Waar kun je je scriptie op laten checken?

Check op taal

Bij Scribbr zijn meer dan 400 taalkundigen aangesloten die zijn gespecialiseerd in het checken van scripties op taal. Je kunt je scriptie eenvoudig uploaden en selecteren welke pagina’s nagekeken moeten worden. Na de betaling zoeken wij op basis van je onderwerp de meest geschikte taalkundige uit om je scriptie te checken op taal.

De spelfouten worden direct voor je aangepast met de Wijzigingen Bijhouden-functionaliteit in Word.

Check scriptie op taal »

Check op Nederlands

Zorg dat je scriptie niet wordt afgekeurd en laat je scriptie checken.

Een taalkundige van Scribbr verbetert direct alle taalfouten en zorgt dat je scriptie beter leesbaar wordt. De editor verbetert:

 • Spelfouten
 • Grammatica
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Woordkeuze

Check op Engels

Uit onderzoek blijkt dat het Engels van studenten slechter is dan dat ze denken. Als je je scriptie laat checken op Engels zul je verbaasd zijn hoeveel fouten er nog in staan. Door de aanpassingen leest je scriptie ook ineens veel prettiger.

Scribbr werkt enkel met native English speakers, waardoor wij het Engels echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een Brit, Amerikaan of Canadees zal je scriptie checken op Engels.

Check scriptie op Engels »

Check op plagiaat

Als je je scriptie inlevert gaat deze door de plagiaatcontrole op school. Heb je te veel plagiaat dan word je scriptie afgekeurd. Weet jij nog precies of je elke bron correct geparafraseerd of geciteerd hebt?

Laat je scriptie controleren op plagiaat en krijg een overzicht van welke stukken tekst overeenkomen met andere bronnen. Pas je de gemarkeerde teksten aan, dan kun je je scriptie met een gerust hart inleveren op school.

Check scriptie op plagiaat »

Controleren op APA-stijl

Weet jij precies hoe de APA-stijl in elkaar zit? Gebruik je “Jansen & Vervoort” of “Jansen en Vervoort”. Staat elke bron in de tekst ook in je literatuurlijst?

De APA-experts van Scribbr kennen de APA-stijl tot in detail.

Als je je scriptie laat controleren op APA wordt de hele bronvermelding in je document voor je aangepast. Van verwijzingen in de tekst tot de literatuurlijst.

Check scriptie op APA »

Controleren op Lay-out

Het is heel erg zonde om puntenaftrek te krijgen omdat de lay-out van je scriptie er rommelig en slordig uitziet.

Lay-outexperts van Scribbr controleren je lay-out op:

 • Consistentie
 • Automatische inhoudsopgave
 • Figuren- en tabellenlijst
 • Paginanummering

Scriptie checken op lay-out »

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

4.6
Naomi 17 juni 2024

Praktische bronnengenerator

Scribbr zorgt eroor dat ik makkelijk mijn bronnen kan bijhouden en in mijn verslag kan zetten.

Lees deze review op Trustpilot
Zoë Schreurs 17 juni 2024

Must use voor studenten

Heel fijne website om gemakkelijk bronnen mee te genereren in verschillende stijlen. Tip: via het DOI-nummer is het super gemakkelijk en heel compleet.

Lees deze review op Trustpilot
DragaK Kuzmova 17 juni 2024

Ik werd heel professioneel geholpen.

Ik werd heel professioneel geholpen.

Lees deze review op Trustpilot
Tim 15 juni 2024

Top en snel resultaat

Top en snel resultaat. Ik raad iedereen aan om hier gebruik van te maken. Het is het geld zeker waard!

Lees deze review op Trustpilot
Marcel Brandt 15 juni 2024

Nakijservice is top

Als aan het einde van het schrijven er achter komt dat je geen goede check kan laten doen door iemand in je directe omgeving raad ik de nakijkservice van Scribbr aan. Snel, uitgebreid en gewoon nodig in mijn geval. Nogmaals bedankt Anne voor de goede feedback.

Lees deze review op Trustpilot
Silke 14 juni 2024

Alle bronnen op een plek

Fijne generator, doet wat hij moet doen. Niet elke bron is natuurlijk beschikbaar dus handmatig invoeren is soms ook vereist. Een handige plek om al jouw bronnen bij te houden voor je scriptie of paper!

Lees deze review op Trustpilot
Consumer 14 juni 2024

APA generator is top! Ai checker wat minder...

Scribbr werkt perfect voor de apa-generator! Hij maakt ook de perfecte bibliografie en je kan zelf de opmaakk hiervan kiezen! Alleen voor de ai-checker klopt deze meestal helemaal niet, want ook al typ ik zelf een tekstje in de checker, kom ik altijd uit op 30-50% kans op ai.

