Waar kun je je scriptie op laten controleren?

Controleren op spelling

Bij Scribbr zijn meer dan 400 taalkundigen aangesloten die zijn gespecialiseerd in het controleren van scripties op spelling. Je kunt je scriptie eenvoudig uploaden en selecteren welke pagina’s nagekeken moeten worden. Na de betaling zoeken wij op basis van je onderwerp de meest geschikte taalkundige uit om je scriptie te controleren op spelling.

De spelfouten worden direct voor je aangepast met de Wijzigingen Bijhouden-functionaliteit in Word.

Scriptie controleren op spelling »

Controleren op Nederlands

Zorg dat je niet wordt afgekeurd en laat je scriptie controleren op Nederlands.

Een taalkundige van Scribbr verbetert direct alle taalfouten en zorgt dat je scriptie beter leesbaar wordt. De editor verbetert:

 • Spelfouten
 • Grammatica
 • Zinsbouw
 • Interpunctie
 • Woordkeuze

Controleren op Engels

Uit onderzoek blijkt dat het Engels van studenten slechter is dan dat ze denken. Als je je scriptie laat controleren op Engels zul je verbaasd zijn hoeveel fouten er nog in staan. Door de aanpassingen leest je scriptie ook ineens veel prettiger.

Scribbr werkt enkel met native English speakers, waardoor wij het Engels echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een Brit, Amerikaan of Canadees zal je scriptie controleren op Engels.

Scriptie controleren op Engels »

Controleren op Plagiaat

Als je je scriptie inlevert gaat deze door de plagiaatcontrole op school. Heb je te veel plagiaat dan word je scriptie afgekeurd. Weet jij nog precies of je elke bron correct geparafraseerd of geciteerd hebt?

Laat je scriptie controleren op plagiaat en krijg een overzicht van welke stukken tekst overeenkomen met andere bronnen. Pas je de gemarkeerde teksten aan, dan kun je je scriptie met een gerust hart inleveren op school.

Scriptie controleren op plagiaat »

Controleren op APA-stijl

Weet jij precies hoe de APA-stijl in elkaar zit? Gebruik je “Jansen & Vervoort” of “Jansen en Vervoort”. Staat elke bron in de tekst ook in je literatuurlijst?

De APA-specialisten van Scribbr kennen de APA-stijl tot in detail.

Als je je scriptie laat controleren op APA wordt de hele bronvermelding in je document voor je aangepast. Van verwijzingen in de tekst tot de literatuurlijst.

Scriptie controleren op APA »

Controleren op Lay-out

Het is heel erg zonde om puntenaftrek te krijgen omdat de lay-out van je scriptie er rommelig en slordig uitziet.

Lay-out specialisten van Scribbr controleren je lay-out op:

 • Consistentie
 • Automatische inhoudsopgave
 • Figuren- en tabellenlijst
 • Paginanummering

Scriptie controleren op lay-out »

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

9.7
anoniem 21 januari 2019

Gdegen en secuur

De editor heeft weer perfect werk geleverd en mij geholpen bij mijn essay.

Lees deze review op TrustPilot
Jasper 21 januari 2019

Ben ontzettend blij met het geleverde…

Ben ontzettend blij met het geleverde werk. Als ik mijn scriptie niet had laten nakijken was het waarschijnlijk in eerste instantie direct afgekeurd.

Lees deze review op TrustPilot
Ana L. Muskus 20 januari 2019

Tot nu toe ben ik erg tevreden met het…

Tot nu toe ben ik erg tevreden met het nakijken van mijn opgestuurde documenten. - Ik kreeg mijn document altijd op tijd, zelfs eerder - Waardevolle feedback

Lees deze review op TrustPilot
Jeanet vd Nieuwenhof 16 januari 2019

Top!

Top! Erg tevreden!

Lees deze review op TrustPilot
Maarten 16 januari 2019

Erg goede en uitgebreide en snelle feedback!

Erg goede site om je scriptie te laten checken. Was erg snel klaar en de feedback was erg uitgebreid. Ook al is het wat prijzig, je krijgt er veel voor terug!

Lees deze review op TrustPilot
E O 15 januari 2019

duidelijk en snel !

duidelijke feedback en super snel terug gekregen !#blij

Lees deze review op TrustPilot
Kristy 15 januari 2019

Ik ben heel goed geholpen door mijn…

Ik ben heel goed geholpen door mijn editor! Mijn stukken worden steeds foutloos nagekeken, bedankt scribbr!

