Waar kun je je scriptie op laten controleren?

Controleren op spelling

Bij Scribbr zijn meer dan 400 taalkundigen aangesloten die zijn gespecialiseerd in het controleren van scripties op spelling. Je kunt je scriptie eenvoudig uploaden en selecteren welke pagina’s nagekeken moeten worden. Na de betaling zoeken wij op basis van je onderwerp de meest geschikte taalkundige uit om je scriptie te controleren op spelling.

De spelfouten worden direct voor je aangepast met de Wijzigingen Bijhouden-functionaliteit in Word.

Scriptie controleren op spelling »

Controleren op Nederlands

Zorg dat je niet wordt afgekeurd en laat je scriptie controleren op Nederlands.

Een taalkundige van Scribbr verbetert direct alle taalfouten en zorgt dat je scriptie beter leesbaar wordt. De editor verbetert:

 • Spelfouten
 • Grammatica
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Woordkeuze

Controleren op Engels

Uit onderzoek blijkt dat het Engels van studenten slechter is dan dat ze denken. Als je je scriptie laat controleren op Engels zul je verbaast zijn hoeveel fouten er nog in staan. Door de aanpassingen leest je scriptie ook ineens veel prettiger.

Scribbr werkt enkel met native English speakers, waardoor wij het Engels echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een Brit, Amerikaan of Canadees zal je scriptie controleren op Engels.

Scriptie controleren op Engels »

Controleren op Plagiaat

Als je je scriptie inlevert gaat deze door de plagiaatcontrole op school. Heb je te veel plagiaat dan word je scriptie afgekeurd. Weet jij nog precies of je elke bron correct geparafraseerd of geciteerd hebt?

Laat je scriptie controleren op plagiaat en krijg een overzicht van welke stukken tekst overeenkomen met andere bronnen. Pas je de gemarkeerde teksten aan, dan kun je je scriptie met een gerust hart inleveren op school.

Scriptie controleren op plagiaat »

Controleren op APA-stijl

Weet jij precies hoe de APA-stijl in elkaar zit? Gebruik je “Jansen & Vervoort” of “Jansen en Vervoort”. Staat elke bron in de tekst ook in je literatuurlijst?

De APA-specialisten van Scribbr kennen de APA-stijl tot in detail.

Als je je scriptie laat controleren op APA wordt de hele bronvermelding in je document voor je aangepast. Van verwijzingen in de tekst tot de literatuurlijst.

Scriptie controleren op APA »

Controleren op Lay-out

Het is heel erg zonde om puntenaftrek te krijgen omdat de lay-out van je scriptie er rommelig en slordig uitziet.

Lay-out specialisten van Scribbr controleren je lay-out op:

 • Consistentie
 • Automatische inhoudsopgave
 • Figuren- en tabellenlijst
 • Paginanummering

Scriptie controleren op lay-out »

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

9.7
Jesse 17 oktober 2017

Helemaal top!

Duidelijk, overzichtelijk en compleet. Heel erg blij met het resultaat na het verwerken van de gekregen feedback. Thanks Maud!

Lees deze review op TrustPilot
klant070 13 oktober 2017

Helemaal top

Helemaal top

Lees deze review op TrustPilot
Nadine de Chauvigny de Blot 12 oktober 2017

Maddy heeft ervoor gezorgd dat het …

Maddy heeft ervoor gezorgd dat het document een stuk zakelijker eruitziet en makkelijker te lezen is! De opmerkingen die ze heeft geplaatst waren duidelijk en goed te volgen.Ik had aangegeven dat ik de belangrijkste pagina's gecontroleerd wilde hebben. Ze heeft ontzettend veel tips gegeven met opmerkingen waarop ik moet letten bij de pagina's die zij niet had nagekeken. Zo leer je tenminste van de fouten die je maakt!

Lees deze review op TrustPilot
Berti Mensink 6 oktober 2017

Uitstekend advies

Uitstekend advies

Lees deze review op TrustPilot
Jw 5 oktober 2017

Top!

Top! Helpt je scriptie echt naar een hoger niveau te brengen!

Lees deze review op TrustPilot
Ibrahim Soysal 5 oktober 2017

keurig verzorgd

Belofte nagekomen, binnen 3 dagen nagekeken en voorzien van feedback over structuur en rode draad. Bedankt.

Lees deze review op TrustPilot
Ton blauw 4 oktober 2017

Gewoon goed zoals het hoort

Gewoon goed zoals het hoort

Lees deze review op TrustPilot
Sahin Dogan 2 oktober 2017

Geweldige service!

Ik heb mijn stukken geupload op scribbr voor verbetering. De stukken zijn binnen de gegeven tijd nagekeken en ik ben zowel via de mail als met een smsje op de hoogte gebracht dat het af was. Ik heb heel veel feedback gekregen en heel veel tips hoe mijn stukken beter kunnen. De wijzigingen zijn overzichtelijk en duidelijk in het rapport te vinden. Zeker een aanrader!

