kunt je scriptie eenvoudig uploaden en selecteren welke pagina’s nagekeken moeten worden. Na de betaling zoeken wij op basis van je onderwerp de meest geschikte taalkundige uit om je scriptie te checken op taal.

De spelfouten worden direct voor je aangepast met de Wijzigingen Bijhouden-functionaliteit in Word.

Check scriptie op taal »

Check op Nederlands

Zorg dat je scriptie niet wordt afgekeurd en laat je scriptie checken.

Een taalkundige van Scribbr verbetert direct alle taalfouten en zorgt dat je scriptie beter leesbaar wordt. De editor verbetert:

 • Spelfouten
 • Grammatica
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Woordkeuze

Check op Engels

Uit onderzoek blijkt dat het Engels van studenten slechter is dan dat ze denken. Als je je scriptie laat checken op Engels zul je verbaasd zijn hoeveel fouten er nog in staan. Door de aanpassingen leest je scriptie ook ineens veel prettiger.

Scribbr werkt enkel met native English speakers, waardoor wij het Engels echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een Brit, Amerikaan of Canadees zal je scriptie checken op Engels.

Check scriptie op Engels »

Check op plagiaat

Als je je scriptie inlevert gaat deze door de plagiaatcontrole op school. Heb je te veel plagiaat dan word je scriptie afgekeurd. Weet jij nog precies of je elke bron correct geparafraseerd of geciteerd hebt?

Laat je scriptie controleren op plagiaat en krijg een overzicht van welke stukken tekst overeenkomen met andere bronnen. Pas je de gemarkeerde teksten aan, dan kun je je scriptie met een gerust hart inleveren op school.

Check scriptie op plagiaat »

Controleren op APA-stijl

Weet jij precies hoe de APA-stijl in elkaar zit? Gebruik je “Jansen & Vervoort” of “Jansen en Vervoort”. Staat elke bron in de tekst ook in je literatuurlijst?

De APA-experts van Scribbr kennen de APA-stijl tot in detail.

Als je je scriptie laat controleren op APA wordt de hele bronvermelding in je document voor je aangepast. Van verwijzingen in de tekst tot de literatuurlijst.

Check scriptie op APA »

Controleren op Lay-out

Het is heel erg zonde om puntenaftrek te krijgen omdat de lay-out van je scriptie er rommelig en slordig uitziet.

Lay-outexperts van Scribbr controleren je lay-out op:

 • Consistentie
 • Automatische inhoudsopgave
 • Figuren- en tabellenlijst
 • Paginanummering

Scriptie checken op lay-out »

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

4.5
Ki 15 september 2023

waarde vs prijs

Ik vind het duur, maar er zaten veel taalfouten in die je snel over het hoofd ziet. Dus ik ben daarover prettig verast.

Lees deze review op Trustpilot
G. 14 september 2023

Top, redders in nood.

Top, super snel binnen 8 uur een volledige scriptie beoordeeld. Erg goede feedback en de spelling is heel goed gedaan, met 1 knop ook toe te passen. Ik ben heel erg blij en raad iedereen dit aan. ps: ja het is de toch wel hoge prijs meer dan waard! Heel erg bedankt Anniek!

Lees deze review op Trustpilot
Danielle Duivenvoorde 12 september 2023

Anouck heeft kritische feedback…

Anouck heeft kritische feedback gegeven. Vanuit mijn opleiding kreeg ik de feedback dat mijn schrijfstijl niet academisch genoeg was. Door alle feedback van Anouck heb ik mijn scriptie om kunnen zetten naar een krachtig academisch stuk dat goed te volgen was voor de lezer. Daarnaast had ik ook gekozen om te controleren op apa ook hier had Anouck duidelijke punten. Door alle verbeter punten van Anouck heb ik mijn scriptie eindelijk met een voldoende afgerond. Daarnaast was Anouck eerder klaar dan de deadline, hierdoor kon ik al eerder beginnen aan het verwerken van alle feedback.

Lees deze review op Trustpilot
Nabil Asaksak 9 september 2023

Scribbr is een top service

Als je het niet meer ziet zitten, dan moet je deze service echt gebruiken. Het is een top bedrijf en ze helpen je echt verder. Het is wat prijzig maar elke euro waard.

Lees deze review op Trustpilot
Mark Rene de Roode 7 september 2023

Superblij mee

Superblij mee, Myrthe heeft niet alleen geredigeerd en gecontroleerd, maar ook tips, hints en voorstellen voor een andere zinsopbouw. Ik ben best goed in Nederlands, maar er zijn toch wat fouten uitgehaald die mij en mijn peerreviewers niet waren opgevallen. Vooral apa7 bezorgt mij nog wel eens wat hoofdpijn, maar met scribbr wordt dat een eitje. Dankjewel!!

Lees deze review op Trustpilot
Janine 5 september 2023

Hele fijne en duidelijke feedback

Hele fijne en duidelijke feedback. Ook snel, zoals afgesproken. Zeer tevreden.