Lees deze review op TrustPilot
Sonny 14 januari 2019

Geweldig bedankt Ferdinand

Geweldig bedankt Ferdinand! Je hebt me echt geholpen door de manier waarop je feedback hebt gegeven en de aanpassingen die je hebt gemaakt. Ook heb je me geholpen met het snelle nakijken waardoor ik er veel meer ook zelf nog aan kon doen voordat de deadline verstreek. Top man :)

Lees deze review op TrustPilot
Irene Bakker-Schelp 14 januari 2019

Vakmensen

Het is geweldig te zien hoe goed ze hun werk doen. Ik weet nu war ik moet kijken en war ik informatie kan vinden. bedankt

Lees deze review op TrustPilot
Debbie Knotnerus-Janssen 14 januari 2019

Relatief goedkoop snel en goed.

Relatief goedkoop snel en goed.

Lees deze review op TrustPilot
Rico Goijen 12 januari 2019

Wat een topervaring!

Scribbr is een super hulpmiddel voor iedereen die moeite heeft met zijn scriptie!Ik heb erg goede feedback gekregen. Mijn tekst was erg grondig doorgenomen en zeer goed gecorrigeerd, ik hoefde zelf nauwelijks nog dingen aan te passen!Het heeft mij een zekerder gevoel gegeven bij het inleveren van mijn scriptie.Ik kan Scribbr aan iedereen aanraden!

Lees deze review op TrustPilot
Customer 11 januari 2019

Ik ben perfect geholpen

Ik ben perfect geholpen, de editor heeft alles gedaan wat ik heb gevraagd en meer. Ik twijfelde over het gebruik maken van jullie diensten omdat ik erg veel woordgebruik had over videospellen die voor een leek niet te begrijpen zijn. De editor wist echter perfect waar ik het over had en heeft mij ook nog goede tips gegeven voor een titel voor het stuk.Mocht ik in de toekomst nog een verslag hebben wat nagekeken moet zijn zal ik zeker opnieuw gebruik maken van jullie diensten!Met vriendelijke groet, Alexander Hoek

Lees deze review op TrustPilot
Angela Rombouts 10 januari 2019

Uitgebreid feedback gekregen

Uitgebreid feedback gekregen, zeer tevreden!

Lees deze review op TrustPilot
Kitty de Boe-Buvelot 10 januari 2019

Heb mijn afstudeeronderzoek laten…

Heb mijn afstudeeronderzoek laten checken op Nederlands, rode draad en APA. Ik heb mijn stuk binnen de gestelde tijd terug gekregen en heldere tips en aanwijzingen gekregen om het stuk nog sterker te maken. In overleg passen ze direct dingen aan. Ik ben heel erg tevreden! En zou het zo weer doen als het nog eens nodig is. Ik heb het behaald dus ik ben klaar met studeren 🙌🤗.

Lees deze review op TrustPilot
Anna 10 januari 2019

Ik kan Srcibrr aan iedereen aanbevelen!

Ik kan Srcibrr aan iedereen aanbevelen!

Lees deze review op TrustPilot
mevrouw van der Pouw Kraan 9 januari 2019

Dit helpt echt!

Dit was de eerste keer dat ik mijn werkstuk heb laten nakijken door Scribbr. Ik ben heel erg enthousiast en kan het iedereen aanraden! Ten eerste, omdat de service heel snel is. Bij mij hadden ze het twee dagen eerder nagekeken dan de planning. Ten tweede, krijg je echt nuttig, duidelijk en gedetailleerd feedback. Ze maken niet alleen je werk tekstueel beter, maar ook laten ze je beter nadenken over je uitspraken. Ze zetten kritische vragen in de kantlijn, die je echt helpen je eigen tekst met nieuwe ogen te bekijken. Ook werd er bij mij specifiek op drie punten gehamerd die niet duidelijk waren, maar wel belangrijk voor mijn gehele werkstuk. Hieruit blijkt dat ze echt inlezen in je werkstuk om het overzicht te hebben. Ik wil wel even vermelden dat dit een beetje prijzig is, maar naar mijn mening, gekeken naar de moeite die je erin terugleest, zeker waard.

Lees deze review op TrustPilot
martin schouten 7 januari 2019

Prima..zie hierboven.

Prima..zie hierboven.

Lees deze review op TrustPilot
Nur 7 januari 2019

Super!

Ik heb mijn scriptie op taal laten nakijken en ben meer dan tevreden met het werk. Kreeg het eerder terug dan de afgesproken tijd en het was erg gedetailleerd nagekeken met veel tips waar ik echt wat aan had. Zeker een aanrader!

Lees deze review op TrustPilot
klant 4 januari 2019

Super!

De editor Thomas heeft aangegeven dat hij niet zoveel kennis heeft van het onderwerp waarover de paper ging. Ondanks die mededeling heeft hij mij super geholpen met het beoordelen van mijn paper. Juist doordat hij niet zoveel kennis heeft van het onderwerp heeft hij goede opties aangedragen om de paper anders te benaderen en zaken meer uit te lichten. Daarnaast heeft hij de opmaak van de zinnen veranderd, zodat mijn paper er proffesioneler uit ziet. Verder kreeg ik ruim binnen de gestelde tijd mijn paper met opmerkingen terug zodat ik snel weer aan de slag kon.

