Foutloze en goed leesbare zinnen

Onze editors corrigeren alle taalfouten in je scriptie, van spelling, typfouten, grammaticale fouten, interpunctie en zinsopbouw tot woordkeuze!

Voorkom slordigheden en verzeker jezelf ervan dat je scriptie door de taalkeuring komt.

Scriptie na laten kijken op academisch taalgebruik

Moeite met werkwoordstijden, afkortingen, actief schrijven, wel of niet getallen uitschrijven en verboden woorden?

Je Scribbr-editor weet hier alles vanaf en zorgt ervoor dat jouw tekst aan alle eisen van academisch taalgebruik voldoet!

Persoonlijke feedback met nuttige suggesties

Verbeter je schrijfvaardigheid met onze feedback. Je editor geeft bovendien concrete verbeterpunten waar je direct mee aan de slag kunt.

Deze suggesties helpen jou om je scriptie verder te verbeteren.

Scriptie laten nakijken door de beste editors

Laat je scriptie nakijken door scriptie-experts

Een ervaren Scribbr-editor kijkt je scriptie na op taal (redigeren), spelling, rode draad of structuur. Al onze editors hebben met succes onze Scribbr Academy afgerond. Zo verzekeren we jou ervan dat je editor bekend is met alle eisen omtrent academisch taalgebruik.

Op basis van je vakgebied kiezen wij de meest geschikte editor voor je uit. Na afloop controleren wij het werk altijd en kun je zoveel vragen stellen als je wilt.

scriptie redigeren uploaden

Altijd beschikbaar en op tijd

Wij weten dat deadlines superbelangrijk zijn. Goed nieuws, wij houden ons altijd aan de deadline. Kies je deadline: 24 uur, 72 uur of een week. Beschikbaar in het weekend en tijdens feestdagen.

Naast het nakijken op taalfouten en spelling kun je ook kiezen voor de Structuur Check en de Rode Draad Check.

Moet je editor ergens speciaal op focussen? Geef het aan tijdens het uploaden! Zo krijg je altijd feedback op wat voor jou belangrijk is.

Pagina's selecteren scriptie nakijken

Makkelijk uploaden

Het uploaden van je document is een fluitje van een cent.

Je kunt de pagina’s selecteren die je wilt laten nakijken en betaalt alleen voor de pagina’s die je wilt laten nakijken. Ook kun je zelf aangeven of je de voetnoten wilt laten corrigeren.

Wel zo eerlijk.

Meer dan 25.000 studenten gingen je voor

En steeds meer studenten weten ons te vinden. Voor al die mooie reviews doen wij het!

9.7
Michiel 22 april 2019

Duidelijke en constructieve feedback

Duidelijke en constructieve feedback! Niet alleen de aanpassingen in de tekst zelf maar ook algemene tips hoe ik mijn schrijfstijl kan verbeteren!

Lees deze review op TrustPilot
anoniem 21 april 2019

Wederom zeer goed nagekeken en zeer…

Wederom zeer goed nagekeken en zeer nuttige feedback. Zelf heb ik hierdoor ook veel geleerd van mijn (taal)fouten. Ook was het sneller nagekeken dan ik had verwacht! Thanks.

Lees deze review op TrustPilot
Sander de Bruin 17 april 2019

Elke keer weer top nagekeken!

Top! Meerdere verslagen door Myrthe na laten kijken. Erg fijn.

Lees deze review op TrustPilot
Isabel Dissevelt 17 april 2019

GEWELDIG!

Hele goede tips en verbeteringen. Scribbr heeft mij erg geholpen met het schrijven van mijn scriptie!

Lees deze review op TrustPilot
Kathy 16 april 2019

Weet altijd mij te helpen bij mijn…

Weet altijd mij te helpen bij mijn ontevredenheid. Altijd open om naar jouw wenst te luisteren. Ik heb heel blij met de hele team Schribbr. Ik ben zo blij en tropts op jullie werk. Dankjewel voor alles en daar voor te zijn voor mij.

