Waar kun je je scriptie op laten controleren?

Controleren op spelling

Bij Scribbr zijn meer dan 400 taalkundigen aangesloten die zijn gespecialiseerd in het controleren van scripties op spelling. Je kunt je scriptie eenvoudig uploaden en selecteren welke pagina’s nagekeken moeten worden. Na de betaling zoeken wij op basis van je onderwerp de meest geschikte taalkundige uit om je scriptie te controleren op spelling.

De spelfouten worden direct voor je aangepast met de Wijzigingen Bijhouden-functionaliteit in Word.

Scriptie controleren op spelling »

Controleren op Nederlands

Zorg dat je niet wordt afgekeurd en laat je scriptie controleren op Nederlands.

Een taalkundige van Scribbr verbetert direct alle taalfouten en zorgt dat je scriptie beter leesbaar wordt. De editor verbetert:

 • Spelfouten
 • Grammatica
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Woordkeuze

Controleren op Engels

Uit onderzoek blijkt dat het Engels van studenten slechter is dan dat ze denken. Als je je scriptie laat controleren op Engels zul je verbaasd zijn hoeveel fouten er nog in staan. Door de aanpassingen leest je scriptie ook ineens veel prettiger.

Scribbr werkt enkel met native English speakers, waardoor wij het Engels echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een Brit, Amerikaan of Canadees zal je scriptie controleren op Engels.

Scriptie controleren op Engels »

Controleren op Plagiaat

Als je je scriptie inlevert gaat deze door de plagiaatcontrole op school. Heb je te veel plagiaat dan word je scriptie afgekeurd. Weet jij nog precies of je elke bron correct geparafraseerd of geciteerd hebt?

Laat je scriptie controleren op plagiaat en krijg een overzicht van welke stukken tekst overeenkomen met andere bronnen. Pas je de gemarkeerde teksten aan, dan kun je je scriptie met een gerust hart inleveren op school.

Scriptie controleren op plagiaat »

Controleren op APA-stijl

Weet jij precies hoe de APA-stijl in elkaar zit? Gebruik je “Jansen & Vervoort” of “Jansen en Vervoort”. Staat elke bron in de tekst ook in je literatuurlijst?

De APA-experts van Scribbr kennen de APA-stijl tot in detail.

Als je je scriptie laat controleren op APA wordt de hele bronvermelding in je document voor je aangepast. Van verwijzingen in de tekst tot de literatuurlijst.

Scriptie controleren op APA »

Controleren op Lay-out

Het is heel erg zonde om puntenaftrek te krijgen omdat de lay-out van je scriptie er rommelig en slordig uitziet.

Lay-outexperts van Scribbr controleren je lay-out op:

 • Consistentie
 • Automatische inhoudsopgave
 • Figuren- en tabellenlijst
 • Paginanummering

Scriptie controleren op lay-out »

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

4.6
Leyla 29 januari 2023

Er is serieus aan mijn werk gezeten

Er is serieus aan mijn werk gezeten, de feedback, opmerkingen hebben me veel geholpen. Ik merkte dat de begeleider mijn literatuur heeft opgezocht waar het niet duidelijk was, dat was zo fijn.

Lees deze review op Trustpilot
Suwijn 19 januari 2023

Snel reactie

Snel reactie. Tips gekregen waar ik wat aan had. Super fijn.

Lees deze review op Trustpilot
Noa Suyker 16 januari 2023

zelfs voor de deadline mijn stuk al…

zelfs voor de deadline mijn stuk al teruggekregen met goed onderbouwde feedback en duidelijke uitleg, super!

Lees deze review op Trustpilot
Lotte 9 januari 2023

Nakijken scriptie

Ik heb hier mijn scriptie laten nakijken op structuur, taal en APA. Mijn document werd goed ontvangen en kreeg gelijk een mailtje met wat ik kon verwachten. Bij het bestellen zijn er echter wel wat haken en ogen; elk extraatje kost geld. Deze service vind ik dan ook echt wel duur. MAAR: scribbr levert wel kwaliteit, bronnen worden foutloos verbeterd, taal wordt professioneel aangepast en je krijgt goede feedback. Geen 5 sterren door de prijs, verder top!

Lees deze review op Trustpilot
Roy 7 januari 2023

Toppie

Snel, ondanks de volume van het nagekeken werk en netjes binnen 24 uur. Top! Daarnaast ook uitleg gegeven + suggesties.

Lees deze review op Trustpilot
Mirjam Filipe 4 januari 2023

Heel erg tevreden mee

Heel erg tevreden mee! Veel goede feedback en verbetering van de schrijfwijze. Nu kan ik met een gerust gevoel mijn verslag inleveren.

Lees deze review op Trustpilot
Guus maris 4 januari 2023

Hayley, uistekend

Hayley, mijn redacteur, deed precies wat ik hem vroeg.