Lees deze review op TrustPilot
Rens 2 oktober 2017

Ben erg blij met de feedback van Sue

Ben erg blij met de feedback van Sue. Kreeg zelf ontzettend veel koppijn van het academisch Engels schrijven. Ben ervan overtuigd dat de correcties van Sue mijn werk een niveau hoger hebben getild.

Lees deze review op TrustPilot
Angelique 29 september 2017

Zeer uitgebreid ingegaan op de …

Zeer uitgebreid ingegaan op de grammatical, spelling, zinsopbouw en nog veel meer. Heel leerzaam, en een soepel lopend en correct Nederlands document terug ontvangen. Hartelijk dank!

Lees deze review op TrustPilot
Jeroen 28 september 2017

Heel fijn nagekeken en aandacht …

Heel fijn nagekeken en aandacht doorgelezen.

Lees deze review op TrustPilot
D. 17 september 2017

Service van Scribbr is top!

De prijs kan snel oplopen, dan verwacht je goede kwaliteit en service. Helaas bleek de kwaliteit na de eerste order tegen te vallen. Door teveel stijl- en taalfouten kreeg ik een onvoldoende.De service daarentegen is meer dan goed. Nadat ik bij Scribbr had aangegeven dat ik niet tevreden ben, hebben Arjan en Lucy meerdere malen contact met mij opgenomen. Zij hebben meegedacht over mogelijke oplossingen. Ik heb ervoor gekozen om mijn scriptie nogmaals na te laten kijken door een andere editor. Tara heeft goed werkt geleverd waar ik over te spreken ben. Met een ruim voldoende voor de scriptie heb ik mijn opleiding kunnen afronden.

Lees deze review op TrustPilot
Gretch Markelo 16 september 2017

Uitgebreid en snel

De beoordeling was erg uitgebreid, naast dat er het een en ander was aangepast stonden er ook tips en linkjes die ik kon gebruiken. Zo begreep ik ook veel beter wat er bedoeld werd met de feedback en kon ik met de websites die werden aanbevolen zelf verder waardoor ik mijn valkuilen in de toekomst wellicht beter zal begrijpen.

Lees deze review op TrustPilot
Robin Provoost 12 september 2017

Super hulp gehad

Super hulp gehad!twee maal mijn Engelstalige scriptie laten beoordelen. Nadat ik vervolgens extra toelichting nodig had voor mijn onderwijsinstituut werd dit ook nog, kosteloos, verleend. Inmiddels afgestuurd mede dankzij de goede hulp van Katherine & Sarah.

Lees deze review op TrustPilot
Dhr. en Mevr. Geene 12 september 2017

Snel en duidelijke taalcorrecties

Snel en duidelijke taalcorrecties welke prettig zijn om te verwerken. Erg tevreden over de verleende diesnten.

Lees deze review op TrustPilot
Daphne Beens 11 september 2017

heeft mijn scriptie naar een hoger …

heeft mijn scriptie naar een hoger niveau gebracht! bedankt scribbr!

Lees deze review op TrustPilot
Beata Steenbergen 9 september 2017

Scribbr -Scriptie nakijken betekent …

Scribbr -Scriptie nakijken betekent voor mij een top service. De taal wordt aangepast, de rode draad en structuur van het document. Behalve het taaladvies kreeg ik de tips om de tekst te verbeteren. De Editors denken hard mee waar het nodig is. Dankzij Sribbr wist ik zeker dat de kans van slagen 100% wordt.

Lees deze review op TrustPilot
Jw 8 september 2017

Snelle service

Snelle service! Goede kwaliteit van feedback! Snelle service! Ik had 24 uur aangeklikt en had het eerder terug! Helemaal top! Heeft mijn scriptie zeer zeker naar een hoger niveau gebracht!

Lees deze review op TrustPilot
Khan 7 september 2017

Geen Scriptium of 24edior maar Scribbr!

Ik had direct bij Scribbr mijn scriptie moeten laten nakijken, in plaats van andere organisaties. De editor doet zijn/haar werk met plezier en dat zal je ook merken aan je document.

Lees deze review op TrustPilot
Bobbie 7 september 2017

Veel meer dan alleen spellingcontrole!

Ik heb mij scriptie laten controleren op spelling en kreeg ook heel veel nuttige tips over de opbouw, veel gemaakte foutjes en hoe ik misschien iets net even anders kon beschrijven. Dit heeft me echt enorm geholpen en heeft een hoger cijfer opgeleverd!

Lees deze review op TrustPilot

Hoe werkt de nakijkdienst?

Je scriptie op Nederlands laten controleren door Scribbr is erg eenvoudig.

Scribbr beschikt over 400 professionele taalkundigen met ieder hun eigen expertise. Omdat ze succesvol de Scribbr Academy hebben afgerond en wij actief de kwaliteit controleren, kunnen wij altijd hoge kwaliteit leveren.