Lees deze review op Trustpilot
Basak 4 september 2023

Heel leerzame feedback

Hele leuke feedback waar ik veel van heb geleerd. Dankzij de gedetailleerde feedback die ik kreeg, kon ik mijn masterscriptie nauwkeuriger afmaken. Ik heb het dus alleen maar positief ervaren.

Lees deze review op Trustpilot
yazzie 2 september 2023

scriptie

Hele goede feedback gehad op zowel de taal, rode draad en structuur in mijn verhaal! Super blij mee.

Lees deze review op Trustpilot
Maartje Korten 31 augustus 2023

Heeft mij enorm veel tijd bespaard

Heeft mij enorm veel tijd bespaard. Super snelle reactie en duidelijke opmerkingen aan de kantlijn. Top service.

Lees deze review op Trustpilot
N de Ridder 30 augustus 2023

Engelse taal en structuur

Mijn dissertatie is nagekeken op correct Engels door Elizabeth. Ik ben daar heel erg blij mee. Zonder haar hulp was het stuk nooit op het juiste academische niveau geweest. Ik dacht dat mijn Engels prima op orde was maar al die specifieke regels (waar zet je wel of geen komma, met welke woorden kun je beter niet een zin beginnen) waren bij mij nooit erg helder. Ik zou iedereen kunnen aanraden om Scribbr in te zetten!

Lees deze review op Trustpilot
Demi 29 augustus 2023

Het was erg fijn om te zien waar nou…

Het was erg fijn om te zien waar nou precies mijn valkuilen lagen. Ik heb hier dan ook veel van geleerd! Dank je wel!

Lees deze review op Trustpilot
Zoé Segerink 25 augustus 2023

Super service!

Super service! Ik vond het heel fijn dat iemand zo snel en goed mijn document kon nakijken. Veel van geleerd.

Lees deze review op Trustpilot
Tim 22 augustus 2023

Professioneel, snel, toegevoegde waarde!

Zeer tevreden over de snelle en accurate afhandeling van SCRIBBR. Professioneel en goed in gelezen door de beoordelaar. Het geeft echt een toegevoegde waarde voor publicatie van een wetenschappelijk artikel

Lees deze review op Trustpilot
Tom van Moorsel 21 augustus 2023

Dankzij de feedback en de tips van de editor is het niveau van mijn Masterscriptie onderwijswetenschappen zeker verbeterd.

Ik heb dyslexie het daarom was vooral het nakijken op taal een succes. Ook de structuur-, lay-out en rode draad checks was het geld meer dan waard omdat ik inzie waar het fout gaat en hoe het beter moet. Tevens zorgde bronvermeldingservice voor sterkere achtergrondinformatie volge

Lees deze review op Trustpilot
Doris D'Hooghe 16 augustus 2023

zeer degelijk doorgenomen en goeie…

zeer degelijk doorgenomen en goeie feedback, correctie en tips.

Lees deze review op Trustpilot
Lien Six 10 augustus 2023

Ondanks ik geen scriptie heb ingeleverd…

Ondanks ik geen scriptie heb ingeleverd (maar een ander werkstuk) wou Scribbr de bronnen toch nakijken. Bovendien kreeg ik snel reactie van hen en werd ook mijn werkstuk snel verbeterd. Er werden tal van suggesties gedaan zodat je duidelijk ziet wat er fout is en wat er goed is. Best onder de indruk van de vele regels bij bronvermelding. Maar aangezien het snel terug aan mij werd bezorgd, vermoed ik dat dit voor jullie bijna op automatische piloot verloopt. Knap hoor!

Lees deze review op Trustpilot
klant 10 augustus 2023

De reactie was snel en persoonlijk

De reactie was snel en persoonlijk. De spellingcheck en de rode draad check waren zeer volledig. Ook eerlijk over de onderdelen die lastig waren in te schatten. Ik heb feedback gekregen op mijn concrete vragen en kan nu DE verbeterslag maken die nodig is.

Lees deze review op Trustpilot
Quinn 5 augustus 2023

Geweldige service

Ik wil mijn oprechte dank en waardering uitspreken voor de redacteur, Anniek, die mijn scriptie heeft beoordeeld. De grondige beoordeling en inzichtelijke suggesties hebben ongetwijfeld de kwaliteit van mijn werk verbeterd. De nauwgezette beoordeling van mijn scriptie door heeft niet alleen de algehele leesbaarheid van mijn werk verbeterd, maar heeft ook geholpen om de logische stroom van mijn argumenten te versterken. In het algeheel ben ik zeer dankbaar voor de bijdrage van de editor aan mijn scriptie.

Lees deze review op Trustpilot
Marije 21 juli 2023

Super goed geholpen door klantenservice

Ik was niet helemaal tevreden met de nakijk service..dat is natuurlijk jammer! Heb de klantenservice gebeld, werd erg serieus genomen en super goed geholpen. Dingen kunnen mis gaan, dat kan gebeuren. Maar hoe scribbr daar als bedrijf mee om gaat doen ze erg goed.

