Bijbanen

Het is fijn om wat te kunnen bijverdienen om je studie of je studentenleven te betalen.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten bijbanen. Werken in de bediening, achter de bar of als promotiemedewerker zijn natuurlijk typische studentenjobs en kunnen leuk verdienen!

Je kunt ook een bijbaan zoeken die iets met je studie te maken heeft. Zo doe je leerzame ervaring op!

Stages

Ben je niet op zoek naar een bijbaan maar naar een stage? In het overzicht vind je een aantal handige platformen met zowel meewerk- als afstudeerstages.

Sommige platformen helpen je met solliciteren en soms zelfs met coaching tijdens de stage. Als je een stage in een specifieke branche zoekt kan je eens kijken op een wat kleinere, gespecialiseerde vacaturesite zoals Mediastages.nl.

Bijbanen in de horeca

Werken in de horeca is een geliefde bijbaan voor studenten! Via Temper kun je als freelancer werken bij de leukste horecazaken in jouw stad. Je verdient gemiddeld €15 per uur en bepaalt zelf wanneer je werkt, not bad!

Ga bijvoorbeeld aan de slag bij de leukste festivals als Parkpop, Dekmantel, Solar en Defqon!

Als student is het ideaal werk omdat je vaak in de weekenden en de avonden werkt. Het is dus makkelijk te combineren met je studie.

Promotiewerkzaamheden

Als je het leuk vindt om voor verschillende merken te werken dan is promotiewerk misschien wel wat voor jou!

Je kunt solliciteren bij de grote uitzendbureaus zoals Randstad. Bedrijven huren via deze uitzendbureaus vaak studenten in voor promotiewerk.

Het zijn vaak eenmalige projecten waar je op kunt reageren. Zo promoot je bijvoorbeeld een nieuw product in een winkel of probeer je mensen op straat te enthousiasmeren.

(Buitenlandse) stages

Ben je niet (alleen) op zoek naar een bijbaan maar ook naar een stage?

In dit overzicht staan ook een aantal goede websites die je kunnen helpen bij het vinden van jouw droomstage!

Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Zeg nou zelf, er is toch niets gaver dan een stage in het buitenland doen?

Een nieuw land ontdekken, een nieuw taal leren en jezelf extra uitdagen!