Lees deze review op TrustPilot
Michelle 2 januari 2019

Super gedaan!

Super gedaan!

Lees deze review op TrustPilot

Hoe werkt de nakijkdienst?

Je scriptie op Nederlands laten controleren door Scribbr is erg eenvoudig.

Scribbr beschikt over 400 professionele taalkundigen met ieder hun eigen expertise. Omdat ze succesvol de Scribbr Academy hebben afgerond en wij actief de kwaliteit controleren, kunnen wij altijd hoge kwaliteit leveren.

Na het uploaden van je scriptie kun je zelf aangeven welke pagina’s nagekeken moeten worden. Op basis van de woorden op die pagina’s berekent ons systeem automatisch het aantal woorden en de prijs. Je vult informatie voor de editor in en uploadt eventuele feedback van je begeleider. Hierna kun je eenvoudig en veilig betalen via iDEAL.

Wij controleren je scriptie dan binnen de door jou aangegeven nakijktermijn. We kunnen je scriptie al controleren binnen 24 uur.

Meer info »

Hoe werkt de plagiaatcheck?

Na het uploaden van je document en het betalen van de order vergelijkt ons systeem jouw document met de plagiaatdatabase. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Je kunt eventueel ook nog eigen documenten toevoegen aan de plagiaatdatabase.

Je krijgt een plagiaatrapport waar elke zin die overeenkomt met de plagiaatdatabase is gemarkeerd.  Je kunt dus eenvoudig zien wat je nog moet verbeteren.

Meer info »

Wie zijn wij?

Scribbr bestaat al vanaf 2012 en heeft al meer dan 25.000 studenten geholpen met het controleren van hun scriptie. Een vast team helpt je met vragen, selecteert de beste editor voor je en bewaakt de kwaliteit.

Wij staan iedere dag van 09:00 tot 23:00 voor je klaar. Ook in het weekend.

Door onze hoge kwaliteit en uitmuntende service wordt Scribbr aanbevolen door hogescholen en universiteiten.

Klaar om je scriptie te laten controleren?

Controleren op taal Controleren op plagiaat

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Wat is Nakijken op taal?

Bij het Nakijken op taal maakt je editor je scriptie beter leesbaar door je taalfouten en zinsopbouw te verbeteren. Bovendien ontvang je persoonlijke feedback om jou te helpen een betere schrijver te worden.

Taalfouten worden verbeterd

Je editor verbetert:

 • Taal- en spelfouten
 • Grammatica
 • Stijlfouten
 • Interpunctie
 • Haperende en onduidelijke zinnen

Persoonlijke feedback met tips en suggesties

Je editor geeft feedback over:

 • Werkwoordstijden
 • Overtuigend schrijven
 • Getallen uitschrijven
 • Verboden woorden
 • En nog veel meer!

Je editor redigeert je document in Word met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Na afloop kun je eenvoudig alle wijzigingen accepteren.

Lees meer over Nakijken op taal

Is de nakijkservice van Scribbr beter dan die van andere bedrijven?

Wanneer je je document wilt laten nakijken, is het belangrijk om te letten op wie je document nakijkt en wat er precies wordt nagekeken. Scribbr heeft daarom de nakijkdiensten van andere aanbieders getest en de verschillen op een rij gezet.

 

Wie kijkt je document na?

Scripties nakijken is echt mensenwerk. Hierdoor kan de kwaliteit van het nakijkwerk per editor verschillen.

Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, moeten editors vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen voor iedere nakijkservice. Enkele voorwaarden op een rijtje:

Scribbr-nakijkserviceDe meeste andere nakijkservices
DiplomaMinimaal een afgeronde universitaire bachelorGeen voorwaarden
Streng geselecteerdScribbr Academy doorlopen (slagingspercentage van 4%)Een enkel testdocument
Native speakers voor Engelse documentenJaNee

Wat wordt er nagekeken?

Scribbr-editors kijken je scriptie na met behulp van het Scribbr-Verbetermodel©. Je kunt per onderdeel precies zien waar op wordt gelet. Dit hebben we vergeleken met andere nakijkservices in de onderstaande tabel.