Lees deze review op Trustpilot
Henrieke 14 juni 2024

Fijne ervaring

Het is fijn dat je niet zelf je bron hoeft vorm te geven, maar alleen maar de URL of de naam van het boek hoeft in te vullen, en de bron wordt al gemaakt voor je

Lees deze review op Trustpilot
Menno 13 juni 2024

APA, maar dan makkelijk gemaakt!

Dit haalt zo veel van de problemen van APA weg. En dan ook nog gratis. Helemaal fijn is dat de literatuurlijst ook nog bewaard wordt en direct op de goede volgorde wordt gezet.

Lees deze review op Trustpilot
H Sijtsema 13 juni 2024

Snel nagekeken en ik ben er goed mee…

Snel nagekeken en ik ben er goed mee geholpen

Lees deze review op Trustpilot
C. 13 juni 2024

Heel handige tool

Heel handige tool! Wel even opletten, de raadpleegdatum moet je zelf handmatig invoeren bij de knop bewerken.

Lees deze review op Trustpilot
Ommen 13 juni 2024

Selecteer wel de juiste bron

Als je het eenmaal begrijpt hoe je handmatig dingen kunt toevoegen en weghalen, is het een fantastisch hulpmiddel om je bronnen te citeren. Je moet echter goed in de gaten houden wat je citeert, want dat maakt nogal uit voor de opmaak.

Lees deze review op Trustpilot
Klant 13 juni 2024

Wel even heel goed opletten dat echt alle opmerkingen verwerkt /geaccepteerd zijn. Anders werkt het niet helemaal correct. Dat was bij mij de reden waarom ik het niet kloppend kreeg

Ik ben heel tevreden over de hulp. Alleen heb ik vanmorgen nog eens rustig gekeken, want mijn zoon heeft in het weekend pas tijd. Maar het punt was voor mij, wat ik maar steeds niet door had...dat ik niet echt alle verwijzingen op opmerkingen geaccepteerd had of verwijderd. Daarom kreeg ik niet de juiste paginanummering in mijn document. Ik had het (blijkt achteraf) te vroeg in PDF gezet..Echt alle aanwijzingen MOETEN verwijderd of geaccepteerd worden. Dan verdwijnt de lijn ernaast .. Ik als onervarene heb dat nu ontdekt, Christien TOCH vooral Emily bedankt voor haar geduld...en hulp.

Lees deze review op Trustpilot
Mika 12 juni 2024

Top nakijkservice

Feedback gevraagd voor mijn afstudeeronderzoek. Ik kreeg het document een dag eerder terug dan verwacht, waardoor ik mijn scriptie ruim op tijd had om de feedback te verwerken. Het controleren van de rode draad en grammatica is echt een aanrader om ervoor te zorgen dat je een professioneel document inlevert! Het is een fijne nakijkservice en ik ga er zeker vaker gebruik van maken.

Lees deze review op Trustpilot
Tamara 12 juni 2024

Professioneel, snel en meedenkend

Ik heb nu drie keer gebruik gemaakt van de nakijk service van scribbr. Drie keer kwam mijn document eerder nagekeken terug. Taal perfect gemaakt, rode draad tops gekregen en regelmatig “maak dit concreter” als opmerking gekregen. Ik ben zeer tevreden met Welmoet en Myrthe!

Lees deze review op Trustpilot
klant 12 juni 2024

Mijn reddende engel

Ja mijn reddende engel. Ik kan zo mijn bronnenlijst kopieren en plakken, zonder enige fouten

Lees deze review op Trustpilot
Havvanur 12 juni 2024

zeer tevreden met de verbetering

Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor het uitstekende werk dat de Scribbr-medewerker heeft verricht bij het verbeteren van mijn bachelorproef. De feedback was niet alleen gedetailleerd en constructief, maar ook zeer waardevol voor het verbeteren van de algehele kwaliteit van mijn werk. De correcties en suggesties waren duidelijk en goed onderbouwd, waardoor ik precies wist wat er moest worden aangepast en waarom. Bovendien waardeerde ik de zorgvuldigheid en professionaliteit waarmee mijn werk werd behandeld. Dankzij deze verbeteringen heb ik meer vertrouwen in het eindresultaat van mijn bachelorproef. Ik zou Scribbr zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar kwalitatieve en betrouwbare feedback op hun academische werk. Nogmaals bedankt voor de uitstekende service!

Lees deze review op Trustpilot
K. Klopstra 11 juni 2024

Werkt goed, makkelijk in gebruik

Website werkt goed en is makkelijk te begrijpen. Bespaart flink wat tijd en getob.

Lees deze review op Trustpilot
RK 11 juni 2024

Zeker een aanrader!

Ik heb mijn scriptie ingeleverd voor controle op spelling, zinsopbouw en structuur. Sandra heeft mij snel en uitgebreid veel tips gegeven om mijn scriptie aan te passen. Met aanpassingen in de tekst was het erg makkelijk om mijn tekst te herschrijven. Bedankt Sandra!

