Voorbeeld dankwoord van een scriptie

We hebben een voorbeeld van een dankwoord geschreven, zodat je kunt bekijken hoe een dankwoord eruit kan zien. Houd er wel rekening mee dat het dankwoord in scripties eigenlijk altijd onderdeel uitmaakt van het voorwoord.

Wat hoort er in het dankwoord?

Voorbeeld dankwoord

Na een intensieve periode van zeven maanden is het zover. Met het schrijven van dit dankwoord leg ik de laatste hand aan mijn scriptie. Het was een periode waarin ik veel heb geleerd, op wetenschappelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Het schrijven van deze scriptie is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik wil graag stil staan bij de mensen die mij de afgelopen periode enorm hebben gesteund en geholpen.

Ik wil graag mijn collega’s van mijn stagebedrijf Central P. bedanken voor de fijne samenwerking. Jullie hebben mij enorm gesteund en waren altijd bereid om mij te helpen. Ik wil in het bijzonder stilstaan bij mijn begeleider bij Central P., mevrouw P. Buffay. Phoebe, ik wil je graag bedanken voor de fijne samenwerking en alle kansen die ik bij Central P. heb gekregen om mijn onderzoek uit te voeren en mijn scriptie te schrijven.

Daarnaast wil ik graag mijn studiebegeleiders, de heren C. Bing en R. Geller bedanken voor de fijne begeleiding. Jullie hebben mij de juiste handvatten aangereikt om de goede richting te kiezen, zodat ik mijn scriptie succesvol heb kunnen afronden.

Mijn ouders wil ik graag bedanken voor de wijze raad en luisterend oor. Jullie staan altijd voor mij klaar. Evenals mijn vrienden en vriendinnen. We konden altijd sparren over onze problemen, bevindingen, maar gelukkig ook over iets anders praten dan alleen die scriptie.

Lieve allemaal, heel erg bedankt!

Rachel Green

Tilburg, 28 juni 2014.

Wat vind jij van dit artikel?
Michelle Mertens

Michelle verzorgt de support bij Scribbr. Ze krijgt veel vragen van studenten; zo weet ze wat er speelt en waar studenten tegenaan lopen. Met duidelijke uitleg probeert ze de studenten verder te helpen.

Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie?

Schakel snel een professionele editor van Scribbr in.
Meer info & prijzen »
Trustpilot score van 9.8

2 reacties

Gina Heynze
6 juli 2015 om 14:02

Hoi Michelle...Op welke plaats in mijn scriptie zet ik het beste mijn dankwoord?
Vast bedankt, Gina.

Beantwoorden

Bas Swaen
Bas Swaen (Scribbr-team)
7 juli 2015 om 11:09

Hoi Gina, Ik raad je aan om geen dankwoord te schrijven maar alleen een voorwoord. In het voorwoord zet je namelijk al een dankwoord. Het voorwoord plaats je dan helemaal voorin je scriptie na de titelpagina.

Beantwoorden

Stel een vraag of reageer.

Please click the checkbox on the left to verify that you are a not a bot.