Lees deze review op TrustPilot
Anoniem 15 april 2019

Ik raad scribbr aan

De feedback van Scribbr op mijn scriptie is superhelpend geweest. Er is veel aandacht aan besteed en het heeft er mede voor gezorgd dat mijn scriptie voldoende basis heeft. Ik raad scribbr zeker aan.

Lees deze review op TrustPilot
renate 15 april 2019

Geweldig!

Geweldig! Zo het HBO door

Lees deze review op TrustPilot
Anoniem 14 april 2019

Acht pagina's, Duidelijke feedback!

Ik heb Scribbr ingeschakeld om de acht belangrijkste pagina's van mijn scriptie na te laten kijken. Zij kregen zeven dagen de tijd om mijn scriptie na te kijken, maar ik kreeg hem al binnen vijf dagen terug (met het weekend meegerekend). Ik ben talig niet zo sterk dus daar zag je de meeste aanpassingen. De aanpassingen werden verduidelijkt in opmerkingen. Naast het nakijken op taal, koos ik ook voor de Rode Draad Check. Degene die mijn scriptie nagekeken heeft, gaf duidelijke tips wat ik nog kan doen om mijn verhaal duidelijker en sterker te maken. Al met al, ik ben erg tevreden hoe Scribbr het nakijken aanpakt. Het is duidelijk, helder omschreven en je hebt je bestand op tijd terug!

Lees deze review op TrustPilot
Majda 13 april 2019

Ik ben persoonlijk zeer tevreden over…

Ik ben persoonlijk zeer tevreden over deze dienst

Lees deze review op TrustPilot
JC 12 april 2019

Prima service

Goede ervaring en prima service.

Lees deze review op TrustPilot
Soumaya 11 april 2019

Enorm goede service

Enorm goede service! Ik ben echt tevreden ermee. Ik ben snel geholpen. Ik hoefde niet te wachten op antwoorden op mijn vragen en kreeg direct antwoord op overal. Ondanks mijn stress, hebben ze alles goed verwerkt. Ik ben echt enorm blij geweest met de service. Ik raad het echt iedereen aan.

Lees deze review op TrustPilot
Jelle 10 april 2019

De nakijkservice van Scribbr zou ik…

De nakijkservice van Scribbr zou ik iedereen aanbevelen! Niet alleen om daarna een beter verslag te hebben, maar juist vanwege de vele bruikbare tips! Ik heb er veel van geleerd en gebruik dit verslag als voorbeeld verslag voor de volgende keer!

Lees deze review op TrustPilot
Dooby Koopmans 7 april 2019

Dank zij de snelle en uitstekende hulp

Dank zij de snelle en uitstekende hulp, ben ik uiterste tevreden.

Lees deze review op TrustPilot
Stef 5 april 2019

Aanrader!

Ik raad iedere student de hulp van Scribbr aan! Helpen je zowel qua spelling als inhoud enorm waardoor mijn scriptie naar een hoger niveau is gebracht!

Lees deze review op TrustPilot
Ali Guldal 3 april 2019

Top kwaliteit

Top kwaliteit

Lees deze review op TrustPilot
Sheniva 2 april 2019

Positief

De feedback was heel duidelijk, een beter beeld gegeven waarop ik moet letten bij het schrijven van verslagen. Kort gezegd: heel positief ervaren

Lees deze review op TrustPilot
Martijn 1 april 2019

Zeer veel toegevoegde waarde

Zeer veel toegevoegde waarde. Veel taalkundige en inhoudelijke tips gekregen. Het geld zeker waard.

Lees deze review op TrustPilot
linette statia 31 maart 2019

Ik raad het serieus een ieder aan die…

Ik raad het serieus een ieder aan die het nu aan het overwegen is. Het kost misschien wel wat, maar het is het helemaal waard!! Mijn editor heeft super werk geleverd en feedback gegeven waar ik heel veel aan heb. Ik ben heel tevreden. Ik heb er nu een goed gevoel over, dus inleveren maar. :)

Lees deze review op TrustPilot
Anoniem 29 maart 2019

Het lijkt misschien een beetje duur

Het lijkt misschien een beetje duur, maar naar mijn ervaring krijg je toch wel flinke feedback en verbeteringen terug, wat het voor mij wel waard heeft gemaakt. Spelling en grammatica wordt heel goed verbetert, en de feedback die je krijgt zijn (naar mijn ervaring) ook relatief uitgebreid en concreet.

