Waar kun je je scriptie op laten controleren?

Controleren op spelling

Bij Scribbr zijn meer dan 400 taalkundigen aangesloten die zijn gespecialiseerd in het controleren van scripties op spelling. Je kunt je scriptie eenvoudig uploaden en selecteren welke pagina’s nagekeken moeten worden. Na de betaling zoeken wij op basis van je onderwerp de meest geschikte taalkundige uit om je scriptie te controleren op spelling.

De spelfouten worden direct voor je aangepast met de Wijzigingen Bijhouden-functionaliteit in Word.

Scriptie controleren op spelling »

Controleren op Nederlands

Zorg dat je niet wordt afgekeurd en laat je scriptie controleren op Nederlands.

Een taalkundige van Scribbr verbetert direct alle taalfouten en zorgt dat je scriptie beter leesbaar wordt. De editor verbetert:

 • Spelfouten
 • Grammatica
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Woordkeuze

Controleren op Engels

Uit onderzoek blijkt dat het Engels van studenten slechter is dan dat ze denken. Als je je scriptie laat controleren op Engels zul je verbaasd zijn hoeveel fouten er nog in staan. Door de aanpassingen leest je scriptie ook ineens veel prettiger.

Scribbr werkt enkel met native English speakers, waardoor wij het Engels echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een Brit, Amerikaan of Canadees zal je scriptie controleren op Engels.

Scriptie controleren op Engels »

Controleren op Plagiaat

Als je je scriptie inlevert gaat deze door de plagiaatcontrole op school. Heb je te veel plagiaat dan word je scriptie afgekeurd. Weet jij nog precies of je elke bron correct geparafraseerd of geciteerd hebt?

Laat je scriptie controleren op plagiaat en krijg een overzicht van welke stukken tekst overeenkomen met andere bronnen. Pas je de gemarkeerde teksten aan, dan kun je je scriptie met een gerust hart inleveren op school.

Scriptie controleren op plagiaat »

Controleren op APA-stijl

Weet jij precies hoe de APA-stijl in elkaar zit? Gebruik je “Jansen & Vervoort” of “Jansen en Vervoort”. Staat elke bron in de tekst ook in je literatuurlijst?

De APA-experts van Scribbr kennen de APA-stijl tot in detail.

Als je je scriptie laat controleren op APA wordt de hele bronvermelding in je document voor je aangepast. Van verwijzingen in de tekst tot de literatuurlijst.

Scriptie controleren op APA »

Controleren op Lay-out

Het is heel erg zonde om puntenaftrek te krijgen omdat de lay-out van je scriptie er rommelig en slordig uitziet.

Lay-outexperts van Scribbr controleren je lay-out op:

 • Consistentie
 • Automatische inhoudsopgave
 • Figuren- en tabellenlijst
 • Paginanummering

Scriptie controleren op lay-out »

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

4.9
Corné 24 februari 2021

100% je geld waard

Ik heb meerdere keren gebruik gemaakt van de nakijkservice van Scribber! 100% aan te raden.

Lees deze review op TrustPilot
Kelly 19 februari 2021

Feedback op maat.

Ik gebruik scribbr regelmatig. Het is ietwat prijzig, maar tot nu toe ben ik altijd blij dat ik van scribbr gebruik heb gemaakt. Je krijgt feedback over hetgeen waar jij feedback over wilt.

Lees deze review op TrustPilot
Lily 18 februari 2021

Handige tool

De nakijkservice is een handige tool. Ik heb het als zeer behulpzaam ervaren, omdat de suggesties en adviezen van de editor helder waren. Mijn scriptie was in drie dagen tijd nagekeken op taal. De hulp van de editor heeft ervoor gezorgd dat ik mijn scriptie naar een hoger niveau kon tillen. Thanks Scribbr!

Lees deze review op TrustPilot
Jason 17 februari 2021

Super tevreden.

Tijdens de premaster moest ik een drietal papers schrijven voor een bepaald vak. De betreffende docent had al aangegeven streng te zullen zijn mbt schrijf- en taalfouten. Ik dacht altijd dat mijn Nederlands wel ok was, maar bleek achteraf toch best wel tegen te vallen. Had namelijk voor het eerste paper een magere 6 gekregen en voor het 2 paper een onvoldoende. Beide vanwege te veel taalfouten. Omdat ik met het laatste paper geen risico's wilde nemen, heb ik gebruik gemaakt van de nakijkservice van Scribbr. Het resultaat is dat het ingeleverde 3e paper werkelijk foutloos was en ik daar een 9.3 voor had gekregen. Ik had toen al besloten om mijn scriptie tzt ook door Scribbr na te laten kijken. Mijn scriptie is nagekeken door Irene. Zij heeft het super goed gedaan en ruim binnen de tijd. Hoewel ik zelf de scriptie al een aantal keren kritisch had doorgelezen, had zij toch een heleboel fouten eruit gehaald. Daarnaast heeft ze ook zinnen herschreven om de leesbaarheid te verbeteren en het wetenschappelijke niveau van het geheel te verhogen. Ook gaf ze goede verbetersuggesties voor zinnen die niet perse fout waren, maar wellicht beter of anders geformuleerd kunnen worden. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat, waarvoor ik ook een goed cijfer heb gekregen. De prijs die je betaalt voor de nakijkservice lijkt in eerste instantie wellicht hoog, maar als je ziet hoeveel werk erin is gestoken wanneer je het resultaat terugkrijgt, dan is het een schijntje.