Scribbr-nakijkserviceAndere nakijkservice 1Andere nakijkservice 2
Taalfouten
Editors verbeteren spelfouten, typfouten, dubbele spaties en andere slordigheidsfoutjes. Spelfouten20/2311/2320/23
Onder andere D/t-fouten, congruentiefouten, incomplete en overcomplete zinnen, samenstellingen en lidwoorden. Grammatica8/102/105/10
Het gebruik van punten, komma’s, puntkomma’s of opsommingen. Interpunctie17/188/1817/18
Academische schrijfstijl
Verbeteren van spreektaalverboden woorden, subjectief en vaag taalgebruik en persoonlijke voornaamwoorden. Academisch taalgebruik12/136/135/13
Regels voor afkortingen, werkwoordstijdengetallen en citaten in academische teksten worden toegepast. Academische conventies3/41/43/4
Het verbeteren van omslachtige en lange zinnen, passief taalgebruik omzetten naar actief taalgebruik. Zinsbouw3/42/43/4
Feedback
Editors schrijven opmerkingen bij zinnen die niet helemaal duidelijk zijn of waar je zelf een keuze moet maken voor een bepaalde schrijfwijze. Tips en opmerkingen18 opmerkingen30 opmerkingen3 opmerkingen
In een persoonlijk verbetervoorstel geven editors aan welke fouten je structureel maakt. Dit helpt je om in de toekomst beter te schrijven. Persoonlijk verbetervoorstelJaJaNee

Structuur Check

Scribbr-nakijkserviceAndere nakijkservice 1Andere nakijkservice 2
Met deze checklists wordt bekeken of alle onderdelen zijn behandeld en of het op de juiste plek staat. Checklists8 handige checklists
Ieder hoofdstuk en elke alinea bevat de juiste informatie. Hoofdstuk- en paragraafindeling
Dekt de titel de lading van de hele alinea? Zijn de koppen consistent? Titels en koppen
De editor geeft het aan als je jezelf herhaalt. Herhaling

 

Lees de reviews van 2.118 Scribbr-klanten

Wie kan je beter vragen naar de service en kwaliteit van Scribbr dan studenten die hun scriptie al door ons hebben laten nakijken?

Lees de reviews

Wat is de Rode Draad Check?

De Rode Draad Check is een aanvullende dienst die je kunt kiezen als je je scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Rode Draad Check geeft de editor concrete feedback over de logica en duidelijkheid van jouw verhaal in opmerkingen bij de tekst.

Ook controleert de editor met twee checklists of je verhaal wel begrijpelijk is, of je jezelf niet tegenspreekt en of je redenaties logisch zijn. Daarnaast kijkt de editor of de informatie die je presenteert ook logisch onderbouwd is.

Lees meer over de Rode Draad Check

Wat is de Structuur Check?

De Structuur Check is een aanvullende dienst die je kunt afnemen als je jouw scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Structuur Check geeft de editor concrete feedback op de opbouw en structuur van je document.

De editor checkt met onze checklists of alle benodigde onderdelen wel in een hoofdstuk voorkomen en of deze wel op de juiste plek staan.

Lees meer over de Structuur Check

Hoelang duurt het nakijken van mijn scriptie?

Je kunt bij Scribbr kiezen uit drie nakijktermijnen. De editor kan jouw scriptie controleren binnen 24 uur, 72 uur of één week. Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Heb je een deadline die over vier dagen afloopt? Kies dan voor de 72 uur of 24 uur nakijktermijn. De nakijktermijn is inclusief het weekend en feestdagen.

Zodra de editor klaar is met het nakijken van je scriptie sturen we je een e-mail en een sms om aan te geven dat je aan de slag kunt met het resultaat.

Bekijk voor meer informatie de Hoe-werkt-het-pagina.

Wat voor soort teksten kan ik laten controleren door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). Naast scripties kijken wij dus ook na:

Prijs berekenen

Kan ik mijn scriptie in meerdere delen uploaden?

Ja, je kunt je scriptie in meerdere delen uploaden. Wij proberen er dan ook voor te zorgen dat dezelfde editor alle delen nakijkt.

Op het moment dat je voor de tweede keer uploadt herkennen wij in ons systeem dat je een terugkerende student bent en polsen wij meteen dezelfde editor die jou eerder ook heeft geholpen.

We kunnen niet 100% garanderen dat dezelfde editor voor ieder deel beschikbaar is. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de editor. Hoe korter de nakijktermijn hoe groter het risico is dat de editor niet beschikbaar is.

Als dezelfde editor niet beschikbaar is dan selecteren wij een andere editor. Hierover stellen we je van tevoren op de hoogte. Iedere editor die bij Scribbr is aangesloten kijkt op dezelfde wijze na volgens de SCRiBBR-richtlijnen en voldoet aan dezelfde strenge kwaliteitseisen.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja, de editors van Scribbr werken in het weekend en tijdens de feestdagen door.

Doordat we een grote groep editors beschikbaar hebben, kunnen wij je scriptie 24 uur per dag en zeven dagen per week controleren. De nakijktermijn is inclusief het weekend en de meeste feestdagen.

Kies jij voor de nakijktermijn van 72 uur en upload jij je scriptie op donderdagavond? Dan krijg je uiterlijk zondagavond je scriptie nagekeken terug.