Lees deze review op TrustPilot
Sophia 29 maart 2019

Rust in mijn leven door Scribbr

Luister, je kan kiezen tussen: een paper inleveren dat grammatica issues heeft ( en wellicht de vak niet gaan halen), of iets voor betalen en wel je vak gaan helen + nieuw kennis opdoen over het Engelse ( of Nederlandse) Academische taal. Tot nu toe heb ik scribbr twee keer gebruikt en ik ben serieus super gelukkig ermee. Ik heb zo service nog nooit eerder meegemaakt.Mijn studie is helemaal in het Engels en dat is voor iemand met een dyslexie al een hele opgave. En papers schrijven al helemaal. Daarom heb ik Scribbr nodig. Ze checken niet alleen de taal foutjes, maar ze gaan ook kijken naar de structuur, APA stijl en nog veel en veel meer. En ze checken ook snel. Wil je binnen 24 uur? Ik kreeg het zelfs binnen 10 uur! Niet alleen kijken ze het goed na, ze komen met een berg tips.Ja het kost wel wat. En ja het is voor een student niet goedkoop. Maar je krijgt er hoop voor terug. En daar gaat het om. Dus in plaats van wijntjes en biertjes drinken kan je dat geld ook spenderen aan je paper!Voor mijn volgende paper gebruik ik weer scribbr!

Lees deze review op TrustPilot

Vanaf € 0,009 per woord

Bereken de prijs

Meer dan alleen je scriptie nakijken op taal

Structuur Check

Je editor checkt met 8 handige checklists of alle benodigde onderdelen wel in een hoofdstuk voorkomen en op de juiste plek staan. We helpen je direct herhaling te voorkomen en zorgen dat je titels en kopjes goed zijn. Een superservice om je structuur te optimaliseren.

Ontdek de Structuur Check »

Rode Draad Check

De editor helpt jou een duidelijk verhaal te schrijven. We kijken of je scriptie logisch en duidelijk is. Spreek je jezelf niet tegen? Zijn je argumenten logisch opgebouwd? Je editor geeft je concrete feedback in je document en met 2 checklists.

Ontdek de Rode Draad Check »

Lay-out en Bronvermelding

We voegen een automatische inhoudsopgave, lijst van figuren en tabellen en paginanummering toe. Daarnaast checken we de algehele layout.

Moeite met bronvermelding? We checken je bronvermelding zowel in de literatuurlijst als in de tekst.

Wat maakt Scribbr zo goed?

100% te vertrouwen

We zijn altijd bereikbaar en je weet altijd met wie je contact hebt.

Al 25.000+ scripties nagekeken

Hierdoor weten we precies waar jouw begeleiders op letten en waar een scriptie aan moet voldoen.

Goedgekeurd door docenten

Onze nakijkstijl en focus op academisch schrijven voldoet aan de vereisten van docenten. Zo weet jij zeker dat je geen fraude pleegt.

Niet goed, geld terug

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze nakijkservice. Gaat er onverhoopt iets mis, dan krijg jij je geld terug of kijken wij je document gratis opnieuw na.

Altijd native speakers

Wij vinden dat je Engelse scripties enkel door native speakers moet laten nakijken. Bij ons werken Britse, Amerikaanse, Canadese en Australische editors.

Autoriteit op het gebied van academisch schrijven

Of het nu de ik-vorm, de werkwoordstijden of actief schrijven betreft. Wij weten hoe het moet en onze richtlijnen zijn leidinggevend in de academische wereld.

Deadlines zijn heilig

Je deadline is bij ons altijd gegarandeerd. Zodra je editor klaar is, ontvang je een sms en kun je direct je tekst verbeteren.

Leren van je fouten

Editors controleren niet alleen op taalfouten en spelling, maar geven ook opbouwende feedback om je te helpen een betere schrijver te worden. Superhandig bij de start van je carrière.