Lees deze review op TrustPilot
Tjalling de Vries 10 februari 2021

Weer heeft de corrector van Scribbr…

Weer heeft de corrector van Scribbr mijn manuscript gecontroleerd en weer hielp het om het te publiceren. Geweldig werk.

Lees deze review op TrustPilot
Karin 6 februari 2021

Mijn masterthese heeft veel aan kwaliteit gewonnen!

Mijn masterthese is beter leesbaar en duidelijker geworden door de nakijkservice. Bovenal zijn er een tiental spellingsfouten uitgehaald die ik zelf niet (meer) zag. Dit tezamen geeft de these meer klasse en kwaliteit. Dankjewel scribbre medewerkers!

Lees deze review op TrustPilot
ter Horst 2 februari 2021

Leerzaam!

Top! Super fijne feedback waar je ook echt wat van leert☺️

Lees deze review op TrustPilot
Yanick 2 februari 2021

Geweldige nakijkservice

Geweldige nakijkservice Ik heb gebruikgemaakt van de nakijkservice ten behoeve van mijn masterscriptie. Het is geweldig nagekeken, elke punt en komma zijn beoordeeld en correctievoorstellen zijn gemaakt. In 1 woord geweldig.

Lees deze review op TrustPilot
Frank Damen 31 januari 2021

Mijn literatuuronderzoek is door een…

Mijn literatuuronderzoek is door een van de medewerkers van Scribbr tekstueel en op opmaak beoordeeld. Dit gebeurde goed en snel en ruim binnen de afgesproken tijd. In een persoonlijk rapport werden aandachtspunten en wijzigingen toegelicht. Ik ben tevreden!!

Lees deze review op TrustPilot
Thomas 30 januari 2021

Uitstekende editing van mijn…

Uitstekende editing van mijn proefschrift, en binnen een week terug. Goede tips ook. Complimenten aan Neshika voor het editen en Lucy voor de begeleiding!

Lees deze review op TrustPilot
Anoniem 26 januari 2021

Toppers

Maaike heeft mijn scriptie nagekeken en ik heb heel veel aan haar feedback gehad. Niet alleen heeft ze feedback gegeven, maar ook tips en zelfs het een en ander voor mij aangepast zodat ik kon zien wat en waarom ik het e.e.a. het beste kon veranderen. Ik raad Scribbr aan iedereen aan! Eerlijk, behulpzaam en snel.

Lees deze review op TrustPilot
Sil.B 24 januari 2021

Ik ben zeer tevreden

Ik ben zeer tevreden. Heb m’n scriptie opgestuurd en kreeg em binnen 3 dagen weer terug. Naast dat het snel ging, is er goede feedback gegeven. Het was vooral super opbouwend en ze hebben tips gegeven over waar ik over kan schrijven, niet hoe ik kan schrijven. Dat maakte het makkelijk voor mij om te veranderen. Heb de feedback verwerkt en vandaag opnieuw mn scriptie naar mn begeleider gestuurd.

Lees deze review op TrustPilot
Anoniem 24 januari 2021

Super handige service

Super handige service. Bruikbare tips en je verslag ziet er een stuk beter uit.

Lees deze review op TrustPilot
Marlon Dijkstra 21 januari 2021

Het gaf mezelf rust…

Het gaf mezelf rust om mijn opdracht voor de VS opleiding te laten nakijken op taal en de literatuurlijst volgens de Vancouver richtlijnen. De gegeven feedback was duidelijk, opbouwend en persoonlijk. Ik kreeg mijn document ook snel nagekeken weer terug en ik heb er een mooi cijfer op gehaald. Bedankt! En voor mijn afstudeeropdracht van de mANP ga ik zeker weer gebruik van jullie maken.

Lees deze review op TrustPilot
Iris 18 januari 2021

Goede services en feedback. Jullie hebben me echt geholpen!.

Goede services en feedback

Lees deze review op TrustPilot
Mevrouw Poland 18 januari 2021

Aanrader

Ik heb gebruik gemaakt van de nakijk service op rode draad, taalgebruik, APA en de plagiaat check met een positief resultaat! Deze ondersteuning helpt absoluut naar een beter eindresultaat van de opdracht. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Lees deze review op TrustPilot
Mars 18 januari 2021

Snel en duidelijk

Snel, accuraat en goed onderbouwd. Erg tevreden!