Lees deze review op Trustpilot
Goderd 4 januari 2023

scriptie

hele duidelijke uitleg waarom iets anders is. Snelle afwikkeling, en persoonlijke benadering

Lees deze review op Trustpilot
Sebastiaan 24 december 2022

Top service

Zeer goede feedback gehad en dit gelijk kunnen verwerken. Heb het vak in één keer behaald hierdoor.

Lees deze review op Trustpilot
Floor 17 december 2022

Geweldig

Geweldig! Anne heeft mijn werk heel fijn nagekeken. Kostte veel tijd om alles nog te verbeteren, maar dat heeft m’n scriptie dan ook veel beter gemaakt. Dank!

Lees deze review op Trustpilot
W. Koek-Heij 14 december 2022

Warm aanbevolen

Waardevol en nauwgezet advies en uitgevoerde correctie.

Lees deze review op Trustpilot
Lois Peter 14 december 2022

Goede hulp!

Wat tof dat een website zo goed uitlegt hoe je een bron opsteldt en dit ook nog eens voor je geautomatiseerd heeft! Enorm handig tijdens het schrijven van verschillende documenten. Bij het aanmaken van een account kan je de bronnenlijsten opslaan en elke keer aanvullen. Daarna gemakkelijk te exporteren naar een MS Word document. Zeker een aanleiding om betaalde diensten te gaan gebruiken in de toekomst!

Lees deze review op Trustpilot
Bert Hallink 13 december 2022

Samen kom je verder

Scribbr kijkt kritisch naar de scriptie en verwoord dit op een prettige manier. Dat motiveert om door te denken en verder te verbeteren. Zij hebben mij geholpen de puntjes op de ï te zetten met een diploma als resultaat.

Lees deze review op Trustpilot
Estie 9 december 2022

Uitstekende service!

Ik ben erg te spreken met de feedback wat ik terug heb gekregen. Tip: wellicht een idee om ergens aan te geven dat men in de document zelf opnieuw moet opslaan of als PDF zodat de comments niet erin blijven. Voor de rest ga zo door!

Lees deze review op Trustpilot
Luc Van Ocken 9 december 2022

Dit is elke eurocent waard

Dit is elke eurocent waard. Hier wordt over elk woord nagedacht. Het is een samenwerking van een ganse groep die samen naar kwaliteit streven. Dank u allemaal voor deze ondersteuning. En u bijdrage aan de wetenschap.

Lees deze review op Trustpilot
Jil 7 december 2022

Goede service, doen wat ze zeggen.

Ik heb mijn thesis laten nakijken (in het engels). De service was goed en voor de deadline had ik mijn thesis terug. Houd er wel rekening mee dat de editors ook dingen kunnen missen, dus kijk zelf ook nog een keer goed je tekst na. Ondanks dat ik blij ben met de editing service zou ik het niet weer doen, ik vind het nu ik erop terug kijk toch te prijzig met wat je ervoor krijgt. Edit: Ik heb contact gehad met Scribbr na aanleiding van deze review. Aangezien ik niet 100% tevreden was heb ik een deel van mijn geld teruggekregen. Top klantenservice dus!

Lees deze review op Trustpilot
Alexis 26 november 2022

Geweldige service

Meerdere documenten laten nakijken door Scribbr. Vrijwel altijd goed gegaan. Het is voorgekomen dat het één keer anders ging dan verwacht, maar ze kwamen snel met een oplossing waar ik zeer tevreden over ben. Scribbr is vergeleken met andere nakijkservices iets duurder. Maar de kwaliteit en de services die je hiervoor terug krijgt, zie je absoluut terug.

Lees deze review op Trustpilot
Oumaima el Khamlichi 4 november 2022

Wat een super fijne en makkelijke…

Wat een super fijne en makkelijke manier om zekerheid te hebben bij je scriptie! Ik wil Myrthe bedanken voor haar opbouwende en nuttige feedback 😊

Lees deze review op Trustpilot
Aryg 1 november 2022

Goede service!

Gericht en constructief feedback!

Lees deze review op Trustpilot
PS 30 oktober 2022

Rolf, Superb

Rolf, bedankt de grondige beoordeling met gedetailleerde uitleg die ik ruim binnen de tijd kreeg. Uitstekend werk verricht door me te helpen de kwaliteit van mijn portfolio te verbeteren. De editor heeft van mijn portfolio een perfect foutloos geschreven document gemaakt. Ik heb ervaren dat hij om mijn opdracht gaf. Hij herkende alle fouten en gaf nuttige aanbevelingen. Hij gaf suggesties over informatie over specifieke onderwerpen, met aandacht voor spelling, grammatica, zinsbouw, stijlfouten, academisch taalgebruik en consequent gebruik van werkwoordstijden. Daarnaast heb hij gekeken naar de structuur van de tekst en de indeling in hoofdstukken, paragrafen en alinea's. Hij heeft ook veel wijzigingen in de tekst aangebracht waardoor mijn tekst beknopter en preciezer is geworden. Hij bewerking heeft het taalgebruik duidelijk naar een hoger niveau getild en ik voel me zeker om het aan mijn beoordelaar voor te leggen. Na het lezen van de feedback was ik verbaasd hoeveel ik heb geleerd. Hun expertise heeft mijn portfolio naar een hoger niveau getild en dat had ik alleen niet gekund. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds stomverbaasd over het prachtige resultaat. Ik ben uiterst tevreden over de verbeteringen. Zeer nuttig en leerzaam voor mijn verdere essays enz. Ik waardeer het

Lees deze review op Trustpilot

Hoe werkt de nakijkdienst?