Scribbr Academy-editors

Wij werken alleen samen met editors met een universitair diploma die onze eigen Scribbr Academy hebben voltooid. Zo ben je verzekerd van een editor van hoge kwaliteit.

Altijd twee paar ogen

Al het nakijkwerk wordt door ons kwaliteitsmanagement extra gecontroleerd. Hiermee garanderen wij 100% kwaliteit.

Onbeperkt vragen stellen over het nakijkwerk

Je editor staat na afloop voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Klaar voor een perfecte scriptie?

Upload je document Bereken de prijs

Nog vragen?

Vraag het ons

Kom je ergens niet uit? Geen probleem, wij staan altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk ze allemaal
Wat is Nakijken op taal?

Bij het Nakijken op taal maakt je editor je scriptie beter leesbaar door je taalfouten en zinsopbouw te verbeteren. Bovendien ontvang je persoonlijke feedback om jou te helpen een betere schrijver te worden.

Taalfouten worden verbeterd

Je editor verbetert:

  • Taal- en spelfouten
  • Grammatica
  • Stijlfouten
  • Interpunctie
  • Haperende en onduidelijke zinnen

Persoonlijke feedback met tips en suggesties

Je editor geeft feedback over:

  • Werkwoordstijden
  • Overtuigend schrijven
  • Getallen uitschrijven
  • Verboden woorden
  • En nog veel meer!

Je editor redigeert je document in Word met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Na afloop kun je eenvoudig alle wijzigingen accepteren.

Lees meer over Nakijken op taal

Is de nakijkservice van Scribbr beter dan die van andere bedrijven?

Wanneer je je document wilt laten nakijken, is het belangrijk om te letten op wie je document nakijkt en wat er precies wordt nagekeken. Scribbr heeft daarom de nakijkdiensten van andere aanbieders getest en de verschillen op een rij gezet.

 

Wie kijkt je document na?

Scripties nakijken is echt mensenwerk. Hierdoor kan de kwaliteit van het nakijkwerk per editor verschillen.

Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, moeten editors vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen voor iedere nakijkservice. Enkele voorwaarden op een rijtje:

Scribbr-nakijkserviceDe meeste andere nakijkservices
DiplomaMinimaal een afgeronde universitaire bachelorGeen voorwaarden
Streng geselecteerdScribbr Academy doorlopenEen enkel testdocument
Native speakers voor Engelse documentenJaNee

Wat wordt er nagekeken?

Scribbr-editors kijken je scriptie na met behulp van het Scribbr-Verbetermodel©. Je kunt per onderdeel precies zien waar op wordt gelet. Dit hebben we vergeleken met andere nakijkservices in de onderstaande tabel.

Scribbr-nakijkserviceAndere nakijkservice 1Andere nakijkservice 2
Taalfouten
Editors verbeteren spelfouten, typfouten, dubbele spaties en andere slordigheidsfoutjes. Spelfouten20/2311/2320/23
Onder andere D/t-fouten, congruentiefouten, incomplete en overcomplete zinnen, samenstellingen en lidwoorden. Grammatica8/102/105/10
Het gebruik van punten, komma’s, puntkomma’s of opsommingen. Interpunctie17/188/1817/18
Academische schrijfstijl
Verbeteren van spreektaalverboden woorden, subjectief en vaag taalgebruik en persoonlijke voornaamwoorden. Academisch taalgebruik12/136/135/13
Regels voor afkortingen, werkwoordstijdengetallen en citaten in academische teksten worden toegepast. Academische conventies3/41/43/4
Het verbeteren van omslachtige en lange zinnen, passief taalgebruik omzetten naar actief taalgebruik. Zinsbouw3/42/43/4
Feedback
Editors schrijven opmerkingen bij zinnen die niet helemaal duidelijk zijn of waar je zelf een keuze moet maken voor een bepaalde schrijfwijze. Tips en opmerkingen18 opmerkingen30 opmerkingen3 opmerkingen
In een persoonlijk verbetervoorstel geven editors aan welke fouten je structureel maakt. Dit helpt je om in de toekomst beter te schrijven. Persoonlijk verbetervoorstelJaJaNee