Lees deze review op Trustpilot
Aimé Koning 21 juli 2023

Master thesis behaald

Scribbr heeft mij enorm geholpen met het verbeteren van mijn master thesis! Mede door hen heb ik het gehaald en heb ik mijn opleiding kunnen afronden! Snelle hulp met betrouwbare feedback! Echt een aanrader.

Lees deze review op Trustpilot

Hoe werkt de nakijkdienst?

Je scriptie op Nederlands laten checken door Scribbr is erg eenvoudig.

Scribbr beschikt over 400 professionele taalkundigen met ieder hun eigen expertise. Omdat ze succesvol de Scribbr Academy hebben afgerond en wij actief de kwaliteit controleren, kunnen wij altijd hoge kwaliteit leveren.

Na het uploaden van je scriptie kun je zelf aangeven welke pagina’s nagekeken moeten worden. Op basis van de woorden op die pagina’s berekent ons systeem automatisch het aantal woorden en de prijs. Je vult informatie voor de editor in en uploadt eventuele feedback van je begeleider. Hierna kun je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

Wij controleren je scriptie dan binnen de door jou aangegeven nakijktermijn. We kunnen je scriptie al checken binnen 12 uur.

Meer info »

Hoe werkt de plagiaatcheck?

Na het uploaden van je document en het betalen van de order vergelijkt ons systeem jouw document met de plagiaatdatabase. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Je kunt eventueel ook nog eigen documenten toevoegen aan de plagiaatdatabase.

Je krijgt een plagiaatrapport waar elke zin die overeenkomt met de plagiaatdatabase is gemarkeerd.  Je kunt dus eenvoudig zien wat je nog moet verbeteren.

Meer info »

Wie zijn wij?

Scribbr bestaat al vanaf 2012 en heeft al meer dan 25.000 studenten geholpen met het checken van hun scriptie. Een vast team helpt je met vragen, selecteert de beste editor voor je en bewaakt de kwaliteit.

Wij staan iedere dag van 09:00 tot 23:00 voor je klaar. Ook in het weekend.

Door onze hoge kwaliteit en uitmuntende service wordt Scribbr aanbevolen door hogescholen en universiteiten.

Klaar om je scriptie te laten checken?

 

Check op taal Check op plagiaat

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Wat voor soort teksten kan ik laten nakijken door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). We kijken de volgende soorten teksten na:

Prijs berekenen

Wil je een zakelijke tekst laten nakijken? Neem dan contact met ons op via b2b@scribbr.nl

Hoe snel kan Scribbr mijn document nakijken?

De kortste nakijktermijn is 12 uur.

Je kunt je document op ieder moment uploaden en kiezen tussen vier verschillende deadlines:

 • 12 uur
 • 24 uur
 • 3 dagen
 • 7 dagen

Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja, ongeacht de gekozen deadline kunnen de editors van Scribbr jouw document tijdens het weekend en de feestdagen nakijken.

Voorbeeld: Als je de 24-uursdienst kiest op zaterdagavond krijg je je document uiterlijk zondagavond terug.

Wat is Scribbrs 100% tevredenheidsgarantie?

Bij Scribbr beloven we dat we iedere klant 100% tevreden maken met onze diensten. Onze filosofie is: iedere klacht is terecht.

Ons klantenserviceteam staat altijd klaar om een passende oplossing voor je te vinden, of het nou om het gratis opnieuw nakijken van je document of een terugstorting gaat.

Je kunt ons van maandag tot en met zondag tussen 09:00 en 23:00 bereiken. We zijn beschikbaar via de live chat, telefoon of e-mail en reageren direct.

Kost het nakijken van een document in het Engels meer?

Nee, we maken geen onderscheid tussen Nederlandse en Engelse documenten. Onafhankelijk van de taal waarin je document geschreven is bieden we onze dienst vanaf € 0,011 per woord aan.

Bereken gemakkelijk je prijs met onze prijscalculator.

Kan ik een voorproefje krijgen?

Ja, als je document langer dan 20.000 woorden is krijg je een voorproefje van ongeveer 2.000 woorden. Het voorproefje geeft je een eerste indruk van de manier waarop de editor je document nakijkt. Je krijgt dan ook de kans om feedback te geven of vragen te stellen.

Hoe werkt een voorproefje?

Je ontvangt het voorproefje binnen 24 uur nadat je je order hebt geplaatst. Je hebt daarna 24 uur om ons te laten weten of je tevreden bent met het voorproefje of dat je nog feedback voor de editor hebt.

Lees meer over het voorproefje

Hoe kan ik contact opnemen met Scribbr?

We staan dagelijks klaar om jou te helpen via de chat, Whatsapp, email en de telefoon tussen 09.00 en 23.00 uur (CET).