Je scriptie op Nederlands laten controleren door Scribbr is erg eenvoudig.

Scribbr beschikt over 400 professionele taalkundigen met ieder hun eigen expertise. Omdat ze succesvol de Scribbr Academy hebben afgerond en wij actief de kwaliteit controleren, kunnen wij altijd hoge kwaliteit leveren.

Na het uploaden van je scriptie kun je zelf aangeven welke pagina’s nagekeken moeten worden. Op basis van de woorden op die pagina’s berekent ons systeem automatisch het aantal woorden en de prijs. Je vult informatie voor de editor in en uploadt eventuele feedback van je begeleider. Hierna kun je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

Wij controleren je scriptie dan binnen de door jou aangegeven nakijktermijn. We kunnen je scriptie al controleren binnen 24 uur.

Meer info »

Hoe werkt de plagiaatcheck?

Na het uploaden van je document en het betalen van de order vergelijkt ons systeem jouw document met de plagiaatdatabase. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Je kunt eventueel ook nog eigen documenten toevoegen aan de plagiaatdatabase.

Je krijgt een plagiaatrapport waar elke zin die overeenkomt met de plagiaatdatabase is gemarkeerd.  Je kunt dus eenvoudig zien wat je nog moet verbeteren.

Meer info »

Wie zijn wij?

Scribbr bestaat al vanaf 2012 en heeft al meer dan 25.000 studenten geholpen met het controleren van hun scriptie. Een vast team helpt je met vragen, selecteert de beste editor voor je en bewaakt de kwaliteit.

Wij staan iedere dag van 09:00 tot 23:00 voor je klaar. Ook in het weekend.

Door onze hoge kwaliteit en uitmuntende service wordt Scribbr aanbevolen door hogescholen en universiteiten.

Klaar om je scriptie te laten controleren?

Controleren op taal Controleren op plagiaat

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Hoe kan ik contact opnemen met Scribbr?

We staan dagelijks klaar om jou te helpen via de chat, Whatsapp, email en de telefoon tussen 09.00 en 23.00 uur (CET).

Hoe snel kan Scribbr mijn document nakijken?

De kortste nakijktermijn is 24 uur.

Je kunt je document op ieder moment uploaden en kiezen tussen drie verschillende deadlines:

 • 24 uur
 • 3 dagen
 • 7 dagen

Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja, ongeacht de gekozen deadline kunnen de editors van Scribbr jouw document tijdens het weekend en de feestdagen nakijken.

Voorbeeld: Als je de 24-uursdienst kiest op zaterdagavond krijg je je document uiterlijk zondagavond terug.

Wat is Scribbrs 100% tevredenheidsgarantie?

Bij Scribbr beloven we dat we iedere klant 100% tevreden maken met onze diensten. Onze filosofie is: iedere klacht is terecht.

Ons klantenserviceteam staat altijd klaar om een passende oplossing voor je te vinden, of het nou om het gratis opnieuw nakijken van je document of een terugstorting gaat.

Je kunt ons van maandag tot en met zondag tussen 09:00 en 23:00 bereiken. We zijn beschikbaar via de live chat, telefoon of e-mail en reageren direct.

Wat voor soort teksten kan ik laten nakijken door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). We kijken de volgende soorten teksten na:

Prijs berekenen

Wij controleren geen commerciële teksten zoals boeken of webpagina’s.

Kan ik een voorproefje krijgen?

Ja, als je document langer dan 30.000 woorden is krijg je een voorproefje van ongeveer 2.000 woorden. Het voorproefje geeft je een eerste indruk van de manier waarop de editor je document nakijkt. Je krijgt dan ook de kans om feedback te geven of vragen te stellen.

Hoe werkt een voorproefje?

Je ontvangt het voorproefje binnen 24 uur nadat je je order hebt geplaatst. Je hebt daarna 24 uur om ons te laten weten of je tevreden bent met het voorproefje of dat je nog feedback voor de editor hebt.

Lees meer over het voorproefje

Kost het nakijken van een document in het Engels meer?

Nee, we maken geen onderscheid tussen Nederlandse en Engelse documenten. Onafhankelijk van de taal waarin je document geschreven is bieden we onze dienst vanaf € 0,011 per woord aan.

Bereken gemakkelijk je prijs met onze prijscalculator.