Altijd persoonlijke feedback van jouw editor

editor-pic Voorbeeldfeedback van editor Lou

Beste Ellen,

Wat een interessant onderwerp! Ik heb met veel plezier veel geleerd over marketing op Facebook en zie dat je veel tijd en moeite hebt gestoken in je onderzoek.

In deze feedback geef ik aan waar je op moet letten wanneer je wijzigingen doorvoert en nieuwe zinnen schrijft. Ik heb daarnaast opmerkingen geplaatst bij zinnen waarvan de betekenis me niet helemaal duidelijk was. Wanneer je die zinnen herschrijft kun je ook met de volgende punten rekeninghouden.

Grammatica- en spellingsfouten op woordniveau

Verkeerde woordkeuze

  • Op meerdere plekken heb je de verkeerde lidwoorden gebruikt. Als je niet weet of iets een de- of een het-woord is, dan kun je ook de volgende website raadplegen: http://www.welklidwoord.nl/. Hier vind je snel welk lidwoord je moet gebruiken.
  • Het is belangrijk dat je de juiste verwijswoorden gebruikt in een tekst zodat een tekst goed te volgen is en altijd duidelijk is over wie of wat je het hebt. Ga daarom goed na welke verwijswoorden je moet gebruiken en lees mijn opmerkingen waar het niet duidelijk is naar wie/wat je verwijst. Zie ook: https://www.scribbr.nl/nederlandse-taal/verwijswoorden/.

Grammaticafouten op zinsniveau

  • Wanneer je over een volgend hoofdstuk of een volgende paragraaf in je scriptie schrijft, dan moet je dit doen in de tegenwoordige tijd en niet in de toekomende tijd. Je scriptie is immers al geschreven. Daarnaast maakt de toekomende tijd zinnen onnodig lang. Houd hier rekening mee als je verder schrijft.
  • Het woordje ‘data’ is meervoud en daarom moet je schrijven ‘de data zijn verkregen door middel van…’ en niet ‘is verkregen’. ‘De doelgroep’ daarentegen is enkelvoud. Het is dus ‘de doelgroep, die interesse heeft in de producten van…’ en niet ‘die interesse hebben’.

Stijl- en tekstsoortfouten

Overige opmerkingen

  • Het is me opgevallen dat je niet overal hetzelfde lettertype hebt gebruikt en dat je de alinea’s niet structureel op dezelfde manier hebt ingedeeld. Het is daarom een goed idee om nog eens goed naar de lay-out te kijken. Met een goed verzorgde lay-out is je scriptie beter leesbaar en wordt de scriptie ook beter gewaardeerd.

Tot slot wil ik je graag bedanken dat ik dit interessante verslag van je heb mogen nakijken. Ik hoop dat je met goed gevolg je studie afrondt en wens je al het beste J

Succes nog met het doorvoeren van de wijzigingen!

Met vriendelijke groet,

Lou

Voorbeeld nagekeken scriptie

Klik voor het structuurvoorbeeld
example-proofreading-nl-screen
example-proofreading-nl-screen

Download de volledige voorbeelden als .docx

Voorbeeld checklists bij de structuurdienst

Indien van toepassing zal de editor bij de structuurdienst de volgende checklists invullen: Algemene structuur van je tekst, voorwoord, samenvatting, inleiding, resultatenconclusiediscussie en aanbevelingen.