Aangepast aan het Nederlands

De officiële APA Publication Manual is gericht op de Engelse taal. De regels passen daarom niet altijd goed bij het Nederlands. Wij hebben de regels aangepast, zodat je niet meer hoeft te twijfelen.

100% gratis

Download de handleiding met één klik. Je hoeft geen gegevens achter te laten en zit nergens aan vast!

De meest recente APA-regels

Eind 2019 bracht APA de nieuwe, 7e editie van de regels uit. De Scribbr-handleiding is de eerste uitgebreide Nederlandse handleiding voor de 7e editie van de APA-regels.

APA-geheugensteuntjes

APA-geheugensteuntjes

Ben je bekend met de basisregels, maar wil je even dubbelchecken? Gebruik de geheugensteuntjes voor veelvoorkomende brontypes, handige overzichtstabellen en veelgestelde vragen.

verwijzingen-in-de-tekst

Verwijzingen in de tekst

Een verwijzing in de tekst bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Daarnaast vermeld je soms ook het paginanummer.

Naast de basisregels behandelen we de uitzonderingen die je waarschijnlijk tijdens je studie gaat tegenkomen. Hoe ga je om met informatie van je stagebedrijf? Wat doe je met een vertaald boek? En hoe werkt het als je bron geen paginanummers heeft?

We hebben overal een antwoord op!

bronvermelding-literatuurlijst

De literatuurlijst

Een bronvermelding in de literatuurlijst bestaat uit vier onderdelen:

  • Auteur
  • Datum
  • Titel
  • Bron

Helaas is dat niet alles en heeft ieder brontype aparte regels. We leggen de verschillen uitgebreid en duidelijk uit. En we vergeten de uitzonderingen niet. Wat doe je bijvoorbeeld met een bron met ontbrekende informatie? En wat gebeurt er als je twee bronnen van dezelfde auteur hebt?

Lees het in de uitgebreide handleiding!

Voorbeelden, voorbeelden, voorbeelden

Hoe ziet de bronvermelding voor een e-book eruit? En wat doe je met al die internetbronnen? In het hoofdstuk met voorbeelden vind je het allemaal. Zelfs voor ingewikkelde uitzonderingen hebben we een voorbeeld. Zo bevat de handleiding altijd een antwoord op je vragen.

Er zijn meer dan 50 voorbeelden van onder andere boeken, wetenschappelijke artikelen, rapporten, series, podcasts, conferenties en sociale media.

Eenvoudig in gebruik

Gratis downloaden

Met één muisklik heb je bijna 100 pagina’s aan waardevolle informatie op je beeldscherm.

Leren

Verdiep je in de uitgebreide en duidelijke uitleg en voorbeelden. Naast de basisregels leer je ook over de ingewikkelde uitzonderingen.

Opzoeken

Op zoek naar die ene uitzondering? Met CTRL + F (of Cmd + F) heb je de benodigde informatie zo gevonden.

Een autoriteit in bronvermelding

APA Generator

Met Scribbrs handige APA Generator worden maandelijks meer dan vijf miljoen bronvermeldingen gegenereerd.

Knowlegde Base

In onze Knowledge Base vind je uitgebreide informatie over de APA-stijl, maar ook over alle andere dingen die je tijdens je studie tegenkomt.

APA Checker

Wil je zeker weten dat je geen slordige foutjes meer in je bronvermelding hebt? Onze APA Checker-software detecteert alle onregelmatigheden.

Bronvermeldingservice

Heb je altijd moeite met bronvermelding gehad? Onze experts maken je literatuurlijst én verwijzingen in de tekst helemaal voor je in orde met de Bronvermeldingservice.

Bronvermelding wordt vanaf nu makkelijk!

 

Download de handleiding Naar de APA Generator

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Hoe kan ik een suggestie doen voor de Scribbr Knowledge Base?

Het is altijd ons doel om de Knowledge Base te verbeteren. Als je een idee hebt voor een nieuw onderwerp waarover we zouden moeten schrijven of als je een foutje ontdekt in een van onze artikelen, kun je ons dit laten weten door te mailen naar juliam@scribbr.com.

Kan ik materialen op Scribbr gebruiken voor onderwijsdoeleinden?

Ja! We zien graag dat docenten onze materialen gebruiken, en we hebben sommige artikelen omgezet in kant-en-klare collegeslides!

De materialen op Scribbr mogen gratis getoond, aangepast en verspreid worden tijdens colleges of geüpload worden in leeromgevingen, zoals Blackboard en Brightspace. We vragen je alleen om te verwijzen naar Scribbr als je onze materialen gebruikt.

Welke andere diensten biedt Scribbr aan?

Naast de Knowledge Base biedt Scribbr nog vele andere tools en diensten aan om jou te helpen met onderzoek, academisch schrijven en bronvermelding:

  • Genereer bronvermeldingen en houd literatuurlijsten bij met onze gratis APA Generator.
  • Laat je tekst scannen op fouten en inconsistenties in je bronvermeldingen met onze innovatieve APA Checker.
  • Voorkom onbedoeld plagiaat met onze betrouwbare Plagiaat Checker.
  • Verbeter je taalgebruik en schrijfstijl en ontvang feedback op de structuur en rode draad van je tekst met onze Nakijkservice.
Voor wie is de Scribbr Knowledge Base?

De Knowledge Base is er voor iedere student. Of je nu je eerste essay schrijft, bezig bent met je bachelor- of masterscriptie of een PhD-onderzoek doet: wij helpen je!

Wat is de Scribbr Knowledge Base?

De Scribbr Knowledge Base is een verzameling van gratis hulpmiddelen om jou te helpen met onderzoek, academisch schrijven en de bronvermelding. Iedere week publiceren we handige stappenplannen, duidelijke voorbeelden, simpele templates, leuke video’s, en meer.