Na het uploaden van je scriptie kun je zelf aangeven welke pagina’s nagekeken moeten worden. Op basis van de woorden op die pagina’s berekent ons systeem automatisch het aantal woorden en de prijs. Je vult informatie voor de editor in en uploadt eventuele feedback van je begeleider. Hierna kun je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

Wij controleren je scriptie dan binnen de door jou aangegeven nakijktermijn. We kunnen je scriptie al controleren binnen 24 uur.

Meer info »

Hoe werkt de plagiaatcheck?

Na het uploaden van je document en het betalen van de order vergelijkt ons systeem jouw document met de plagiaatdatabase. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Je kunt eventueel ook nog eigen documenten toevoegen aan de plagiaatdatabase.

Je krijgt een plagiaatrapport waar elke zin die overeenkomt met de plagiaatdatabase is gemarkeerd.  Je kunt dus eenvoudig zien wat je nog moet verbeteren.

Meer info »

Wie zijn wij?

Scribbr bestaat al vanaf 2012 en heeft al meer dan 25.000 studenten geholpen met het controleren van hun scriptie. Een vast team helpt je met vragen, selecteert de beste editor voor je en bewaakt de kwaliteit.

Wij staan iedere dag van 09:00 tot 23:00 voor je klaar. Ook in het weekend.

Door onze hoge kwaliteit en uitmuntende service wordt Scribbr aanbevolen door hogescholen en universiteiten.

Klaar om je scriptie te laten controleren?

Controleren op taal Controleren op plagiaat

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Wat is Nakijken op taal?

Bij het Nakijken op taal maakt je editor je scriptie beter leesbaar door je taalfouten en zinsopbouw te verbeteren. Bovendien ontvang je persoonlijke feedback om jou te helpen een betere schrijver te worden.

Taalfouten worden verbeterd

Je editor verbetert:

 • Taal- en spelfouten
 • Grammatica
 • Stijlfouten
 • Interpunctie
 • Haperende en onduidelijke zinnen

Persoonlijke feedback met tips en suggesties

Je editor geeft feedback over:

 • Werkwoordstijden
 • Overtuigend schrijven
 • Getallen uitschrijven
 • Verboden woorden
 • En nog veel meer!

Je editor redigeert je document in Word met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Na afloop kun je eenvoudig alle wijzigingen accepteren.

Lees meer over Nakijken op taal

Wat is de Structuur Check?

De Structuur Check is een aanvullende dienst die je kunt afnemen als je jouw scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Structuur Check geeft de editor concrete feedback op de opbouw en structuur van je document.

De editor checkt met onze checklists of alle benodigde onderdelen wel in een hoofdstuk voorkomen en of deze wel op de juiste plek staan.

Lees meer over de Structuur Check

Hoelang duurt het nakijken van mijn scriptie?

Je kunt bij Scribbr kiezen uit drie nakijktermijnen. De editor kan jouw scriptie controleren binnen 24 uur, 72 uur of één week. Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Heb je een deadline die over vier dagen afloopt? Kies dan voor de 72 uur of 24 uur nakijktermijn. De nakijktermijn is inclusief het weekend en feestdagen.

Zodra de editor klaar is met het nakijken van je scriptie sturen we je een e-mail en een sms om aan te geven dat je aan de slag kunt met het resultaat.

Bekijk voor meer informatie de Hoe-werkt-het-pagina.

Wat voor soort teksten kan ik laten controleren door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). Naast scripties kijken wij dus ook na:

Prijs berekenen

Kan ik mijn scriptie in meerdere delen uploaden?

Ja, je kunt je scriptie in meerdere delen uploaden. Wij proberen er dan ook voor te zorgen dat dezelfde editor alle delen nakijkt.

Op het moment dat je voor de tweede keer uploadt herkennen wij in ons systeem dat je een terugkerende student bent en polsen wij meteen dezelfde editor die jou eerder ook heeft geholpen.

We kunnen niet 100% garanderen dat dezelfde editor voor ieder deel beschikbaar is. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de editor. Hoe korter de nakijktermijn hoe groter het risico is dat de editor niet beschikbaar is.

Als dezelfde editor niet beschikbaar is dan selecteren wij een andere editor. Hierover stellen we je van tevoren op de hoogte. Iedere editor die bij Scribbr is aangesloten kijkt op dezelfde wijze na volgens de SCRiBBR-richtlijnen en voldoet aan dezelfde strenge kwaliteitseisen.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja de editors van Scribbr werken in het weekend en tijdens de feestdagen door.

Doordat we een grote groep editors beschikbaar hebben kunnen wij je scriptie 24 uur per dag en zeven dagen per week controleren. De nakijktermijn is inclusief het weekend en feestdagen.

Kies jij voor de 72 uur nakijktermijn en upload jij je scriptie op donderdagavond? Dan krijg je uiterlijk zondagavond je scriptie nagekeken terug.