Lees deze review op Trustpilot
Lara 11 juni 2024

Goede referenties

Heeft erg goede referenties weer. Soms wil het eens niet meewerken en dan moet ik alles zelf ingeven, alsnog geeft hij dan wel een correcte referentie weer. Ik ben er tevreden mee!

Lees deze review op Trustpilot

Hoe werkt de nakijkdienst?

Je scriptie op Nederlands laten checken door Scribbr is erg eenvoudig.

Scribbr beschikt over 400 professionele taalkundigen met ieder hun eigen expertise. Omdat ze succesvol de Scribbr Academy hebben afgerond en wij actief de kwaliteit controleren, kunnen wij altijd hoge kwaliteit leveren.

Na het uploaden van je scriptie kun je zelf aangeven welke pagina’s nagekeken moeten worden. Op basis van de woorden op die pagina’s berekent ons systeem automatisch het aantal woorden en de prijs. Je vult informatie voor de editor in en uploadt eventuele feedback van je begeleider. Hierna kun je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

Wij controleren je scriptie dan binnen de door jou aangegeven nakijktermijn. We kunnen je scriptie al checken binnen 12 uur.

Meer info »

Hoe werkt de plagiaatcheck?

Na het uploaden van je document en het betalen van de order vergelijkt ons systeem jouw document met de plagiaatdatabase. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Je kunt eventueel ook nog eigen documenten toevoegen aan de plagiaatdatabase.

Je krijgt een plagiaatrapport waar elke zin die overeenkomt met de plagiaatdatabase is gemarkeerd.  Je kunt dus eenvoudig zien wat je nog moet verbeteren.

Meer info »

Wie zijn wij?

Scribbr bestaat al vanaf 2012 en heeft al meer dan 25.000 studenten geholpen met het checken van hun scriptie. Een vast team helpt je met vragen, selecteert de beste editor voor je en bewaakt de kwaliteit.

Wij staan iedere dag van 09:00 tot 23:00 voor je klaar. Ook in het weekend.

Door onze hoge kwaliteit en uitmuntende service wordt Scribbr aanbevolen door hogescholen en universiteiten.

Klaar om je scriptie te laten checken?

 

Check op taal Check op plagiaat

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Wat voor soort teksten kan ik laten nakijken door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). We kijken de volgende soorten teksten na:

Prijs berekenen

Wil je een zakelijke tekst laten nakijken? Neem dan contact met ons op.

Hoe snel kan Scribbr mijn document nakijken?

De kortste nakijktermijn is 12 uur.

Je kunt je document op ieder moment uploaden en kiezen tussen vier verschillende deadlines:

 • Livraison le jour-même
  • 3 uur
  • 6 uur
  • 12 uur
 • 24 uur
 • 3 dagen
 • 7 dagen

Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja, ongeacht de gekozen deadline kunnen de editors van Scribbr jouw document tijdens het weekend en de feestdagen nakijken.

Voorbeeld: Als je de 24-uursdienst kiest op zaterdagavond krijg je je document uiterlijk zondagavond terug.

Wat is Scribbrs 100% tevredenheidsgarantie?

Bij Scribbr beloven we dat we iedere klant 100% tevreden maken met onze diensten. Onze filosofie is: iedere klacht is terecht.

Ons klantenserviceteam staat altijd klaar om een passende oplossing voor je te vinden, of het nou om het gratis opnieuw nakijken van je document of een terugstorting gaat.

Je kunt ons van maandag tot en met zondag tussen 09:00 en 23:00 bereiken. We zijn beschikbaar via de live chat, telefoon of e-mail en reageren direct.

Kost het nakijken van een document in het Engels meer?

Nee, we maken geen onderscheid tussen Nederlandse en Engelse documenten. Onafhankelijk van de taal waarin je document geschreven is bieden we onze dienst vanaf € 0,011 per woord aan.

Bereken gemakkelijk je prijs met onze prijscalculator.

Kan ik een voorproefje krijgen?

Ja, als je document langer dan 20.000 woorden is krijg je een voorproefje van ongeveer 2.000 woorden. Het voorproefje geeft je een eerste indruk van de manier waarop de editor je document nakijkt. Je krijgt dan ook de kans om feedback te geven of vragen te stellen.

Hoe werkt een voorproefje?

Je ontvangt het voorproefje binnen 24 uur nadat je je order hebt geplaatst. Je hebt daarna 24 uur om ons te laten weten of je tevreden bent met het voorproefje of dat je nog feedback voor de editor hebt.

Lees meer over het voorproefje

Hoe kan ik contact opnemen met Scribbr?

We staan dagelijks klaar om jou te helpen via de chat, Whatsapp, email en de telefoon tussen 09.00 en 23.00 uur (CET).