Lees deze review op TrustPilot
Hd 18 januari 2021

Aanrader

Enorm blij met alle feedback die ik heb gekregen! Alles aangepast en gelezen en mijn scriptie is beoordeeld met een mooi cijfer. Bedankt voor alles!

Lees deze review op TrustPilot
M. Willemsen 18 januari 2021

Scribbr maakt beloftes waar

Scribbr maakt beloftes waar - prijs kwaliteit verhouding helemaal in balans.

Lees deze review op TrustPilot
Judith 18 januari 2021

Taal, structuur en rode draad

Alleen al om te leren wat je taalkundig beter kan schrijven, maakte het waard om gebruik te maken van de service. De rode draad en structuur zorgde voor de verdieping die ik nog wilde bereiken. Top, een aanrader om te laten doen!

Lees deze review op TrustPilot

Hoe werkt de nakijkdienst?

Je scriptie op Nederlands laten controleren door Scribbr is erg eenvoudig.

Scribbr beschikt over 400 professionele taalkundigen met ieder hun eigen expertise. Omdat ze succesvol de Scribbr Academy hebben afgerond en wij actief de kwaliteit controleren, kunnen wij altijd hoge kwaliteit leveren.

Na het uploaden van je scriptie kun je zelf aangeven welke pagina’s nagekeken moeten worden. Op basis van de woorden op die pagina’s berekent ons systeem automatisch het aantal woorden en de prijs. Je vult informatie voor de editor in en uploadt eventuele feedback van je begeleider. Hierna kun je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

Wij controleren je scriptie dan binnen de door jou aangegeven nakijktermijn. We kunnen je scriptie al controleren binnen 24 uur.

Meer info »

Hoe werkt de plagiaatcheck?

Na het uploaden van je document en het betalen van de order vergelijkt ons systeem jouw document met de plagiaatdatabase. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Je kunt eventueel ook nog eigen documenten toevoegen aan de plagiaatdatabase.

Je krijgt een plagiaatrapport waar elke zin die overeenkomt met de plagiaatdatabase is gemarkeerd.  Je kunt dus eenvoudig zien wat je nog moet verbeteren.

Meer info »

Wie zijn wij?

Scribbr bestaat al vanaf 2012 en heeft al meer dan 25.000 studenten geholpen met het controleren van hun scriptie. Een vast team helpt je met vragen, selecteert de beste editor voor je en bewaakt de kwaliteit.

Wij staan iedere dag van 09:00 tot 23:00 voor je klaar. Ook in het weekend.

Door onze hoge kwaliteit en uitmuntende service wordt Scribbr aanbevolen door hogescholen en universiteiten.

Klaar om je scriptie te laten controleren?

Controleren op taal Controleren op plagiaat

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Hoe snel kan Scribbr mijn document nakijken?

De kortste nakijktermijn is 24 uur.

Je kunt je document op ieder moment uploaden en kiezen tussen drie verschillende deadlines:

 • 24 uur
 • 3 dagen
 • 7 dagen

Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja, ongeacht de gekozen deadline kunnen de editors van Scribbr jouw document tijdens het weekend en de feestdagen nakijken.

Voorbeeld: Als je de 24-uursdienst kiest op zaterdagavond krijg je je document uiterlijk zondagavond terug.

Wat is Scribbrs 100% tevredenheidsgarantie?

Bij Scribbr beloven we dat we iedere klant 100% tevreden maken met onze diensten. Onze filosofie is: iedere klacht is terecht.

Ons klantenserviceteam staat altijd klaar om een passende oplossing voor je te vinden, of het nou om het gratis opnieuw nakijken van je document of een terugstorting gaat.

Je kunt ons van maandag tot en met zondag tussen 09:00 en 23:00 bereiken. We zijn beschikbaar via de live chat, telefoon of e-mail en reageren direct.

Wat voor soort teksten kan ik laten nakijken door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). We kijken de volgende soorten teksten na:

Prijs berekenen

Wij controleren geen commerciële teksten zoals boeken of webpagina’s.

Kan ik een voorproefje krijgen?

Ja, als je document langer dan 30.000 woorden is krijg je een voorproefje van ongeveer 2.000 woorden. Het voorproefje geeft je een eerste indruk van de manier waarop de editor je document nakijkt. Je krijgt dan ook de kans om feedback te geven of vragen te stellen.

Hoe werkt een voorproefje?

Je ontvangt het voorproefje binnen 24 uur nadat je je order hebt geplaatst. Je hebt daarna 24 uur om ons te laten weten of je tevreden bent met het voorproefje of dat je nog feedback voor de editor hebt.

Lees meer over het voorproefje

Kost het nakijken van een document in het Engels meer?

Nee, we maken geen onderscheid tussen Nederlandse en Engelse documenten. Onafhankelijk van de taal waarin je document geschreven is bieden we onze dienst vanaf € 0,01 per woord aan.

Bereken gemakkelijk je prijs met onze prijscalculator.