Structuur Check

Scribbr-nakijkserviceAndere nakijkservice 1Andere nakijkservice 2
Met deze checklists wordt bekeken of alle onderdelen zijn behandeld en of het op de juiste plek staat. Checklists8 handige checklists
Ieder hoofdstuk en elke alinea bevat de juiste informatie. Hoofdstuk- en paragraafindeling
Dekt de titel de lading van de hele alinea? Zijn de koppen consistent? Titels en koppen
De editor geeft het aan als je jezelf herhaalt. Herhaling

 

Lees de reviews van 2.204 Scribbr-klanten

Wie kan je beter vragen naar de service en kwaliteit van Scribbr dan studenten die hun scriptie al door ons hebben laten nakijken?

Lees de reviews

Wat is de Rode Draad Check?

De Rode Draad Check is een aanvullende dienst die je kunt kiezen als je je scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Rode Draad Check geeft de editor concrete feedback over de logica en duidelijkheid van jouw verhaal in opmerkingen bij de tekst.

Ook controleert de editor met twee checklists of je verhaal wel begrijpelijk is, of je jezelf niet tegenspreekt en of je redenaties logisch zijn. Daarnaast kijkt de editor of de informatie die je presenteert ook logisch onderbouwd is.

Lees meer over de Rode Draad Check

Wat is de Structuur Check?

De Structuur Check is een aanvullende dienst die je kunt afnemen als je jouw scriptie laat nakijken op taal.

Bij de Structuur Check geeft de editor concrete feedback op de opbouw en structuur van je document.

De editor checkt met onze checklists of alle benodigde onderdelen wel in een hoofdstuk voorkomen en of deze wel op de juiste plek staan.

Lees meer over de Structuur Check

Hoelang duurt het nakijken van mijn scriptie?

Je kunt bij Scribbr kiezen uit drie nakijktermijnen. De editor kan jouw scriptie controleren binnen 24 uur, 72 uur of één week. Zodra je de betaling hebt voltooid gaat de nakijktermijn in.

Heb je een deadline die over vier dagen afloopt? Kies dan voor de 72 uur of 24 uur nakijktermijn. De nakijktermijn is inclusief het weekend en feestdagen.

Zodra de editor klaar is met het nakijken van je scriptie sturen we je een e-mail en een sms om aan te geven dat je aan de slag kunt met het resultaat.

Bekijk voor meer informatie de Hoe-werkt-het-pagina.

Wat voor soort teksten kan ik laten controleren door Scribbr?

Scribbr is gespecialiseerd in het controleren van studiegerelateerde documenten (mbo, hbo, wo en postdoc). Naast scripties kijken wij dus ook na:

Prijs berekenen

Kan ik mijn scriptie in meerdere delen uploaden?

Ja, je kunt je scriptie in meerdere delen uploaden. Wij proberen er dan ook voor te zorgen dat dezelfde editor alle delen nakijkt.

Op het moment dat je voor de tweede keer uploadt herkennen wij in ons systeem dat je een terugkerende student bent en polsen wij meteen dezelfde editor die jou eerder ook heeft geholpen.

We kunnen niet 100% garanderen dat dezelfde editor voor ieder deel beschikbaar is. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de editor. Hoe korter de nakijktermijn hoe groter het risico is dat de editor niet beschikbaar is.

Als dezelfde editor niet beschikbaar is dan selecteren wij een andere editor. Hierover stellen we je van tevoren op de hoogte. Iedere editor die bij Scribbr is aangesloten kijkt op dezelfde wijze na volgens de SCRiBBR-richtlijnen en voldoet aan dezelfde strenge kwaliteitseisen.

Wordt mijn scriptie ook in het weekend en tijdens feestdagen nagekeken?

Ja, de editors van Scribbr werken in het weekend en tijdens de feestdagen door.

Doordat we een grote groep editors beschikbaar hebben, kunnen wij je scriptie 24 uur per dag en zeven dagen per week controleren. De nakijktermijn is inclusief het weekend en de meeste feestdagen.

Kies jij voor de nakijktermijn van 72 uur en upload jij je scriptie op donderdagavond? Dan krijg je uiterlijk zondagavond je scriptie nagekeken terug.